Στο χορό των δηλώσεων για τη χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας, μπήκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία Βασίλης Γιόγιακας, με δήλωσή του στο ITV των Ιωαννίνων.
Ο κ. Γιόγιακας δε φαίνεται να συμφωνεί με τον προκάτοχό του Αντώνη Μπέζα, ότι από το 2005 τα ζητήματα της χερσαίας ήταν λυμένα και με μια πρόταση διεκδικεί και αυτός τη χερσαία ζώνη για τους πολίτες:


«Η χερσαία ζώνη πρέπει να δοθεί στην κοινωνία της Θεσπρωτίας γιατί της ανήκει».
Ο κ. Γιόγιακας αφήνει αιχμές « να μη μένουμε στα λόγια αλλά να μπορούμε να προχωρούμε σε έργα», ενώ δε στέκεται περισσότερο στο ζήτημα της χερσαίας ζώνης,αυτής καθ’ αυτής αλλά συνδέει την παραχώρηση με τις υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν και κυρίως αυτή της μαρίνας:
«Από κει και πέρα υποχρέωσή μας είναι να προχωρήσουμε τις δομές εκείνες που θα βοηθήσουν την πραγματική οικονομία της τοπικής κοινωνίας. Στόχος μας και σκοπός μας είναι να μη μένουμε μόνο στα λόγια αλλά να μπορούμε να προχωρούμε τα έργα.
Η μαρίνα στην Ηγουμενίτσα είναι για δεκαετίες ένας σημαντικός στόχος. Αυτός ο στόχος πρέπει να υλοποιηθεί έτσι ώστε να διασφαλιστούν και η χερσαία ζώνη αλλά και πάνω απ’ όλα να παραχωρηθούν τα τμήματα εκείνα που πρέπει έτσι ώστε να προχωρήσει κάτι παραγωγικό για την τοπική κοινωνία».
Καταλήγοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι ο τουρισμός είναι η μόνη λύση για την ανάπτυξη της περιοχής:
«Είμαστε μια περιοχή που δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις, δεν υπάρχει βιομηχανία, δεν υπάρχει βιοτεχνία, άρα η λύση είναι ο τουρισμός και μέσω των μαρίνων πρέπει να βρούμε τον τρόπο εκείνο που θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε. Όπως επίσης και το κομμάτι της κρουαζιέρας, γιατί ο τουρισμός είναι εκείνος που θα βοηθήσει την περιοχή μας να αναπτυχθεί πραγματικά».