Γεια σας και καλόν Αύγουστο να περάσουμε.

Καλό μήνα και ότι επιθυμούμε όλοι μας.

Πρώτα υγεία φυσικά…

Γενικά την πατήσαμε…

Όπως όλα δείχνουν την έχουμε πατήσει με το θέμα της λειτουργίας του τμήματος ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.

Πανεπιστημιακού Τμήματος εν πάσει περιπτώσει… δεν θα τα χαλάσουμε εδώ.

Η νέα υπουργός, όπως γράφαμε πριν από λίγες μέρες, η κα Κεραμέως της Ν.Δ. πετάει την μπάλα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, για τη διαχείριση των νέων τμημάτων που προέκυψαν από τη  συγχώνευση Πανεπιστημίων – ΤΕΙ.

Όχι ότι ποτέ ήταν σε κάποιον άλλο παίχτη η μπάλα…

Ευθύς εξ αρχής με τον νόμο του Γαβρόγλου αυτό μέσες άκρες προβλεπόταν.

«Τα ιδρύματα οφείλουν να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων, όπως και για όλα τα τμήματα που θα υποδεχτούν φοιτητές το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην προσπάθεια αυτή» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Προσέξατε ότι η κα Κεραμέως αναφέρετε σε τμήματα που θα υποδεχτούν φοιτητές και δεν κάνει καμία αναφορά σε ίδρυση νέων τμημάτων…

Όπως το δικό μας για παράδειγμα…

 

Δεν τρώγετε…

Γιατί ναι μεν για την στάχτη στα μάτια όλων μας η προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι και ΦΕΚ έδωσε σε και κούφια υπόθεση, αλλά από μόνο του το ΦΕΚ δεν τρώγετε.

Δεδομένου ότι πάντα υπήρχε η σαφής πρόβλεψη ότι θα λειτουργήσει τμήμα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από την σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Βέβαια εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι εδώ η φάβα έχει μεγάλο λάκκο αλλά ο σύντροφος κυβερνητικός βουλευτής μας κατηγορούσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όχι σύντροφε.

Και τότε και τώρα εμείς τουλάχιστον λέγαμε την αλήθεια…

Ποιόν θα κατηγορήσουμε…

Βέβαια μπορεί κάποιος να μας πει ότι είναι ακόμη νωρίς για την λειτουργία ή όχι του πανεπιστημιακού τμήματος της Ηγουμενίτσας…

Έτσι κι αλλιώς από το 2020 προβλεπόταν η λειτουργία του…

Λοιπόν σημειώνω από τώρα τις αντιδράσεις και κρατήστε τες γιατί θα τις βρείτε μπροστά σας.

Αν, μακριά από δω δεν συμβεί η λειτουργία, οι της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπρόσωποι που όταν ήταν κυβέρνηση ίδρυσαν στα χαρτιά το τμήμα, παρέχοντας όμως την δυνατότητα της λειτουργίας του στην αποκλειστική ευθύνη του Πανεπιστημίου, θα πουν εμείς το ιδρύσαμε και προφανώς άλλοι έχουν την ευθύνη λειτουργίας τους.

Και θα κατηγορήσουν αυτούς που σήμερα είναι στην κυβέρνηση, ενώ ως αντιπολίτευση διαφωνούσαν με το σχέδιο…

Οι άλλοι πάλι, πρώην της αντιπολίτευσης και νυν κυβερνητικοί θα μας πουν ότι ο Γαβρόγλου έφτιαξε ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα και δεν διασφάλισε σαφώς την λειτουργία του. 

Ποιος από τους δύο θα έχει δίκιο;

Και το ερώτημα που μας (από)μένει είναι να εξετάσουμε ποιος από τους δύο έχει το δίκιο με το μέρος του.

Γιατί το ερώτημα δεν διαφέρει και σε πολύ με τον αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα…

Η διαφορά λοιπόν εντοπίζετε στο εξής:

Βασική ευθύνη ανήκει στους προηγούμενους που ίδρυσαν μεν αλλά δεν μερίμνησαν δε να εξασφαλίσουν την δεσμευτική λειτουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος στην Ηγουμενίτσα.

Με τους επόμενους επίσης να ευθύνονται γιατί δεν θα δείξουν το ενδιαφέρον που πρέπει να γίνει κάτι μόνο και μόνο επειδή θέλουν να εκθέσουν τους προηγούμενους.

Συμπέρασμα:

Ανάμεσα στους προηγούμενους και τους επόμενους βρίσκεται η Ηγουμενίτσα που αποτελεί και το τελικό θύμα.

Καλά να πάθει γιατί όταν γινόταν ο σχεδιασμός δεν είδα κάποιον τοπικό να βαράει το χέρι στο τραπέζι και να λέει εντόνως και όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις «τι κάνετε μωρέ»;

Πάλι στο δεν βαριέσαι ήταν όλοι τους.

Νταξ’ να ‘ουμε… Δεν χάθηκε κι ο κόσμος που δεν θα γίν’ πανεπιστήμιο εδώ…

Ως συνήθως η ίδια απάντηση με την ίδια τακτική…