alex themelisΗ κατάρρευση της Thomas Cook, του αρχαιότερου κι ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία στον κόσμο, επέφερε πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας.

 Έπληξε και την περιοχή μας.

Η ζημιά που υπέστησαν οι ξενοδόχοι στην Ήπειρο υπολογίστηκε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα. Οι ξενοδόχοι; Οι πελάτες τους; Ή όλοι οι φορολογούμενοι; Η κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει μέτρα στήριξης είναι ασφαλώς η ενδεδειγμένη. Η τουριστική βιομηχανία βιώνει μια κρίση τη στιγμή που η χώρα εξέρχεται συνολικά από την κρίση. Το κόστος όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακυλιστεί αποκλειστικά στους φορολογουμένους και τους καταναλωτές.

  * Οι ίδιοι έχουν πληρώσει ήδη πολλά σπασμένα!

Κινητοποίηση κτηνοτρόφων

  Συσκέψεις ανά τη χώρα πραγματοποιούν οι αιγοπροβατοτρόφοι σε μια προσπάθεια να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο μομέντουμ αύξησης τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα. Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ αρκετοί εξ αυτών διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στάσης των αγοραστών γάλακτος, εάν δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο κατοχύρωσης, με ρητή αναφορά στους όρους αγοράς του γάλακτος.

  Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ήπειρο.

  Κοινή γραμμή των αιγοπροβατοτρόφων είναι "90 λεπτά το κιλό ακατέβατα για φέτος".

  * Μακάρι αλλά χλωμό το βλέπω.

Ανησυχία στην Ήπειρο από την επιβολή δασών στη φέτα στις ΗΠΑ

  Καίριο πλήγμα για τους Έλληνες παραγωγούς και τη βιομηχανία, σε σημαντικά εξαγωγικά προϊόντα όπως η φέτα, αναμένεται να επιφέρει η επιβολή δασμών 25% από τις ΗΠΑ!

  Η φέτα δεν είναι μόνο ένα προϊόν ΠΟΠ - σήμα κατατεθέν της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας, αλλά και το νούμερο ένα εξαγωγικό είδος της χώρας μας, όσον αφορά στον κλάδο των τροφίμων. Ας σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια μεγάλο ποσοστό των εξαγωγών  γαλακτοβιομηχανικών της Ηπείρου απορροφούν οι ΗΠΑ.

  Η Ελλάδα εμφανίζεται στον κατάλογο δασμών που θα επιβληθούν στις ΗΠΑ από 18 Οκτωβρίου σε τυριά και υποκατάστατα τυριών, γιαούρτι, βούτυρο, άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμούς, ροδάκινα και κονσέρβες ροδάκινου κ.α., γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο της χώρας και όχι μόνο, καθώς η ζημιά που θα προκληθεί στην εθνική οικονομία είναι τεράστια.

Διαζύγιο

  Διέλαθε της προσοχής των μέσων ενημέρωσης μια εξέλιξη που σημειώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.

  Ο κ. Αναγνώστου επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Ελληνική Αυγή", διαχώρισε την παράταξή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής και την χαρακτήρισε πλέον "ανένταχτη" κομματικά.

  * Οκ!

«Επιστροφή» στα μέλη

  Στην εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής απαντούν με την προσπάθεια ενεργοποίησης των περίπου 150 χιλιάδων μελών που είναι εγγεγραμμένα στο κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες η κάρτα μέλους που θα έχει μηνιαία συνδρομή ενός ευρώ. Το σύνθημα της καμπάνιας για την απόκτηση της κάρτας μέλους, η οποία θα είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στην Πολιτική Συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου αλλά και για τη συμμετοχή στην εκλογή των μελών των νέων οργανώσεων, είναι «πολιτική αυτονομία, οικονομική αυτοδυναμία».

  * Για να δούμε

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech