Θυμάστε τον τίτλο παλιού ελληνικού έργου.

Σε αντιστοιχία λοιπόν με το ΒΙΟΠΑΘΕ μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ΒΙΟΠΑΘΕ στοπ.

Η μόνη λύση που βρέθηκε για να μην χαθούν όσα έγιναν ήταν να πάψει να υφίσταται με την σημερινή του διοικητική και οργανωτική μορφή το ΒΙΟΠΑ, ήταν να ενσωματωθεί στο Εμπορευματικό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Χωρίς να χαθεί ο αρχικός σκοπός. Να λειτουργήσει δηλαδή σαν βιοτεχνικό πάρκο.

Ο άλλος τρόπος για να ξεβρωμίσει όλη αυτή η υπόθεση που λέγετε ΒΙΟΠΑΘΕ ήταν να οδηγηθεί στο άρθρο 99 περί πτωχευμένων επιχειρήσεων.

 

Πως θα οργανωθεί η διάσωση

Έχει όμως σημασία να πούμε πως θα οργανωθεί η διάσωση του ΒΙΟΠΑΘΕ.

Γιατί αν δεν υπάρξει διάσωση όσοι μας χρηματοδότησαν θα μας ζητήσουν και τα λεφτά πίσω.

Οσονούπω λοιπόν θα έρθει ένας μη δημόσιος οργανισμός και θα βάλει τα χαρτιά κάτω. Θα κάνει έλεγχο.

Πόσα λεφτά πήρατε κύριοι; Τόσα. Τι τα κάνατε;

Θα κατεβούν λοιπόν τα τιμολόγια από τα συρτάρια, θα υπολογιστούν οι προσωρινές παραλαβές έργων που είχαν γίνει στο παρελθόν (οι οποίες και θεωρηθούν έγκυρες), θα εξεταστούν τα έργα που έχουν εκτελεστεί και φυσικά όλα αυτά θα γίνουν σούμα.

Πόσα δώσατε τόσα.

Πόσα πήρατε τόσα.

Και έτσι θα κλείσει η υπόθεση προκειμένου να μπει τελεία στο αμαρτωλό παρελθόν του ΒΙΟΠΑΘΕ και από μια καθαρή πια θέση να συζητήσει την συμμετοχή του (με ποσοστά βασισμένα στα περιουσιακά του στοιχεία) στον νέο φορέα.

Στον εμπορευματικό σταθμό.

Οι πληροφορίες μου λένε (και αυτό κρατήστε το) ότι η ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει να κάνει τον έλεγχο θα καταλήξει σε μια απόφαση του τύπου «ούτε χρωστάμε ούτε μας χρωστάνε».

Τουτέστιν θα επιβεβαιώσει ότι έγιναν έργα ίσης αξίας με τα λεφτά που δόθηκαν.

Είχε πλάκα πάντως

Κατά τα  άλλα, κι ενώ στην Θεσπρωτία είναι κοινό μυστικό (έναν ακόμη κοινό μυστικό) αυτό που είχε πλάκα ήταν όσα συνέβησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση στο δήμο Σουλίου όπου και συζητήθηκε, ενημερώθηκε, όπως θέλετε πείτε, το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Εξελίξεις που επί της ουσίας αφορούν στο πως θα σώσουμε το τομάρι μας…

Κι πάνω εκεί στην  ενημέρωση λοιπόν πέρα από το γεγονός ότι υπήρχε μια σχετική ασχετοσύνη με το θέμα, βρέθηκαν άτομα να ζητάνε και τα ρέστα.

Μάλιστα αντί να σιωπήσουν επιχείρησαν να βγουν… αγωνιστές.

Δηλαδή…

 

Λάθος χειρισμός του τοπικού βουλευτή

Κατά τα άλλα και επί της ουσίας, ο πρώην τοπικός κυβερνητικός βουλευτής και νυν της αντιπολίτευσης, είχε δίκιο ότι το θέμα θα έπρεπε να ερευνηθεί γιατί πάνω σε αυτό είχε στηθεί τρελό πανηγύρι.

Έλα όμως που για μια ακόμη φορά δεν είχε τον τρόπο.

Αντιδίκησε με τον Νταή που χειριζόταν την υπόθεση και δεν μπορούσε να καταλάβει το αυτονόητο.

Όλοι όσοι έφαγαν με το κουτάλι σήμερα δεν μπορούν να διωχτούν γιατί απλά παραγράφτηκε κάθε τους ευθύνη.

Η εμμονή του λοιπόν να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου (όπως τόσα και τόσα σκάνδαλα τρομάρα του), επί της ουσίας μπλόκαρε και καθυστερούσε την λύση στον εμπορευματικό σταθμό με άμεσο, ΑΜΕΣΟΤΑΤΟ κίνδυνο να απενταχθεί το έργο και να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.