Ραντεβού στην Παραμυθιά δώσανε οι περισσότεροι τοπικοί φορείς της Ηπείρου, με αφορμή την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνη, μέχρι τους τοπικούς βουλευτές Βασίλη Γιόγιακα και Μάριο Κάτση, τους δημάρχους Σουλίου, Γιάννη Καραγιάννη, που ήταν και ο οικοδεσπότης, και Ηγουμενίτσας, Γιάννη Λώλο, (πλην Φιλιατών που έλλειπε λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων) και τους αντιπεριφερειάρχες Πιτούλη και Μπραΐμη.

Βεβαίως μεγάλης σημασίας ήταν και η τιμητική παρουσία του Προέδρου της ΓΕΣΕΒΕ, Γιώργου Καββαθά.

Όσο για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Αλέκο Πάσχο, με τους συνεργάτες του στο Διοικητικό συμβούλιο, αυτοί πια και αν είχαν την τιμητική τους.

 

Θεσπρωτία δεν είναι μόνο η Ηγουμενίτσα

Πολλές φορές, για να μην πω καθημερινά, χρησιμοποιούμε την φράση «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», και Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Γιάννινα».

Υπό αυτή την έννοια Θεσπρωτία δεν είναι μόνο Ηγουμενίτσα και ως εκ τούτου πολύ καλά έκανε ο Πρόεδρος και το Επιμελητήριο που επέλεξε να οργανώσει φέτος μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του φορέα εκτός Ηγουμενίτσας.

Στο κάτω – κάτω της γραφής μέλη του Επιμελητηρίου είναι επιχειρηματίες και από τον Δήμο Σουλίου…

Και χωρίς καμία αμφιβολία η φιλοξενία στην Παραμυθιά ήταν ζεστή.

Και σε κάθε περίπτωση πέτυχε.

 

Οι χαιρετισμοί των καλεσμένων

Με εξαίρεση τους δύο πολιτικούς Γιόγιακα και Κάτση που άδραξαν την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να κακολογήσει ο ένας την κυβέρνηση του άλλου, οι υπόλοιποι στάθηκαν στο γενικό περίγραμμα των ευχών για καλή χρονιά των εμπόρων και των επιχειρηματιών.

Μάλιστα ο κος Γιόγιακας είπε ότι για πρώτη φορά που είναι βουλευτής μιλούσε στην πίτα του Επιμελητηρίου από την θέση του… κυβερνητικού βουλευτή.

Ωστόσο πρέπει να πω ότι από τις τοποθετήσεις – χαιρετισμούς των Πιτούλη – Λώλου τονίστηκε η σημασία των συνεργασιών και της κοινής στάσης για την αντιμετώπιση και προώθηση των μεγάλων προβλημάτων του νομού.

Ανάμεσα σε αυτά φυσικά και αυτό του λιμανιού.

Μένω στην επισήμανση για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων και περιμένω αυτό να το δω στην πράξη.

 

Η παρουσία του Επιμελητηρίου

Ο Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αλέκος Πάσχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του φορέα που στοχεύουν στην βοήθεια του επιχειρηματικού κόσμου.

Με στοιχεία απέδειξε ότι οι κινήσεις του Επιμελητηρίου (ενίοτε και με την βοήθεια της Περιφέρειας την οποία και ευχαρίστησε), έφερε αποτελέσματα και στον τομέα του τουρισμού με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας, και σε αυτό των εσπεριδοειδών.

«Το Επιμελητήριο έβαλε πλάτη όπου και όσο μπορούσε χωρίς διακρίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κος Πάσχος.

 

Ένα άγχος το είχε…

Όσο για τον δήμαρχο Σουλίου, Γιάννη Καραγιάννη, ως οικοδεσπότης μια και η εκδήλωση θα γινόταν όχι μόνο στην έδρα του δήμου αλλά και στον χώρο εκδηλώσεων αυτού, ένα άγχος το είχε.

Πρέπει πάντως να παραδεχτώ ότι από νωρίς είχε μεριμνήσει να είναι όλα έτοιμα και ήταν.

Γενικά αποδείχτηκε καλός οικοδεσπότης.

 

Στα παραπολιτικά τώρα…

Στα παραπολιτικά τώρα σημειώνεται το μπέρδεμα του Περιφερειάρχη που πήγε Ηγουμενίτσα γιατί νόμισε ότι εκεί θα γινόταν η εκδήλωση, οπότε ήρθε μετά το τέλος της.

Πάντως μπράβο του που ήρθε.

Δεδομένου ότι το πρωί της ίδια μέρας βρισκόταν στα Γιάννινα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Και όταν μπλέκεις με υπουργούς δεν ξεμπλέκεις εύκολα.

Πάντως βρήκε χρόνο πήγε στην γιορτή και αναπλήρωσε την απουσία του γιατί παρακάθισε στο γεύμα που παρέθεσε στην Γκρίκα το Επιμελητήριο.

Παρούσα και η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία όμως δεν χαιρέτησε γιατί βάση πρωτοκόλλου στην Θεσπρωτία ο Πιτούλης κάνει κουμάντο για την Περιφέρεια.

Να σας πω ότι δεν την πείραξε, θα σας πω ψέματα.

Σε ότι αφορά τον Πιτούλη τώρα δεν άλλαξε την πρακτική του. Μετά την εκδήλωση… εξαφανίστηκε. Και βέβαια αν τον ρωτούσε γιατί φεύγεις η απάντηση θα ήταν: Τι να κάνω εγώ αφού είναι παρούσα η ηγεσία...

Το ίδιο έκανε και ο Γιόγιακας ο οποίος δεν παρέστη στο γεύμα, αντίθετα με τον Μάριο Κάτση που τίμησε με την παρουσία του το Επιμελητήριο.