Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης “Ταξιδεύοντας στα παλιά ιατρεία και φαρμακεία των Φιλιατών”.

Θα παρουσιαστούν το έργο και οι προσωπικότητες των ιατρών και φαρμακοποιών που δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη των Φιλιατών, έως το 1960.

Ο ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ «Θ»

Με πνεύμα συνεργασίας, όπως άλλωστε επιβάλει ο «Κλεισθένης» θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά απ’ αυτές ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Δημήτριου, σύμφωνα με τα όσα απάντησε στις ερωτήσεις της «Θ».
Ο κ. Δημητρίου ασκεί κριτική για απουσία σχεδιασμού στη σημερινή Δημοτική Αρχή ενώ θεωρεί ότι οι όποιες θετικές παρεμβάσεις έγιναν στην Ηγουμενίτσα τα τελευταία χρόνια οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στην κυβερνητική βούληση κι όχι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Δημητρίου έχει ως εξής:

ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει τρία διετή προγράμματα σπουδών είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς οι προεργασίες των τελευταίων μηνών, έχουν φέρει αρκετά μπροστά από τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας, το τοπικό ΑΕΙ.

Με την προϋπόθεση της έγκαιρης χρηματοδότησης που εκτιμάται στα 50.000 ευρώ, για κάθε χρόνο λειτουργίας αυτών των διετών προγραμμάτων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα τρία διετή προγράμματα σπουδών στους τομείς της Γαλακτοκομίας στα Γιάννενα, της Ιχθυοκομίας στην Ηγουμενίτσα και της Λογιστικής και Διαχείρισης μικρών επιχειρήσεων, στην Πρέβεζα.

Την προσχώρηση του Κωνσταντίνου Ιωάννου στον Συνδυασμό «ΔΗΜ.Ο.Σ – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας», ανακοινώνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ασχολείται επαγγελματικά με την πρωτογενή παραγωγή ως αγρότης, ενώ είναι και ιδιοκτήτης καταστήματος αγροτικών ειδών. Έχει υπάρξει αντιπρόεδρος στην κοινότητα της Γλυκής, εκλεγμένο μέλος στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΠΑΣΟΚ.

spyros

ΜΑΘΑΙΝΩ ότι κάτι κινείται για να γίνει «κάτι» στο Θεογέφυρο.

Πιο σωστά στην περιοχή του πεσμένου γεφυριού.

Βέβαια δεν θα πρέπει να μιλάμε για προσπάθεια αναβίωσης του μνημείου που έπεσε αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό και ασύγχρονο.

Αυτό λένε οι πληροφορίες μου ότι συζήτησε προχθές ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με γνωστό αρχιτέκτονα της περιοχής σε μια πρώτη συνάντηση που είχαν.

Να δεχτούμε το ρητό ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και όχι την άποψη σύμφωνα με την οποία πρόκειται για μια προεκλογική πρωτοβουλία.

  • Τι από τα δύο θα συμβούν εδώ είμαστε να το παρακολουθούμε.

  Καθοριστική ημέρα για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου στόχου, τη δημιουργία του «Ψηφιακού Μουσείου του Αχέροντα», ήταν η Τετάρτη 11 Απριλίου 2019.

  Ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας μαζί με τον Αντώνη Μπέζα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νεκρομαντείου του Αχέροντα Σπύρο Ράπτη και κατοίκους της περιοχής, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα συνάντηση στην ευρύτερη περιοχή του Νεκρομαντείου, στο Μεσοπόταμο, αναφορικά με τις διαδικασίες χωροθέτησης αυτού σπουδαίου έργου δημιουργία του «Ψηφιακού Μουσείου του Αχέροντα», συνολικής επιφάνειας 4000 τ.μ. και προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Τη Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς, επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», Νικόλας Κάτσιος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου υποδέχθηκαν οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου, του τοπικού Λαογραφικού Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, μαζί με μέλη των διοικήσεων των ανωτέρω φορέων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ

Δε θα υπάρξει παράταση δράσης κοινωφελούς εργασίας πέρα από αυτές που έχουν ήδη παραταθεί, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον Βασίλη Γιόγιακα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μπάρκας κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ανακοίνωση – απάντηση στον Δήμο Ηγουμενίτσας σχετικά με την βράβευσή του στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε αυτή αναφέρει τα εξής:

Διαβάζουμε στον τύπο. « Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για μία ακόμη χρονιά έλαβε τα εύσημα στην τελετή βράβευσης των Ελληνικών Δήμων. που συμμετείχαν στην εκστρατεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το 2018. Στην τελετή βράβευσης των Ελληνικών Συμμετοχών στην Εκστρατεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και την ΕΕΤΑΑ, ο Δήμος μας βραβεύτηκε για τη θέση που έλαβε τόσο σε Ευρωπαϊκό (μέσα στην πρώτη 5αδα) όσο και σε εθνικό επίπεδο».

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech