Ιστορικές μνήμες ξύπνησε το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών στα Πηγάδια του Σουλίου. Μέσα από διάφορα δρώμενα, η εκδήλωση αποτέλεσε ένα αφυπνιστικό έναυσμα. Πρώτον για να διατηρηθεί η ιστορική παρακαταθήκη, αλλά ταυτόχρονα να αναδειχθεί και η ανάγκη της αναπτυξιακής και τουριστικής προοπτικής της περιοχής. Αναβίωσε ο παραδοσιακός Σουλιώτικος γάμος από το Σώμα Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης του Δήμου Σουλίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φροσύνης και την Αδελφότητα το "Ηρωικό Σούλι".

Νέος διοικητής στο 628 Τάγμα Φιλιατών τοποθετήθηκε ο ταγματάρχης Γεώργιος Εξαρχόπουλος, αντικαθιστώντας τον αντισυνταγματάρχη Χρήστο Καράτζιο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καράτζιος αγάπησε τους κατοίκους του νομού και αγαπήθηκε απ' αυτούς.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ»,

Αυξημένη είναι η κίνηση στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας τόσο από άτομα, που επιστρέφουν από Αλβανία, αλλά και άτομα, που πηγαίνουν προς Αλβανία, μετά το Δεκαπενταύγουστο, ξαναγυρνώντας για λίγο στα χωριά τους.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν στην περιοχή της Ηπείρου αρκετές φωτιές: Στο Κομπότι της Άρτας, στα Πωγώνια, στις περιοχές Σταυράκι, Μάρμαρα και Κοσμηρά καθώς και στα Μουζακαίικα της Πρέβεζας.
Οι Ηπειρώτες τη γλυτώσαμε κατά τύχη. Γιατί ευτυχώς υπήρχε σχετική άπνοια και έτσι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.
Η επιτυχία της κατάσβεσης ήταν προϊόν της άοκνης προσπάθειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία λειτούργησε μόνη της.

Μια όμορφη εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας στην παραλία Καραβοστάσι, την Κυριακή το μεσημέρι 18 Αυγούστου 2019. Μέλη του χόρεψαν συρτάκι, παρασύροντας τους λουόμενους, ξένους και Έλληνες,που ήταν πολλοί, σε μια χορευτική πανδαισία. Πολύ έξυπνη πρωτοβουλία, που εκτός τον άλλων, αναδεικνύει και τον πολιτισμό της χώρας μας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Μια δύσκολη, την πρώτη γι’ αυτό το καλοκαίρι, πυρκαγιά αντιμετώπισαν στην περιοχή του Σταυρακίου οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηπείρου.

27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο συνεπικουρούμενοι από το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάφεραν θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν προλάβει να γίνει απειλητική.

Από τις πρώτες ενδείξεις η έναρξή της δεν έγινε τυχαία αλλά υπάρχουν υπόνοιες που μένει να αποδειχτούν ότι ο εμπρησμός ήταν η αιτία σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια συχνά πυκνά εκδηλώνονται πυρκαγιές.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που υλοποιεί για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και αξιοποιώντας την δυναμική που εμφανίζει ο Διεθνής Λιμένας Ηγουμενίτσας, ο οποίος αποτελεί κομβικό σημείο για τη θαλάσσια σύνδεση της Ιταλίας με την Ελλάδα και την σημαντικότερη πύλη εισόδου στην χώρα μας για επισκέπτες από την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, υλοποιεί για πρώτη φορά ένα πρωτοποριακό project προβολής του τόπου μας.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, η Περιφερειακή Αρχή επανέρχεται στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας την πιεστική ανάγκη για τη μεταφορά όλων των σκουπιδιών που παράγονται στους 18 Δήμους της Ηπείρου, στο εργοστάσιο επεξεργασίας ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι.

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech