Την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Παξών επεξεργασίας 1.500 τόνων ανεπεξέργαστων απορριμμάτων από το εργοστάσιο επεξεργασίας της Ηπείρου και τη διαχείριση ακολούθως του υπολείμματος από τους ΧΥΤΥ Ελληνικού και Καρβουναρίου, έκανε αποδεκτή ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Απορριμμάτων Ηπείρου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ο πρώτος επίσημος Φορέας που παίρνει θέση, αναφέρεται με ανακοίνωσή του στην απένταξη του έργου AdriUp μέσω του οποίου προσδοκούσε την ενεργοποίηση της υλοποίησης του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Ένα έργο στο οποίο η τοπική κοινωνία στήριζε πολλές ελπίδες για την αύξηση της απασχόλησης και την ένταξη του Νομού Θεσπρωτίας στο Διεθνή διαμετακομιστικό χάρτη και για το οποίο υπήρξε μια πολυετής κινητοποίηση των φορέων του τόπου, αρχής γενομένης από το 1998 και την ένταξη του θέματος στην τοπική πραγματικότητα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και τον αείμνηστο Πρόεδρο Βασίλειο Λώλο, όπως αναφέρει το Επιμελητήριο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τον κανόνα de minimis ζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ) σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την αρμόδια Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή.

Σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια, τα οποία σχηματίζουν μικρές ανεξέλεγκτες "χωματερές".
Είναι ευθύνη των πολιτών αυτή η κατάσταση, που αφήνουμε σκουπίδια σε χώρους, όπου δεν επιτρέπεται.
Μην τα περιμένουμε όλα από τις δημοτικές αρχές, αλλά πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να διαχειριστούμε ζητήματα, που έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα της ζωής μας.

Η σταδιακή άρση των μέτρων και η έναρξη μια νέας κανονικότητας με τήρηση των κανόνων υγιεινής και απόστασης που όλοι γνωρίζουμε, βρίσκει την Θεσπρωτία χωρίς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών εκφράζει τις ευχαριστίες της στους πολίτες του Νομού που με την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τους συνέβαλλαν καθοριστικά στο να παρα-μείνει ο Νομός καθαρός.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Επιστολή στο Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας με μια σειρά προβληματισμών και ερωτημάτων για το άνοιγμα των σχολείων έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση. Μεταξύ άλλων η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζεται από το ΚΚΕ ζητά να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος ώστε  να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας, ένας τομέας που ανήκει στις αρμοδιότητές του.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσώτση και Κατσάρη απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου Φιλιατών.
Την Παρασκευή 22/5/2020 η Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών κάλεσε τους εργαζόμενους του Δήμου για ενημέρωση. Μια ενημέρωση που σαν σκοπό είχε ότι από εδώ και μπρος θα εφαρμοστεί το νόμος και τάξη.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας θα ήθελε να εκφράσει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Αθανάσιο  Πορφύρη για την μεγάλη τους συμβολή στο έργο του Ε.Ε.Σ.