Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τρίτη 7 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

Μία νέα πρωτοβουλία από τον ΕΟΤ, το “Greece From Home”, βοηθά ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή, αλλά και να ανακαλύψουν περαιτέρω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας, μένοντας σπίτι.

Στόχος της πρωτοβουλίας “Greece From Home” είναι αφενός να μεταδώσει το μήνυμα, ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και παραμένει, ακόμη και εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής παγκόσμιας κρίσης, ένας πυλώνας πολιτισμού για τον κόσμο, αλλά και να διατηρήσει ψηλά το τουριστικό brand της χώρας μας.

Ο χρόνος σίγουρα προκαλεί φθορά και αφανισμό και σίγουρα είναι αδυσώπητος στα υλικά κατασκευάσματα.
Έτσι συμβαίνει και με τα πηγάδια του ιστορικού Σουλίου, που από 400 περίπου, που ήταν, καθώς κάθε φαμίλια είχε και το δικό της, τα περισσότερα κατέρρευσαν και χάθηκαν μέσα στο διάβα των ετών.

Η προσωρινή παύση του «συναγερμού» στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, δεν σημαίνει και παύση της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Αντιθέτως, τα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένουν ενισχυμένα και επιτηρούνται διαρκώς.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα βαριά τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τέθηκαν στη μάχιμη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και στάλθηκαν στον Έβρο για να ενισχύσουν τις περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρόκειται για «θηρία» μεταφοράς προσωπικού που έχουν πρωτόκολλο ασφαλείας 3, είναι ικανά να επιχειρήσουν σε συνθήκες πολέμου και έχουν αυτονομία κίνησης μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα.

48.000 θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου ευρώ για μεταφορά νερού και διάνοιξη δρόμου για την αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας, μετά τις ζημιές, που σημειώθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό του Καναλλακίου.

Σε εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε το Tornos News σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους πώλησης για την αγορά και πώληση ακινήτων από την 1η έως τις 31 Μαρτίου, καταγράφηκαν 90 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.

Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα, αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο. Οι δυσκολίες, βέβαια, που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά.

Ο κοροναϊός δεν θα επιτρέψει στους απόδημους Θεσπρωτούς να πάνε στα χωριά τους.
Πολλοί το έχουν αποφασίσει να μείνουν στα σπίτια τους στα αστικά κέντρα.
Και απ' ότι φαίνεται, παρότι τα χωριά της Θεσπρωτίας θα είναι "νεκρά" το Πάσχα, είναι σ' αυτή τη συγκυρία η κατάλληλη επιλογή.
Έται δεν θα συνεορτάσουν με τους δικούς τους και τους συγχωριανούς τους, ούτε θα ψάλουν όλοι μαζί στις εκκλησίες το «Χριστός Ανέστη».
Ούτε θα στήσουν σούβλες στην ύπαιθρο για το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία.

Η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία με αφορμή το διαγωνισμό για τη μίσθωση των καταστημάτων στην παραλία του Δρεπάνου έκανε την εξής δήλωση:
«Απορία προκαλεί η είδηση που αναρτήθηκε στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό που διενεργεί ο ΟΛΗΓ εν μέσω πανδημίας για την μίσθωση δύο καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου για τρία έτη, με δικαίωμα παράτασης για ίσο χρονικό διάστημα. Την ώρα που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην αναχαίτηση της επέκτασης του κορωνοϊού και οι επιχειρήσεις «μετρούν τις πληγές τους» και δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα πως θα κυλήσει η τουριστική περίοδος, ο ΟΛΗΓ προβαίνει σε αυτή την άστοχη ενέργεια.

Πολύ σημαντικό έργο επιτελεί το ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία.
Και με μεγάλη ευσυνειδησία από πλευράς του προσωπικού του.
Ωστόσο, χρειάζεται ενίσχυση στο στελεχειακό του δυναμικό.

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech