Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας συγκέντρωσε και απέστειλε τρόφιμα στην "Κιβωτό του Κόσμου" του π. Αντωνίου στην Πωγωνιανή.

Ενισχύονται οικονομικά από την Περιφέρεια Ηπείρου με 91, 339.773 ευρώ 6 πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς στη Θεσπρωτία.
Ειδικότερα, πρόκειται για:
- «Προμήθεια στολών και λαβάρου», προϋπολογισμού 15.624 ευρώ. Δικαιούχος: Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας.
-«Προμήθεια εξοπλισμού αίθουσας θεάτρου στο κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας», προϋπολογισμού 64.033 ευρώ. Δικαιούχος: Δήμος Ηγουμενίτσας.

Εξαπατήσεις ατόμων στη Θεσπρωτία σημειώνονται τον τελευταίο καιρό από αγορές στο διαδίκτυο. Γι' αυτό οι πολίτες πρέπει να προσέχουν και να λαμβάνουν τα μέτρα τους, πριν καταβάλλουν τα χρήματα, τα οποία δεν πρέπει να δίνουν, πριν παραλάβουν το προϊόν, που παρήγγειλαν.

Σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.

Στις 26/11/2019 γράφτηκε ο επίλογος για το Πανεπιστημιακό τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Ηγουμενίτσας. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε ότι το τμήμα δε μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και ως εκ τούτου δε θα υποβάλλει μελέτη σκοπιμότητας  προς το Υπουργείο Παιδείας για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ.

Καραμπόλα  τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της 7ης προς 8ην Δεκεμβρίου 2019 στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας, μόνο με υλικές ζημιές.

Το Λιμενικό εόρτασε στην Ηγουμενίτσα τον προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο με δοξολογία στο ναό Ευαγγελίστριας. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τίτος, ο οποίος νωρίτερα ιερούργησε κατά τη θεία λειτουργία της εορτής του αγίου Νιοκολάου, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βελισσάριο Σάντα και άλλους ιερείς.

Είκοσι οκτώ (28) έργα εντάσσονται στο Τοπικό Πρόγραμμα  LEADER της Ο.Τ.Δ. «Αναπτυξιακή Ηπείρου» για τις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 28 έργων ανέρχεται σε 2.006.260 ευρώ (συνολικής δημόσιας δαπάνης 1,05 εκ. ευρώ). Την απόφαση ένταξης, μετά την αξιολόγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ τα έργα χρηματοδοτούνται από το  Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

"Ο αείμνηστος Σωτήρης Τατσάκης, που τραυματίστηκε θανάσιμα στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας το 2019, την ώρα, που εκτελούσε το καθήκον του, απέδειξε ότι ο όρκος των λιμενικών μετουσιώνεται σε πράξεις".

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρας, στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη μετονομασία οδού, κοντά  στο νέο λιμένα Ηγουμενίτσας, που της δόθηκε το όνομα του Σωτήρη Τατσάκη.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα τη νύχτα και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech