Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας ΔΩΡΕΑΝ για τους πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ

Κριτική για τη στάση που κρατά η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Γόγολος.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος για το θέμα που αφορούσε την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου στα Σύβοτα.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γόγολος το θέμα ήρθε προς συζήτηση στις 01.15΄πρωινή ώρα, με την παράταξή του, να ζητά αναλυτική ενημέρωση όπως κάνει παγίως, για τα θέματα που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη, προκειμένου όπου απαιτείται, να καταθέσει τις προτάσεις ή τις παρατηρήσεις της επί του θέματος.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο έτους 2020.

Από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Ιουλίου, κύμα κακοκαιρίας έπληξε πρόσκαιρα τη Θεσπρωτία.
Σημειώθηκαν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, που συνοδεύονταν από χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Ηχηρό μήνυμα από τους φορείς της Ηπείρου- Έπιασε τόπο το κάλεσμα και η πρωτοβουλία της «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗΣ»

Η εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ έκρινε ότι θα έπρεπε να αναλάβει μια πρωτοβουλία για να βοηθήσει την Παραμυθιά και τους κατοίκους της οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν στοχοποιηθεί λόγω των κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στην πόλη.

Θα έρθουν φέτος το καλοκαίρι οι τουρίστες στη Θεσπρωτία; Θα έρθουν κάποιοι, αλλά η εικόνα δεν θα μοιάζει σε τίποτε με τα προηγούμενα χρόνια, λένε αυτοί, που ξέρουν.
"Ψυχρὀ" καλοκαίρι για τον τουρισμό στη Θεσπρωτία, προβλέπουν τουριστικοί επιχειρηματίες
Μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι στη μακρινό 1980, θα επιστρέψει ο τουρισμός και τοπικά, όσον αφορά τις αφίξεις.
Πάντως οι Θεσπρωτοί τουριστικοί επιχειρηματίες, που θεωρούν ότι τα έσοδά τους θα είναι πολύ μειωμένα, αναφέρουν ότι "θα δώσουμε τη μάχη να σώσουμε ό,τι μπορούμε από την τουριστική περίοδο και πρέπει να σταθούμε όρθιοι".

ΜΕΣΩ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ημέρες, ότι η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Κοζάνη, για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιλεγεί ήδη ως ανάδοχος, εταιρεία των Ιωαννίνων θα πραγματοποιείται μέσω της Σαγιάδας.

Και συγκεκριμένα, όχι μέσω του λιμένα της Σαγιάδας και ακτοπλοϊκής γραμμής, αλλά μέσω ενός «προσωρινού» αγκυροβολίου που επιχειρείται να φτιαχτεί σε χώρο παλιού λατομείου, κοντά στην παραλία Κεραμίδι, με μισθωμένο πλοιάριο αποκλειστικής χρήσης.

Αρχικά οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι η μεταφορά των απορριμμάτων προς την Κοζάνη θα περνούσε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, φαίνεται όμως ότι η εταιρεία εξετάζει την εναλλακτική της Σαγιάδας τόσο λόγω χρόνου, πιθανά και λόγω κόστους.

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τονΙούνιο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας, προέβη στην τοποθέτηση συνολικά τεσσάρων πινακίδων, δυο ερμηνείας περιβάλλοντος και δυο κατεύθυνσης, σε επιλεγμένες θέσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης των προστατευόμενων περιοχών Καλαμά (Σαγιάδα) και Αχέροντα (Αμμουδιά). Οι πινακίδες ερμηνείας στοχεύουν σε μια πρώτη ενημέρωση των επισκεπτών για τις