ΣΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020

«Βουτιά» 25,1% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο 2020 -58.987.931 χιλ. ευρώ από 78.800.256 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019- σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης και του Τομέα Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 78,8% και 53,2% αντίστοιχα, μεταξύ του δεύτερου τριμήνου 2020 και του δεύτερου τριμήνου 2019. Τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, μεταξύ του δεύτερου τριμήνου 2020 και του δεύτερου τριμήνου 2019, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (0,5%) και του τομέα Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία (3,4%).

ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020

Στο 16,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το β’ τρίμηνο εφέτος, έναντι 16,2% του προηγούμενου τριμήνου και 16,9% του αντίστοιχου τριμήνου του 2019. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 768.276 άτομα (εκ των οποίων περίπου 509.000 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι). Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 3,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 4,6%, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σώμα Σαγιάδας για την δωρεά σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το  Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηπείρου σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες θίγουν σε ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της βουλευτού Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη. Όπως ανέδειξε η ίδια με προηγούμενη ερώτησή της, το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων δεν ενέκρινε καμία μετακίνηση κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2019 προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο (28ης Οκτωβρίου 7 - κτίριο ΕΙΝ), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΡΙΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με την οποία επισημαίνει ότι ο τρόπος διεξαγωγής των συνεδριάσεων είναι απαράδεκτος, έστειλε ο Δημοτικό Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θεόδωρος Δήμας.

Σε αυτή αποδιδει την ευθύνη για την κατάσταση που περιγράφει, κύριως στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Γόγολο και το Δήμαρχο, Γιάννη Λώλο, τους οποίους κατηγορεί και «κοκορομαχίες».
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Δήμα έχει ως εξής:

ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

H υπόθεση της επέκτασης του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου στην Ήπειρο, είναι ένας πραγματικός “μύθος” στα χρονικά των υποδομών της χώρας. Από τα τέλη του 19ου αιώνα (1887) ο Χαρίλαος Τρικούπης οραματιζόταν την δημιουργία ενός “Αδριατικού Σιδηροδρόμου” ο οποίος όμως έμελλε να μην γίνει ποτέ πράξη.

Προσπάθειες έγιναν κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών αλλά τα σχέδια έμειναν στο συρτάρι. Σήμερα το αίτημα για την έλευση του τρένου στην Ήπειρο είναι και πάλι στο τραπέζι, όμως η πράξη ενός τέτοιου έργου είναι μία ακριβή υπόθεση με αβέβαιο το οικονομικό του υπόβαθρο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προάγοντας τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, επιβραβεύει τη συμμετοχή των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 με την κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης. Το θέμα της ερώτησης ήταν το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Παραμυθιά. Ο Μ. Κάτσης δήλωσε σχετικά:

Δυστυχώς έχουμε μια ακόμα αρνητική εξέλιξη για την περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα για την Παραμυθιά. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της AlphaBankστην πόλη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης που έχουν εκπονήσει οι διοικήσεις των τραπεζών με τις πλάτες και τα εργαλεία που τους παρέχει η κυβέρνηση. Αυτό περιλαμβάνει ομαδικές απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα και αναπροσαρμογή των χρεώσεων για τους συναλλασσόμενους.