Aνακοινώνεται ότι το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Aίματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Ελεύθερη θα είναι πλέον η διέλευση των ανέργων οδηγών από όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού, με απλή επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Για πρώτη φορά στην Ήπειρο διοργανώθηκε η Πανελλήνια συνάντηση όλων των ομάδων της οικογένειας της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας και Διάσωσης από την αντίστοιχη ομάδα του Καναλακίου  με επίκεντρο τον ποταμό Αχέροντα στο Βουβοπόταμο του Δήμου Πάργας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου έξι ομάδες με 70 μέλη από όλη την Ελλάδα φιλοξενήθηκαν σε καταυλισμό, εκπαιδεύτηκαν ,ενημερώθηκαν και ήρθαν σε επαφή με την μαγευτική φύση του νομού μας.

Μια ακόμα προσπάθεια για να ρυθμιστούν με κάποιο τρόπο τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που έλαβαν την εποχή της κρίσης των πτηνών το 2006 πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, κάνει η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό.

Τη δράση του στην αντιμετώπιση της διάθεσης στην αγορά εισαγόμενων προϊόντων ως εγχώριας προέλευσης εντείνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Οι έλεγχοι εντείνονται με αφορμή πρόσφατα περιστατικά ελληνοποιήσεων στα γαλακτοκομικά αλλά και σε άλλα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα σκόπιμης παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού ως προς την προέλευση των τροφίμων, ο ΕΦΕΤ εφαρμόζει έκτακτο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων.

Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουεμνίτσας κ. Αντώνιο Μάζη και τον Υπολιμενάρχη κ. Στέφανο Σουρβίνο πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κα Ρεγγνίνα Δηλαβέρη.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας έχει ξεκινήσει την λειτουργία του στις 02/10/2017.Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται ,όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

Με αποφαση του ο δήμαρχος Σουλίου ορίζει τα μέλη της δημοτικής επιτροπής παιδείας του δήμου Σουλίου ως εξής:

  1. Ορίζει Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σουλίου, τον εκάστοτε αντιδήμαρχο αρμόδιο σε θέματα παιδείας με αναπληρωτή του, τον νόμιμο αναπληρωτή αυτού.
  2. Τον Διευθυντή του Α ́ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, κ. Αναστασόπουλο Οδυσσέα, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείο υ Γαρδικίου, κ. Μάνθο Γεώργιο.
  3. Τον Διευθυντή Γυμνασίου Νεράιδας κ. Μπάλλα Ευθύμιο τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Διευθυντή του Ε.Π.Α.Λ Παραμυθιάς, κ. Βακαλόπουλο Χρήστο.
  4. Τον εκάστοτε πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α ́Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, με αναπληρωτή τον νόμιμο αναπληρωτή αυτού.
  5. Τον εκάστοτε πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς με αναπληρωτή του τον νόμιμο αναπληρωτή αυτού.
  6. Τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Τσόδουλο Κυριάκο τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού, την κ. Κόκκορη Δέσποινα.
  7. Εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, κ. Μπρέστα Θεόδωρο τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον κ. Σπύρου Σωτήριο.

ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Έως το τέλος του μήνα θα δημοσιευθεί η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών για την έναρξη λειτουργίας των μετωπικών σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού στη Θεσσαλονίκη και την Ασπροβάλτα, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται παρά το γεγονός ότι η κατασκευή τους έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα έτος.

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech