Μια δεύτερη επιστολή, προσωπική απάντηση στον γραμματέα της ΝΔ που κίνησε τη διαδικασία παραπομπής τους στο Πειθαρχικό του κόμματος, θα έχει να αναγνώσει η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ τη μέρα που θα εξετάσει την τύχη των 10 μελών της, εκ των οποίων τεσσάρων στελεχών της με κομματική ιδιότητα, γιατί οι 8 που απάντησαν ειρωνικά και στην κλήση τους σε ακρόαση από τον γραμματέα της ΠΕ λένε και στην παραπομπή τους στο Πειθαρχικό που τους κοινοποιήθηκε την Τρίτη.

Στην απάντηση που υπογράφεται από τους Βλέτσα Αθανάσιο, Καλιαμούρη Μαρίνα, Κοτζαμάνη Πηνελόπη, Ράρρα Στασινή, Νάνο Στάθη, Δήμο Δημήτρη, Μότσιο Γιώργο και Σοφία Δονάτο, είναι επιλογή η σκληρή και μετωπική σύγκρουση με το Λευτέρη Αυγενάκη, στον οποίο μάλιστα, απευθύνεται η προσφώνηση «Γραμματέα»…

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Όσο απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη σε ένα κυκεώνα διγλωσσίας ήταν η κλήση μας σε ακρόαση, άλλο τόσο σκιώδης χωρίς επιχειρήματα είναι η σημερινή ανακοίνωσή σας στα ΜΜΕ ότι παραπεμπόμαστε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, μάλιστα μη σεβόμενος τη θεσμικότητα των διαδικασιών που επιβάλουν να έχουμε πρωτίστως ενημερωθεί οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι. Και τούτο επειδή δηλώνουμε ότι θεωρούμε ολόσωστη, ότι αποδεχόμαστε στο ακέραιο και υιοθετούμε την απόφαση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη όπως αυτολεξί την ανέφερε μόλις προ ολίγων ημερών ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, συγκεκριμένα: «έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».
Ως Νεοδημοκράτες, συνεχιζόμενα και όχι όπως εσείς και πολλοί άλλοι στη ΝΔ με κομματικές παλινδρομήσεις (σ.σ. υπενθυμίζεται πως ο Λευτέρης Αυγενάκης το 2012 έφυγε από τη ΝΔ μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη), έχοντες σειρά αγώνων πολλών ετών, εκπλησσόμαστε όταν διαπιστώνουμε άλλα να δηλώνει ο Πρόεδρος και άλλα να κάνει το κόμμα (σ.σ. οι υπογραμμίσεις δικές μας) επιθυμώντας να επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου «εκλεκτός». Απαιτείτε μάλιστα να στηρίξουμε μια υποψηφιότητα (που ακόμη δεν ανακοινώθηκε) του νυν περιφερειάρχη, ο οποίος τελευταία παρέλαβε την Ήπειρο και τελευταία θα την παραδώσει, πρωταθλήτρια μάλιστα στην ανεργία και στις απευθείας αναθέσεις. Συμπεριφέρεστε ως «πολιτικός δουλέμπορος» αφαιρώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ ανήκουν σε ένα σύστημα «πολιτικού ραγιαδισμού», κάνοντας το ίδιο λάθος που επί σειρά ετών κάνει ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης.
Σαφέστατα παραμένουμε σε όσα σας εκφράσαμε στην από 31/8/2018 επιστολή μας (σε απάντηση της με Α.Π. 2464/31-8-2018 δικής σας) και παρακαλούμε να τη διαβιβάσετε μαζί με την εισήγησή σας και μαζί με την παρούσα στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, ώστε να ληφθεί υπόψη σε αντικατάσταση της παράστασής στο «κομματικό δικαστήριο».
Να σημειωθεί ότι και αυτή η απάντηση, όπως και η πρώτη, των 8, κοινοποιείται όπως έπραξε και ο γραμματέας της ΝΔ, σε 16 κομματικά στελέχη της ΝΔ και σε έναν 17ο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου…