Συνολικά 24 τόνους μυδιών που μεταφέρονταν στην Ιταλία μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας κατέσχεσε η Ιταλική Ακτοφυλακή στο λιμάνι του Μπρίντεζι, σε συνεργασία με τους τελωνειακούς και την οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza).Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Ιταλικές Αρχές, το εμπόρευμα ήταν φορτωμένο σε φορτηγό με Έλληνα οδηγό, ενώ η εταιρεία εξαγωγής εδρεύει στη Βουλγαρία.

Οι Ιταλοί, κατά τον έλεγχο του φορτίου, διαπίστωσαν πως στα συνοδευτικά έγγραφα μεταξύ άλλων δεν αναφέρονταν η πραγματική ποσότητα του φορτίου, ενώ κάποια από αυτά δεν είχαν σχέση με το εμπόρευμα. Αυτό, σύμφωνα με τους Ιταλούς, σημαίνει πως οι ποσότητα εμπορεύματος επρόκειτο να διακινηθεί στη μαύρη αγορά. Παράλληλα, όπως τονίζουν τα μύδια πωλούνται πολύ ακριβά σε ιταλικά εστιατόρια.

Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του ιταλικού νόμου, ενώ οι έρευνες στρέφονται και προς την εταιρεία εξαγωγής στη Βουλγαρία.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιταλοί ξετρυπώνουν παράνομα φορτία θαλασσινών προερχόμενα από την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό, τα τελευταία δύο χρόνια, η Καμόρα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην διακίνηση ψαριού, αφού ελέγχει μεγάλο μέρος των εισαγωγών στη Νάπολι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι Ιταλοί τονίζουν πως θα επεκτείνουν τους ελέγχους με κύριο σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την πάταξη της φοροδιαφυγής.