Πρόσκληση συνεργασίας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου απευθύνει ο Σπύρος Ριζόπουλος, με σκοπό την ένταξη στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου θεμάτων που οι παρατάξεις κρίνουν ως σημαντικά.

Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» απέστειλε συγκεκριμένα επιστολή προς τους επικεφαλής των παρατάξεων του «δημοκρατικού τόξου της αντιπολίτευσης» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με αυτήν, ενσωματώνοντας και τις προτάσεις του Γιώργου Ζάψα (Κοινό των Ηπειρωτών) και του Νίκου Ζήκου (Αριστερή Παρέμβαση), ο κ. Ριζόπουλος καλεί σε πλήρη συντονισμό της δράσης τους.

Η βασική λογική της πρότασης είναι η άμεση συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων προκειμένου να συγκεντρώνεται κάθε φορά ο αριθμός των 16 περιφερειακών συμβούλων και να εισάγεται προς συζήτηση στο συμβούλιο ένα θέμα χωρίς να μπορεί η πλειοψηφία να το μπλοκάρει με διάφορα προσχήματα, επειδή δεν της είναι αρεστό ή δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά και συμφωνία απόψεων. Αποτελεί όμως στην πράξη μια εξαιρετική μορφή συνεργασίας όπου με δημοκρατικό, ανοικτό και διαφανή τρόπο θα δίνεται η ευκαιρία στην κάθε παράταξη ξεχωριστά να επιλέγει όποια θέματα αξιολογεί ως σημαντικά για να τοποθετείται.

Τέλος, στην επιστολή επισημαίνεται ότι αυτή η πολιτική πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη αξία τώρα στην αρχή της περιόδου διακυβέρνησης, χωρίς κανένα προεκλογικό ενδιαφέρον, παρά μόνο ουσιαστικό.

clevermedia

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech