"Ο αείμνηστος Σωτήρης Τατσάκης, που τραυματίστηκε θανάσιμα στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας το 2019, την ώρα, που εκτελούσε το καθήκον του, απέδειξε ότι ο όρκος των λιμενικών μετουσιώνεται σε πράξεις".

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρας, στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη μετονομασία οδού, κοντά  στο νέο λιμένα Ηγουμενίτσας, που της δόθηκε το όνομα του Σωτήρη Τατσάκη.

Και πρόσθεσε: "Η μετονομασία οδού για τον αλησμόνητο Σωτήρη Τατσάκη, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνίας προς το πρόσωπό του και την προσφορά του στην Πατρίδα". Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγ/τσας πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, εκ μέρους του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου, οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Βορείου Ελλάδας Αλέξανδρος Δροσόπουλος.

 Όλοι επαίνεσαν τη λεβεντιά και το ήθος του χαρακτήρα του μακαριστού Σωτήριου Τατσάκη, που η μνήμη του μένει ανεξίτηλη στις καρδιές των συμπατριωτών του.

Παρέστησαν, εκτός των προαναφερομένων, οι δήμαρχοι Φιλιατών Σπύρος Παππάς και Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου κ. ά.

Η. Μ.