Εκτύπωση

Την ίδρυση Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, με Υπουργό τον Βουλευτή Χίου, μέχρι σήμερα Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Μηταράκη, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση διά του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, με απόφαση του Πρωθυπουργού.

Η Κυβέρνηση αιτιολογώντας την απόφασή της αυτή τονίζει πως, στόχος είναι η ταχύτερη υλοποίηση της «διαφορετικής» πολιτικής της στο θέμα του Μεταναστευτικού / Προσφυγικού, που βασίζεται στους εξής 4 άξονες:

  1. Φύλαξη των συνόρων
  2. Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου
  3. Αυξημένες επιστροφές
  4. Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

 «Και όλα αυτά προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν υο μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora», προστίθεται στη σχετική με το γεγονός ανακοίνωση.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ολοκλήρωση» του έργου του κ. Μηταράκη στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του να αναλαμβάνονται από τον Υπουργό Γ. Βρούτση.

Δήλωση Δημάρχου Αρταίων

Θέση πήρε άμεσα ο Δήμαρχος Αρταίων καθώς η Άρτα μπήκε κι αυτή στο χάρτη των προσφυγικών δομών.

« Η ίδρυση του νέου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου θέτει αυτόματα το ζήτημα των δομών φιλοξενίας σε μηδενική βάση. Αυτή είναι η θέση μου και αυτό θα υποστηρίξω. Όσοι βιάστηκαν να "συνθηκολογήσουν" με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, ελπίζω αυτή τη φορά να αφουγκραστούν περισσότερο τις τοπικές μας κοινωνίες.

Το επόμενο διάστημα θα αναλάβω πρωτοβουλίες ενημέρωσης του νέου Υπουργείου για τις αποφάσεις και θέσεις της Δημοτικής Αρχής Αρταίων, όπως έχουν γίνει γνωστές από το Ψήφισμα, τις επιστολές και τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων μας.

Ταυτόχρονα, θα αναλάβω πρωτοβουλία, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα στην ΚΕΔΕ αλλά και στην ΠΕΔ Ηπείρου. Όπως έχω ξαναπεί η Άρτα έχει ανθρωπιά αλλά έχει και δικαιώματα», ήταν η δήλωση του κ. Τσιρογιάννη.