ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΕ/ΤΗ

Τουλάχιστον 15 ημέρες ακόμα θα χρειαστούν για να βγει «λευκός καπνός» από το Τεχνικό Επιμελητήριο, Παράρτημα Ηπείρου – Λευκάδας.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές για τα όργανα διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τόσο του κεντρικού ΤΕΕ όσο και των περιφερειακών του τμημάτων, οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές και που κατάφεραν να εκλέξουν αντιπροσώπους στην αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη χρυσή τομή που επιτάσσει η απλή αναλογική ώστε να συνεργαστούν μεταξύ τους, δύο ή περισσότερες παρατάξεις για να σχηματίσουν διοίκηση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Γιώργος Σμύρης, πρόκειται να συγκαλέσει την αντιπροσωπεία περί τα μέσα Φεβρουαρίου, όπως προσανατολίζονται οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που αυτό το διάστημα συνομιλούν γι’ αυτό, και πιθανότατα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου να γίνει η επαναληπτική και τελική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας.

Εκεί θα κατέβουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων για την εκλογή των εννέα μελών της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ωστόσο με τους υφιστάμενους συσχετισμούς δύναμης από τις εκλογές, δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για την εκλογή της νέας Διοικούσας Επιτροπής, αν προηγουμένως δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ δύο ή περισσότερων παρατάξεων.

Τα αποτελέσματα και οι αντιπρόσωποι στο ΤΕΕ/ΤΗ

Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η παράταξη Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ που πρόσκειται στη ΝΔ, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, κατακτώντας ποσοστό 41,75%, ήτοι μεθερμηνευόμενο σε ψήφους 529 και σε έδρες 24 στην αντιπροσωπεία.

Η παράταξη ΔΕΣΜΗ (Κεντροαριστερά), με ποσοστό 30,31% ήτοι ψήφους 384, έχει 18 έδρες στην αντιπροσωπεία και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ενωτική Πρωτοβουλία) με 194 ψήφους και ποσοστό 15,31%, έχει 9 έδρες στην αντιπροσωπεία. Από 3 έδρες στην αντιπροσωπεία έχουν οι παρατάξεις ΑΚΜΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), ενώ η Αριστερή Συνεργασία έχει εκλέξει έναν αντιπρόσωπο.

Από τους παραπάνω συσχετισμούς προκύπτει ότι μια πιθανή συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων της ΔΕΣΜΗ (Κεντροαριστερά) και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΣΥΡΙΖΑ), αθροίζει 27 αντιπροσώπους έναντι 24 της ΔΚΜ.

Ωστόσο σε επίπεδο Διοικούσας Επιτροπής οι έδρες το πιθανότερο είναι να κάτσουν ως εξής: 4-3-1-1 (ΔΚΜ-ΔΕΣΜΗ-Ενωτική Πρωτοβουλία-ΑΚΜΗ), και με δεδομένο ότι η ΑΚΜΗ δεν συνεργάζεται με κανέναν, μια πιθανή διοίκηση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό είναι ένα στοιχείο έντονου προβληματισμού σε όσους από την παράταξη της ΔΕΣΜΗ σκέφτονται την πιθανότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ – ξανά – και η παράταξη του Γιάννη Λυκοτραφίτη προτείνει τη διαμόρφωση τριπαραταξιακής Διοκούσας, πρόταση που αρνείται επίμονα η Ενωτική Πρωτοβουλία του Γιώργου Παππά.

Στην τελευταία συνεδρίαση των μελών της ΔΕΣΜΗ δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί απόφαση και έτσι όλα παραμένουν ανοιχτά, με τον Γιάννη Λυκοτραφίτη να τάσσεται ελαφρά υπέρ της συνεργασίας του με τη ΔΚΜ του Γ. Τσίγκρου. Αν δεν καμφθούν ωστόσο οι έντονες αντιστάσεις στο εσωτερικό της ΔΕΣΜΗ, δεν αποκλείεται ως τη σύγκλιση της αντιπροσωπείας να έχει υπερισχύσει η άποψη που θέλει επανάληψη της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ στο τοπικό ΤΕΕ.

clevermedia

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech