ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Μια ανακοίνωση που λίγο ως πολύ ανάβει το πράσινο φως στην κοινή κάθοδο δύο παρατάξεων που σήμερα βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις επερχόμενες εκλογές εξέδωσε η Ήπειρος Ανατροπής.


Σε αυτή αφού κάνει γνωστή ότι η ολομέλεια της περιφερειακής παράταξης , συζήτησε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου τις εξελίξεις στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ηπείρου, εκφράζει την «αμέριστη στήριξή της στις συνεχιζόμενες επαφές των παρατάξεων “Ήπειρος Ανατροπής” και “Συμμαχία Ηπειρωτών” διαπιστώνοντας τον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία από την μέχρι σήμερα πορεία της προσπάθειας».
Η παράταξη που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές συνεχίζει τονίζοντας ότι η προγραμματική σύγκλιση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια θετική κατάληξη και καταλήγει επισημαίνοντας τα εξής:
Η ολομέλεια ομόφωνα εκτίμησε ότι οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά, πολιτικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά, επαγγελματικά και ηθικά να ηγηθούν της προσπάθειας για την επιζητούμενη αλλαγή στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο ρόλος των κομμάτων
Η ανακοίνωση αυτή δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις διαθέσεις της Ήπειρος Ανατροπής για συνεργασία με την παράταξη του Γιώργου Ζάψα, κάτι που επιθυμεί και ένα μέρος της «Συμμαχίας Ηπειρωτών».
Την ίδια ώρα όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι κάτι τέτοιο επιθυμεί και το ΚΙΝΑΛ, από τη στιγμή μάλιστα που έχει ξεκινήσει διαδικασίες αναζήτησης επικεφαλής με το όνομα του κ. Ζάψα να είναι κι αυτό στο τραπέζι.
Μια συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει και το ιδανικό σενάριο αυτή τη στιγμή για πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ειδικά για όσα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο οι ζυμώσεις είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Οι παρατάξεις κινούνται παράλληλα με τα κόμματα σε αυτή τη διαδικασία και οι τελικές αποφάσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν.