ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΔ

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου στα Γιάννενα, θα γίνει η σύσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τους δημάρχους αύριο Παρασκευή, στις 12.30. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η ΠΕΔ.

Η Ήπειρος φαίνεται ότι είναι σταθερά στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την δημιουργία νέων προσφυγικών καταυλισμών. Κι ενώ αρχικά οι συζητήσεις επικεντρωνόταν σε μία δομή τις τελευταίες ημέρες οι εξ Αθηνών πληροφορίες μιλούν για τρεις δομές στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.

Οι δήμαρχοι της Ηπείρου, όπως αποτυπώθηκε στη σχετική συνεδρίαση της ΠΕΔ, θέλουν να βοηθήσουν σε ένα εθνικό πρόβλημα αλλά θέτουν όρους και προϋποθέσεις.

Μιλούν για μικρές και διαχειρίσιμες δομές κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο οποίος φαίνεται να περιλαμβάνει είκοσι μεγάλα κέντρα σε όλη την χώρα για την φιλοξενία είκοσι περίπου χιλιάδων μεταναστών.

Η επίσκεψη του Νότη Μηταράκη σίγουρα θα πρέπει να ξεδιαλύνει το τοπίο. Άλλωστε όσο όλα κινούνται σε επίπεδο φημολογίας το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αναστάτωση τοπικών κοινωνιών, όπως συνέβη στην περίπτωση της Άρτας και του Νικολάου Σκουφά.

Στη συνάντηση αναμένεται να αναλυθούν και τα αντισταθμιστικά για τους Δήμους που θα γίνουν οι νέες δομές, κάτι που φαίνεται ότι αμβλύνει τις αντιδράσεις.

Κοινό αίτημα Ριζόπουλου, Ζάψα, Δημητρίου

Κοινή επιστολή απέστειλαν στο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Σταύρο Παργανά οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σπύρος Ριζόπουλος, κ. Γιώργος Ζάψας και κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Με την επιστολή τους κάνουν γνωστό το αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον κ. Μηταράκη, η οποία είχε συμφωνηθεί  στο προηγούμενο Συμβούλιο, ή, ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ του κ. Μηταράκη και των επικεφαλής των παρατάξεων.

Από την πλευρά των οριζόντων Ηπείρου καλωσορίζουμε την κοινή πρωτοβουλία και υποσχόμαστε συνέχεια στις κοινές πρωτοβουλίες.

clevermedia

 ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

multirama

 tentes

daikin

itech