Με σοβαρότητα αλλά και αισιοδοξία αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στη ναυαρχίδα του τουρισμού της Θεσπρωτίας, τα Σύβοτα.

Ο κλάδος της εστίασης έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία ώστε να είναι όλα έτοιμα να υποδεχτούν πελάτες την προσεχή εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή ξεκινάνε και οι προετοιμασίες στα ξενοδοχεία, αναμένοντας τόσο την ανακοίνωση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας τους, όσο και τα υγειονομικά αλλά και τα οικονομικά μέτρα, ώστε τουλάχιστον η φετινή σεζόν, παρότι θα αρχίσει με καθυστέρηση, να μπορέσει να βγάλει τα έξοδα των επιχειρήσεων.

Σημαντικές για τον τουρισμό ειναι οι ημερομηνίες που θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών από άλλες χώρες. Όπως δηλώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων για Ιούλιο και Αύγουστο παραμένει ενεργό και ελπίζουν και στη μεταφορά κρατήσεων για το Σεπτέμβριο.

Όπως σημειώνουν, η μη ύπαρξη κρούσματος στη Θεσπρωτία, η κατάλληλη προετοιμασία των υγειονομικών υπηρεσιών ώστε να είναι σε ετοιμότητα να χειριστούν άμεσα ενδεχόμενο κρούσμα, εμπεδώνει ένα αίσθημα ασφάλειας που ψυχολογικά μετράει.

Προβληματισμός βέβαια επικρατεί στα εποχιακά εμπορικά καταστήματα που έχουν ήδη χάσει ένα δίμηνο από τη σεζόν.