Από τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε:

Άλλη μια φορά ασχολείστε με το πρόσωπο μου στο δημοσίευμα σας με τίτλο «Είχαμε την τιμητική μας» που δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου 2020. Μια και ασχολείστε μαζί μου έχω υποχρέωση να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Όπως και εσείς έχετε την υποχρέωση να τις δημοσιεύσετε. Προφανώς η απάντηση μας δεν αφορά όλη την «κοιμώμενη αντιπολίτευση», γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι ενιαία. Άλλωστε και εσείς δεν ασκείτε κριτική σε όλες τις παρατάξεις. Η απάντηση μας αφορά την δράση και την παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης , την οποία εκπροσωπώ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας. Άλλωστε για αυτό κρίνομαι.

  1. Η συνεδρίαση, που αναφέρεσθε στο δημοσίευμα, ήταν η τρίτη που έγινε με θέμα το πρόγραμμα αντικατάστασης των ηλεκτρικών λαμπτήρων στο δήμο μας. Από την πρώτη είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας γνωρίζοντες πολύ καλά πως υλοποιούνται τα προγράμματα της Ε.Ε., οι χονδρέςbusiness «εξοικονόμησης ενέργειας» κλπ . Ανάλογη την στάση κρατήσαμε οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι σε όλη την Ήπειρο. Στην περιοχή μας έχουμε εμπειρίες από τέτοια έργα όπως η κατασκευή και λειτουργία με ΣΔΙΤ της ΜΕΑ στην Δωδώνη, της ΙΟΝΙΑΣ οδού κλπ, που φορτώνουν επί πλέον χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.(Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια για όλα αυτά). Η εισήγηση του Δημάρχου για απένταξη από αυτό το πρόγραμμα απλά επιβεβαίωσε τις θέσεις μας και με χαρά την ψηφίσαμε. Στην εισήγηση αναφέρεται «…..Όπως προαναφέρθηκε σύμφωνα το συνολικό ποσό της προϋπολογισθείσας δαπάνης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση την υπολογιζόμενη «baseline» η οποία είναι με βάση την τεκμηρίωση των αρμόδιων υπηρεσιών υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας της τάξης των 430.000,00 € για το 1ο έτος, με συνολική εκτιμώμενη αμοιβή του αναδόχου για τα 14,5 έτη να υπολογίζεται σε περίπου 4.000.000 € με ΦΠΑ 24%, αντί της λανθασμένης αμοιβής της τάξης των 8.400.000 € με ΦΠΑ 24% που είχε υπολογίσει ο Τεχνικός  Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου….». Άλλωστε και στον δήμο Ιωαννίνων τέτοια  αναλογία υπήρχε στα ποσά, όπως καταγγέλλει η Λ.Σ. του δήμου με ανακοίνωση της. (Εδώ θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι  «…είναι πολλά τα λεφτά Άρη…»). Το να μην δεχθούμε να ψηφίσουμε μια σύμβαση που  επιβαρύνει τους  κάτοικους του δήμου μας με τέτοια  τα ποσά το θεωρούμε καθήκον μας. Άρα η απάντηση είναι ΝΑΙ εμπιστευόμαστε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας, τουλάχιστον  περισσότερο από οποιαδήποτε  Α.Ε.  Τεχνικών Συμβούλων. Στο κάτω κάτω  βοήθησε να ανοίξουν τα μάτια πολλών.
  2. Γράφετε «Όσα έμαθες, ότι έμαθες από πού τα έμαθες; Μήπως από δημοσιεύματα της ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗΣ; ..» Λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε. Σας παρακολουθούμε καθημερινά,  όπως όλα τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά δεν παίρνουμε γραμμή από την ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ. Έχουμε θέσεις, έχουμε πρόγραμμα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έχουμε καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά προβλήματα, είμαστε μέσα στους λαϊκούς αγώνες. Αυτό  κάνει τους κομμουνιστές  δημοτικούς συμβούλους να έχουμε από πρώτο χέρι γνώση των προβλημάτων και να διαμορφώνουμε προτάσεις . Αν ψάχνεται για τον «κατάλληλο άνθρωπο» στο Δ.Σ., που αναφέρεσθε στο δημοσίευμα στις 15/05/2020 ,αναζητήστε τον σε άλλη παράταξη. Πιθανόν να μην δυσκολευτείτε και πολύ. Εμείς δεν έχουμε στόχο γενικά «το καλό της πόλης ». Αλλά την υπεράσπιση  των λαϊκών συμφερόντων και την ικανοποίηση των αναγκών των εργατικών και  λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν στον δήμο.
  3. Γράφετε στο ίδιο δημοσίευμα  «Και δεν θα σταματήσω στο θέμα με τους λαμπτήρες. Θα πάω σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης. Ως αντιπολίτευση τι έκανες για την παραχώρηση της χερσαίας, τι έκανες για την παράκαμψη της πόλης, για την κατάργηση των ΤΕΙ και πολλά άλλα…»  Σε αυτό τι να πούμε; Από άγνοια τα γράφετε αυτά η από αντι- ΚΚΕ εμπάθεια;  Ψάξτε τα αρχεία σας να βρείτε τα mail που σας έχουμε στείλει. Αν τα έχετε χάσει ,ψάξτε στις δημοσιεύσεις των άλλων τοπικών ΜΜΕ και πληροφορηθείτε για την δράση μας. Το ότι εσείς κατά κανόνα δεν δημοσιοποιείτε και δεν προβάλετε την δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν σημαίνει ότι αυτή δεν υπάρχει. (πάντα στην ηλεκτρονική σας έκδοση αναφερόμαστε για να μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις). Αλήθεια πόσες ανακοινώσεις μας λάβατε το τελευταίο διάστημα, κατά την διάρκεια της καραντίνας; Πόσες από αυτές δημοσιεύσατε; Φαίνεται ότι δεν τις διαβάσατε καν. Αν τις είχατε διαβάσει θα γνωρίζατε τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει για την «χερσαία ζώνη» που μας εγκαλείτε. Θα ξέρατε ότι από το 2002 το ΚΚΕ έχει κάνει σημαία του το θέμα. Θα ξέρατε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει προκαλέσει άπειρες συνεδριάσεις για αυτό το θέμα την τελευταία δεκαετία. Θα ξέρατε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη στο Δ.Σ. που καταψήφισε την πρόταση της ΟΛΗΓ Α.Ε. στο Δ.Σ. για «παραχώρηση» τμημάτων της «χερσαίας ζώνης» προβάλλοντας την  θέση «όλο το παραλιακό μέτωπο, έξω από τα κάγκελα του λιμανιού, στον δήμο». Είμαστε η μόνη παράταξη που αγωνίζεται ενάντια στην πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. και για λιμάνι που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. Ευτυχώς που αυτά που εσείς «αγνοείτε» το ξέρουν πολύ καλά οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας. Αναφερόμαστε σε αυτό το θέμα λόγο της επικαιρότητας .Αν  ψάξετε καλά στα αρχεία σας θα βρείτε τις θέσεις μας και τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει για κάθε μεγάλο η μικρό πρόβλημα. Την δράση μας και τις θέσεις δεν τις κρατάμε κρυφές. Πάνω σε αυτά επιδιώκουμε την   κριτική , τον  διάλογο  ακόμα και την αντιπαράθεση. Αλλά όχι και «κοιμώμενη αντιπολίτευση» η Λαϊκή Συσπείρωση. Πάει πολύ. Έχουμε συνεχή, ενεργή και διακριτή παρουσία στα κοινά που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, άσχετα αν συμφωνεί μαζί μας. Τουλάχιστον αυτό μας το αναγνωρίζουν όλοι, εχθροί και φίλοι.
  4. Τέλος δεν συμφωνούμε ότι είχατε την τιμητική σας στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας. Μία μόνο τοποθέτηση υπήρξε και αυτή από την Λαϊκή Συσπείρωση. Καταγγείλαμε ένα δημοσίευμα σας της 15/05/20 με τίτλο «ο κατάλληλος άνθρωπος»  και συγκεκριμένα με τα γραφόμενα σας «Πως το τόλμησε; Αλήθεια; Αναρωτήθηκε κανείς από την κοιμωμένη αντιπολίτευση πως και ο Δήμαρχος παρουσιάζεται τόσο δυνατός σε βαθμό να συγκρουστεί με τον Καχριμάνη; Ο οποίος ενδιαφέρεται προσωπικά για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος; Γιατί, η κοιμώμενη αντιπολίτευση, ξέρει ότι τα λεφτά από το ΕΣΠΑ αλλά και από άλλα προγράμματα τα διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Γιατί, η κοιμώμενη αντιπολίτευση, ξέρει ότι μια σειρά από μεγάλα για τον τόπο έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια; Και ότι μετά την κόντρα Περιφερειάρχη Δημάρχου ο κίνδυνος να μην πάρει πιστώσεις η Ηγουμενίτσα είναι υπαρκτός. Γιατί άραγε ο Δήμαρχος βάζει τον δήμο σε μια τέτοια περιπέτεια;….». Δηλαδή αν  τολμήσουμε να μην  «πάμε με τα νερά του Καχριμάνη» χαθήκαμε. Θεωρήσαμε ότι αυτό το δημοσίευμα είναι κήρυγμα  υποτέλειας και ραγιαδισμού και ότι δεν έπρεπε να περάσει αναπάντητο. Αλλοίμονο μας αν κυριαρχήσει μια τέτοια λογική. Ζητήσαμε να τοποθετηθεί στο Σώμα πάνω  σε αυτό, πράγμα που δεν έγινε. Ο Δήμαρχος απάντησε , αλλά μόνο στον Γιάννη Γόγολο και  όχι στο συγκεκριμένο το δημοσίευμα. Για αυτήν μας την τοποθέτηση που σας αφορά άμεσα, δεν αναφέρεσθε καθόλου στην κριτική που μας κάνετε. Μας προτρέπετε   «Βασίλη μου κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης…». Ε λοιπόν να το ξέρετε. Γράφτε το με μεγάλα γράμματα. Εμείς δεν πρόκειται να κάτσουμε φρόνιμα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τη επίλυση των λαϊκών προβλημάτων μέσα και έξω από το Δ.Σ. Να ενημερώνουμε συνεχώς τους δημότες για αυτά. Αυτό υποσχεθήκαμε να κάνουμε προεκλογικά, αυτό κάνουμε. Για αυτό μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους οι δημότες της Ηγουμενίτσας

                                                                       Ηγουμενίτσα 21/05/2020

                                                                        Για την Λαϊκή Συσπείρωση

                                                                                Δώρης Δήμας    

Υ.Γ.

Όσον αφορά το τελευταίο σας δημοσίευμα στις 20/05/2020 «….Οπότε κύριοι μπορείτε πια να κοιμάστε ήσυχοι. Δεν θα ασχοληθούμε ξανά μαζί σας. Δεν αξίζει ο κόπος.» Δεν μας φαίνεται σαν απειλή. Αν είναι με αυτόν τον τρόπο να ασχολείστε μαζί μας, πραγματικά δεν αξίζει ο κόπος. Αν όμως αποφασίσετε κάποτε να μας να ασχοληθείτε  συγκεκριμένα με τις θέσεις μας και την δράση μας τότε είναι καλοδεχούμενο, ακόμα και αν μας κάνετε πολεμική. Αλλά αυτό που κάνατε με τα  συγκεκριμένα δημοσιεύματα κατά την γνώμη μας απέχει πολύ από την αντικειμενική δημοσιογραφία. Τέλος είναι  καιρός μετά σαράντα χρόνια να το πάρετε απόφαση ότι εμείς δεν πρόκειται να «βάλουμε μυαλό». Το προσπάθησαν και άλλοι πριν από σας, για πάνω από 100 χρόνια, και απέτυχαν. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως ξέρουμε. Αλλά και εσείς μάλλον θα βαδίσετε με τον δικό σας τρόπο. Καθείς εφ ώ ετάχθη   

                                                                                             Δ.Δ.