ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ,στην αρχή του ποδηλατοδρόμου δίπλα στην είσοδο του ΤΕΙ για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στην αρχή του ποδηλατοδρόμου δίπλα στην είσοδο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα , με σύνθημα «καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να ανασάνω». Σύνθημα που τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έκαναν graffiti πάνω στον ποδηλατόδρομο.

Δεκάδες νέοι και νέες επικρότησαν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ και ένωσαν τη φωνή τους από την Ηγουμενίτσα με τις χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.
Καταδίκασαν το ίδιο το σύστημα που μας κάνει «να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε», δείχνοντας τον καπιταλισμό σαν τον χειρότερο ιό όπως έγραφε το πανό της ΚΝΕ στον ίδιο χώρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ και Ο.Β. Ηγουμενίτσας της ΚΝΕ που εκδόθηκε πριν τελειώσει το graffiti και μετά από καταγγελία, εμφανίστηκε η αστυνομία και δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του.
«Ο συγκεκριμένος χώρος που χρησιμοποιείται από τον λαό και την νεολαία της πόλης μαζικά σαν χώρος άθλησης και αναψυχής είναι μέρος της «χερσαίας ζώνης» της Ηγουμενίτσας που ανήκει στην ΟΛΗΓ Α.Ε., η οποία έχει πάρει τον δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση. Το δε συγκεκριμένο κομμάτι με βάση τα σχέδια της ΟΛΗΓ Α.Ε. προορίζεται για την κατασκευή μαρίνας. Φαίνεται ότι γεγονός ότι θα στερηθούμε αυτό το ζωντανό κομμάτι του παραλιακού μετώπου ελάχιστα ενοχλεί. Τους ενόχλησε η πρωτοβουλία της ΚΝΕ ενάντια τον ρατσισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννάει. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ίδιος καπιταλισμός απειλεί να αφαιρέσει και το τόσο αναγκαίο για τον λαό της πόλης παραλιακό μέτωπο για να αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Το ίδιο σύστημα οδηγεί στο κλείσιμο το παρακείμενο ΤΕΙ. Αυτό το βάρβαρο σύστημα καθημερινά δείχνει το αντιλαϊκό πρόσωπο. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή του, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ζωή που μας αξίζει, για τον σοσιαλισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση.