ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Επιστολή στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στους προέδρους όλων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε αυτήν τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η μεγάλη στιγμή για να δημιουργήσουμε την πρώτη «περιφερειακή ΕΤΒΑ» και να ξεφύγουμε από τη μέγγενη, τους περιορισμούς και τους αποκλεισμούς του οργανωμένου συστημικού τραπεζικού κατεστημένου».

Στην επιστολή που απέστειλε και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και στους επικεφαλής των εκλεγμένων παρατάξεων γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου να δημιουργηθεί εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων από το Περιφερειακό Ταμείο και τα Επιμελητήρια, με βάση το νόμο που θα ψηφίσει εντός των ημερών η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σημειώνεται: «Προτείνουμε να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση για την ίδρυση αυτής της εταιρείας στην Ήπειρο με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και των προέδρων των Επιμελητηρίων όλης της Ηπείρου σε άμεση συνεργασία με τον σύμβουλο Ορκωτό Λογιστή του Περιφερειακού Ταμείου».

Επισημαίνεται μάλιστα πως είναι «παράλογο να υπάρχουν 500.000 ευρώ στο Περιφερειακό Ταμείο τα οποία αντί να χρησιμοποιηθούν για να στηθεί ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αντλήσει και περισσότερα κεφάλαια, εμείς να τα δώσουμε σε ένα κτήριο.»

Καταλήγοντας, καλείται ο περιφερειάρχης να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για να προχωρήσει στην υλοποίησή της.