ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών Κύριος Θεοδωρικάκος, σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ ΟΤΑ, φάνηκε ρητά και κατηγορηματικά αρνητικός στο θέμα των εργαζομένων συμβασιούχων ΕΣΠΑ στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ό,τι αφορά τη μονιμοποίησή τους, μετά από σειρά συνεχόμενων ετών εργασίας, σε πολλές περιπτώσεις και πάνω από 15 χρόνια.

Ο Χρήστος Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων σε δήλωσή του τονίζει τα εξής:

 «Σε ό,τι αφορά το κλάδο το δικό μας και τους συναδέλφους στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς με συμβάσεις ΕΣΠΑ, που κάθε χρόνο ανανεώνονται συνεχώς, αφού οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκή ανάγκες, με τα ίδια καθήκοντα όπως το μόνιμο προσωπικό, επί σειρά πολλών ετών, σε συνάντηση που είχα πριν από 6 μήνες στα Ιωάννινα με τον υπουργό κύριο Θεοδωρικάκο, με σχετικό υπόμνημα που του καταθέσαμε τότε για το θέμα των εργαζομένων συμβασιούχων ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, μας υποσχέθηκε τότε, ότι μόλις τελειώσει με το «Βοήθεια στο Σπίτι», θα ασχοληθεί και με το δικό μας κλάδο και το πρόβλημα που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα ευαίσθητο χώρο που αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ζητήσαμε από τον υπουργό, ανάλογη προκήρυξη με αυτή του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι με αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τώρα ο υπουργός έρχεται και το αποκλείει στις χθεσινές του δηλώσεις. Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ, δεν αποτελούν παιχνίδι και μπαλάκι κανενός κυβερνώντος. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση και στο πρόβλημα στο δικό μας κλάδο, που υπάρχουν απέραντες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως πολύ καλά έπραξε με τους συναδέλφους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

Για μια ακόμη φορά ζητάμε ως Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, άμεσα την έκδοση προκήρυξης για μόνιμο προσωπικό και τακτοποίηση των συμβασιούχων ΕΣΠΑ που εργάζονται για πολλά συνεχόμενα χρόνια, με αυξημένη μοριοδότηση στη προκήρυξη. Να σταματήσουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στο χώρο των Βρεφονηπιακών σταθμών, τύπου δίμηνων συμβάσεων και κοινωφελούς εργασίας προγραμμάτων. Οι ευαίσθητες αυτές ηλικίες των παιδιών προσχολικής αγωγής, δε μπορούν να αλλάζουν συνεχώς πρόσωπα και παιδαγωγούς, από δίμηνες συμβάσεις. Οι πρόχειρες λύσεις σε αυτόν τον ευαίσθητο κλάδο, να σταματήσουν άμεσα και τα αρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Εργασίας, να βρούνε λύση να προβούν άμεσα στην έκδοση προκήρυξης για μόνιμο προσωπικό».