ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ

Κριτική για τη στάση που κρατά η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Γόγολος.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος για το θέμα που αφορούσε την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου στα Σύβοτα.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γόγολος το θέμα ήρθε προς συζήτηση στις 01.15΄πρωινή ώρα, με την παράταξή του, να ζητά αναλυτική ενημέρωση όπως κάνει παγίως, για τα θέματα που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη, προκειμένου όπου απαιτείται, να καταθέσει τις προτάσεις ή τις παρατηρήσεις της επί του θέματος.


Αρχικά, ζητήθηκε η αναβολή συζήτησης του θέματος, εξ αιτίας της απουσίας αριθμού δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις και την πληρέστερη ενημέρωση και με άλλα στοιχεία που “έδωσαν” την προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο και όχι σε κάποια άλλο που πιθανόν άπτεται των αναγκών και της προοπτικής της Κοινότητας Συβότων ως τουριστικού προορισμού. Επιπλέον ζητήθηκε η μελέτη για τη μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου από τα αυτοκίνητα των επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες και ακόμη των επιπτώσεων της απαγόρευσης στάθμευσης όλων των οχημάτων για τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εκτέλεσης του έργου.
«Συνήθως οι μελέτες έργων παρουσιάζονται στα Δημοτικά Συμβούλια, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που δίδουν τη δυνατότητα αποτύπωσης κάθε σταδίου του έργου και την τελική του μορφή και όχι με την ανάγνωση κειμένων και πινάκων μέσω τηλεδιάσκεψης.
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος της επιμονής μας για αναβολή του θέματος για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν έφθανε όμως αυτό. Διαπιστώθηκε η απουσία “έκφρασης γνώμης” του τοπικού συμβουλίου Συβότων, ούτε υπήρχε κάποια απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων για το θέμα αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:
«Η εμμονή της Δημοτικής Αρχής για άμεση ψήφιση του θέματος, έλαβε την αρνητική ψήφο των παρόντων δημοτικών συμβούλων της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Ερωτηματικά υπάρχουν τόσο στους Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Συβότων. Τα δικά μας ερωτηματικά θα διατυπωθούν και θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις. Στα ερωτήματα των κατοίκων των Συβότων, ευελπιστούμε να μην απαντήσει η Δημοτική Αρχή ως κατακτητής».