Από το πρωί του Σαββάτου η Κέρκυρα στέλνει τα σκουπίδια της στην Κοζάνη, μέσω Ηγουμενίτσας

Παρά τις φημολογίες των τελευταίων ημερών για μεταφορά μέσω Σαγιάδας το πρώτο δρομολόγιο έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η φόρτωση των containers θα γίνεται σε καθημερινή βάση αργά το βράδυ, το πρωί θα φτάνουν με το καράβι στην Ηγουμενίτσα και εν συνεχεία μέσω Εγνατίας θα καταλήγουν στην Κοζάνη.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων με την εταιρεία Enact Α.Ε., η οποία είναι ο ανάδοχος του έργου της μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας μέχρι τη Μονάδα Επεξεργασίας της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. στην Κοζάνη.

Η Μερόπη Υδραίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι σήμερα θητεία της χαρακτηρίζοντας την υπογραφή ως τη σημαντικότερη που έχει βάλει μέχρι τώρα ως Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά στα της διαδικασίας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων υπενθύμισε ότι το κόστος μεταφοράς είναι 76€ / τόνος, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου και ότι αυτό θα συμβαίνει σε καθημερινή βάση, με φόρτωση των containers από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου αργά κάθε βράδυ.

Από την πλευρά του, για αυτή «τη σπουδαία συνεργασία στην οποία τηρούνται όλες οι ευρωπαϊκές οδηγίες καθώς πρόκειται και για θαλάσσια μεταφορά απορριμμάτων», μίλησε ο εκπρόσωπός της εταιρείας Λευτέρης Βραζιτούλης ενώ παρούσα ήταν και η εκπρόσωπος της εταιρείας Πωλίνα Ντάσκαρη.