Μόνο ικανοποιητική δεν είναι η εικόνα στις παραλίες της Θεσπρωτίας και μάλιστα τις δημοφιλείς. Τις καθημερινές, αυτή την περίοδο,είναι σχεδόν άδειες. 

Μόνο το Σαββατοκύριακο ζωντανεύουν, με τις αυθημερόν εξορμήσεις από Γιάννινα και άλλες περιοχές, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες μόνο ντόπιοι λουόμενοι υπάρχουν.
Το επόμενο διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τον τουρισμό, ενώ οι υπολογισμοί δεν προμηνύονται αισιόδοξοι...


Όσον αφορά στον εξωτερικό τουρισμό, στα παράλια της Θεσπρωτίας παραδοσιακά παραθερίζουν κυρίως επισκέπτες από τα Βαλκάνια, Ιταλοί, κάποιοι Γερμανοί και αρκετοί Σκανδιναβοί.
Ωστόσο, η άνοδος των κρουσμάτων στις βαλκανικές χώρες και η αυστηροποίηση των μέτρων ελέγχου στις πύλες εισόδου, έχουν ανακόψει την ταξιδιωτική ροή και προς την περιοχή, όπως σημειώνουν τοπικοί επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ ακόμα δεν άνοιξαν οι πτήσεις από Σουηδία.
Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία δεν θεωρείται ότι μπορεί να αυξήσει την τουριστική κίνηση στη Θεσπρωτία, όμως ελάχιστοι είναι εκείνοι, καθώς από αυτούς εκείνοι, που επιλέγουν τη Θεσπρωτία για διακοπές, είναι ελάχιστοι, σε αντίθεση με την Κέρκυρα και άλλα νησιά του Ιονίου, που απορροφούν ένα σημαντικό ποσοστό Βρετανών επισκεπτών.
Πάντως, μέχρι τώρα σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι εκτιμήσεις για τις εισπράξεις του τουρισμού και το βλέμμα στρέφεται στις ενέργειες και τις συμφωνίες με τους tour operators που θα κλειστούν για την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια να ισοσκελιστούν οι φετινές απώλειες.
Η.