Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ηπείρου απέστειλε σήμερα αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Σταύρο Παργανά ζητώντας να συζητηθεί το ζήτημα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού της Ηγουμενιτσας, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης του ΟΛΗΓ για παραχώρηση του πλειοψηφικού μεριδίου του οργανισμού λιμένος Ηγουμενίτσας. 

Όπως επισημαίνεται και στο αίτημα «Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσο στο Δήμο Ηγουμενίτσας όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου, αγωνιζόμαστε για λιμάνι λαϊκή περιουσία που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι άλλωστε καινούργιοι οι αγώνες του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  για ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στην θάλασσα, για παραλιακό μέτωπο που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες για άθληση, αναψυχή, πολιτιστικές εκδηλώσεις ελεύθερο από την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Θεσπρωτίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει ψεύτικη την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης του ΤΑΙΠΕΔ “Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Απόκτηση Πλειοψηφικού Μεριδίου Συμμετοχής στο Μετοχικό Κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε”.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, «Πίσω από αυτήν την ψεύτικη αντιπαράθεση θέλουν να κρύψουν την πλήρη συμφωνία τους με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ για την “απελευθέρωση” των λιμενικών υπηρεσιών που υπηρετούν τόσο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ανεξάρτητα του τρόπου υλοποίησής της. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και στόχο έχει το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο να εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Την πλήρη συμφωνία τους στο στόχο να γίνει η χώρα μας κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας για να στηριχτούν οι στόχοι του κεφαλαίου και να γίνει ανταγωνιστική η καπιταλιστική οικονομία της χώρας μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που οξύνονται όλο και περισσότερο οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Αυτό επιβεβαιώνεται από τη μέχρι τώρα λειτουργία της ΟΛΗΓ ΑΕ που την λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τους κερδοφόρους ισολογισμούς του. Από την επιχειρηματική δράση στους χώρους του παραλιακού μετώπου που διαχειρίζεται. Επιβεβαιώνεται από το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες του λιμανιού», τονίζει η ανακοίνωση.