ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου ενημερώνει βουλευτές, Δημάρχους και Περιφέρεια Ηπείρου πως οι μετακινήσεις προσωπικού για τις ανάγκες κατάσβεσης σε άλλα μέτωπα ανά την επικράτεια, έχουν αποδυναμώσει την υπηρεσία.

Αυτό το διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου έχει στείλει, έπειτα από εντολές του Αρχηγείου, προσωπικό σε πυρκαγιές της Κορίνθου και του Πύργου Ηλείας και την αποδυνάμωση πλέον υφίσταται η Περιφέρεια Ηπείρου από οχήματα αλλά κυρίως από πυροσβέστες που είτε βρίσκονται στην πυρκαγιά είτε είναι στο δρόμο για αλλαγή.

Αυτή την στιγμή στην πυρκαγιά στην Κόρινθο υπάρχουν 10 οχήματα με 40 άτομα πλήρωμα, στην πυρκαγιά στον Πύργο υπάρχουν 5 οχήματα με 10 άτομα και στην Πάτρα είναι 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Αύριο το πρωί που θα ξεκινήσουν οι αλλαγές θα είναι στο δρόμο ή σε πυρκαγιές πάνω από 20 οχήματα μαζί με τα βοηθητικά και πάνω από 130 άτομα, αν συμπεριλάβουμε και αυτούς που είναι σε επιφυλακή στις Υπηρεσίες.

 «Οι πυροσβέστες και πυροσβέστριες της Ηπείρου σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν είναι αντίθετοι στην ενίσχυση άλλων υπηρεσιών για οποιοδήποτε συμβάν και ιδίως για πυρκαγιές σαν αυτές που μαίνονται. Όπου έχουν πάει προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και είναι πάντα πρόθυμοι. Παρόλα αυτά θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι όλες αυτές οι μετακινήσεις έχουν αποδυναμώσει κατά πολύ την Περιφέρεια Ηπείρου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεστεί ο σχεδιασμός σχετικά με την επάνδρωση των περιπολικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται» τονίζει η Ένωση.