ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Στις 27 Οκτωβρίου του 2019 ο Θεσπρωτος υποδέχεται στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας την ομάδα της Τρίγλιας για τον πρώτο αγώνα εντός έδρας στην football league στο πρόσφατα ανακαινισμένο γήπεδο. Ο καινούργιος χλοοτάπητας του αγωνιστικού χώρου μοιάζει με ένα καταπράσινο χαλί. Πριν καν περάσουν δέκα μήνες από εκείνο τον αγώνα η εικόνα του ποδοσφαιρικου αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας είναι εντελώς διαφορετική.

Το πράσινο του χόρτου έχει δώσει την θέση του στο καφέ και το μαύρο της ξηρασίας.

Κάποιες μικρές καλαμιές φύτρες από καλαμπόκι και άλλα άγρια λάχανα πινελιές της φύσης θυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε ζωή εκεί.

Αποτελεί μέγα κατόρθωμα πώς με τρίμηνη σχεδόν απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έφτασε σε τέτοια κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου εκτός και αν στην απαγόρευση εισόδου εμπίπτουν και οι συντηρητές-φυλακές.

Άραγε έφταιξε η σπουδή από το δημοτικό συμβούλιο για απευθείας ανάθεση και η πρόχειρη ολοκλήρωση του έργου;

Ή μήπως έφταιξε ο κακός προγραμματισμός και το γαϊτανάκι ευθυνών Δήμος, Περιφέρεια, υπουργείο Πολιτισμού για το ποιος έχει την ευθύνη συντήρησης;

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Θεσπρωτού δεν ξέρει όχι μόνο σε ποια κατηγορία θα παίζει αλλά και σε πιο νομό θα δώσει τα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Τέλος, η εικόνα του γηπέδου δεν τιμά κανέναν, άσχετα με το ποιος έχει την ευθύνη.

Η αντίδραση Μ. Κάτση

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας αναδεικνύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι «καμένος», παρότι πριν έναν χρόνο δόθηκε το ποσό των 240 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να τοποθετηθεί και χλοοτάπητας.

Κάνει λόγο για απαξίωση του έργου και αναρωτιέται ποιος ευθύνεται για την κατάσταση.

Αναλυτικά σημειώνει: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι “καμένος” ενώ οι νέοι προβολείς του γηπέδου, δεν έχουν ανάψει ούτε μια φορά (Κοστίζει το ηλ.ρευμα κ δεν έχουμε να το πληρώσουμε;)

Πέρσι τέτοια περίοδο, δόθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση 240.000€ για “Εργασίες επισκευής και συντήρησης Γηπέδου Ηγουμενίτσας» με ιδία συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας 70.000,00€.

Μέσα σε αυτά ήταν και η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα ο οποίος δεν άντεξε ούτε ένα χρόνο παρότι κάνεις συμπολίτης μας δεν έκανε ελεύθερη δωρεάν χρήση του, αν και φτιάχτηκε με χρήματα όλων μας.

Το έργο διαφημίστηκε με διθυράμβους. Η απαξίωση του όμως δεν «έτυχε» της ίδιας δημοσιότητας.

Που βρίσκονται οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση; Ποιος έχει αναλάβει την συντήρηση του Δημοτικού Σταδίου; Ο Δήμος ή οι ομάδες που κάνουν χρήση; Φέτος προφανώς θα ξαναχρειαστεί κονδύλι για να φτιαχτεί ο αγωνιστικός χώρος.

Ποιος θα επωμιστεί το κόστος;

Αμείλικτα ερωτήματα που θέτει η ίδια η πραγματικότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Αναζητούνται απαντήσεις».