ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Μια σοβαρή καταγγελία προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπογράφουν οι τέσσερις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου (Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας). 

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση που υπογράφουν οι τέσσερις πρόεδροι, καταγγέλλουν την απόφαση υπ.αριθ. 1507/20/1805674 από 25/08/2020 – Διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, με την οποία προχωρά η στελέχωση 10μελους ΟΠΚΕ Ηπείρου προκειμένου να αποσπαστεί για ένα μήνα στη Λέσβο και μάλιστα η μετάβαση της να γίνει με δύο μόνο οχήματα.

«Εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Κορωνοϊού, θεωρείτε ακόμη ότι οι Αστυνομικοί έχουν ανοσία;» αναρωτιούνται οι τέσσερις πρόεδροι.

Και τονίζουν: «1.Ενώ για όλη την επικράτεια προβλέπεται να επιβαίνουν 4 άτομα στα αυτοκίνητα, για ποιο λόγο εσείς διατάσσετε την επιβίβαση πέντε (5) συναδέλφων και μάλιστα από διαφορετικές Διευθύνσεις, τη στιγμή που βρίσκονται 21 Αστυνομικοί από υπηρεσίες της Ηπείρου σε καραντίνα;

Γιατί ενώ πέρασαν μόλις δύο μήνες από την προηγούμενη απόσπαση των δυνάμεων ΟΠΚΕ Ηπείρου, επιλέγετε να ξαναστείλετε Αστυνομικούς από την Ήπειρο;

Ποιες οι ενέργειες του Αρχηγείου σχετικά με τους συναδέλφους που επανέρχονται από τις αποσπάσεις στο πλαίσιο της αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού;

Ποιες οι ενέργειες του Αρχηγείου σχετικά με την τοποθέτηση πλέξιγκλας στα γραφεία που έρχονται σε επαφή με πολίτες, αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα που μεταφέρουν κρατούμενους;».

«Θεωρούμε ότι από την πλευρά της Ηγεσίας θα πρέπει να υπάρξει μια χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της κατάστασης, με σεβασμό στους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους» καταλήγει η ανακοίνωση.