ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Πραγματικότητα είναι η διαλειτουργικότητα (το λεγόμενο GRITS) στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ypodomes.com όλοι οι παραχωρησιούχοι συμφώνησαν σε ποσοστό παρακράτησης που κυμαίνεται σε κάτω από 2% από το τέλος διοδίου.

Για τον οδηγό το μεγάλο νέο είναι πως από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορεί να κινείται σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας χρησιμοποιώντας μόνο έναν πομποδέκτη. Οι αυτοκινητόδρομοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαλειτουργικότητας είναι οι:

Αττική Οδός

Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα (Ολυμπία Οδός)

Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα (αυτοκινητόδρομος Μορέας)

Αντίρριο-Ιωάννινα (Ιόνια Οδός)

Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας (Νέα Οδός)

Σκάρφεια Φθιώτιδας-Ράχες Φθιώτιδας (Κεντρική Οδός)

Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)

Ξυνιάδα-Τρίκαλα (Κεντρική Οδός-Ε65)

Εγνατία Οδός και κάθετοι άξονες

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Το νέο σύστημα στο οποίο εντάσσονται όλοι πλέον είναι το GRITS (Greek Interoperable Tolling System). Αυτό για τον οδηγό σημαίνει πως με ένα πομποδέκτη θα μπορεί να κινείται σε όλους τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει τη συσκευή. Η χρέωση παραμένει η ίδια (0,06 λεπτά ανά χιλιόμετρο) όπως και τα εκπτωτικά πακέτα του κάθε αυτοκινητόδρομου. Με λίγα λόγια, ο οδηγός θα φορτίζει με χρήματα τον πομποδέκτη της επιλογής του και με αυτόν θα πληρώνει παντού.

Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στο θέμα, αυτή την εποχή οι αυτοκινητόδρομοι που εντάσσονται έχουν αναβαθμίσει τα συστήματα τους και έχει ήδη ξεκινήσει η δοκιμή των συστημάτων προκειμένου τον Νοέμβριο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.