ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΔΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα μεταφέρθηκαν την Τρίτη το βράδυ οι δύο Δανοί τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά το δειγματοληπτικό που έγινε κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, την Κυριακή στο αεροδρόμιο του Ακτίου.  Τα δύο κρούσματα είχαν έρθει με οργανωμένο γκρουπ 140 ατόμων περίπου και με το ίδιο αεροσκάφος.

Πρόκειται, σχεδόν στο σύνολό τους για ηλικιωμένα άτομα που διαμένουν σε διάφορα καταλύματα της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει γνωστό πόσα δείγματα έγιναν στους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, ενώ παραμένει άγνωστο αν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ θα υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο καθώς από τον ΕΟΔΥ δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το αίτημα των αρχών της Θεσπρωτίας, να μεταβεί μια από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο λιμάνι, στα καταλύματα της παράκτιας ζώνης για να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους στους Δανούς επισκέπτες, δεν έγινε δεκτό από τον ΕΟΔΥ και αντ’ αυτού συνέστησαν να ενημερωθούν τα καταλύματα ώστε να έχουν αυξημένη προσοχή (!!!) και να ενημερώσουν τις υγειονομικές αρχές σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα.

Όλα αυτά βέβαια, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθώς επίσημη ενημέρωση είτε από τον ΕΟΔΥ είτε από την Πολιτική Προστασία δεν υπάρχει!