ΟΜΑΛΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με τους νέους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 έγινε η έναρξη της σχολικής χρονιάς και στη Θεσπρωτία.

Με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με αποστάσεις και μάσκες πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι αγιασμοί.

Φυσικά δεν λείπουν τα καθιερωμένα μηνύματα από τους πολιτικούς του τόπου.

 

Οι ευχές του Β. Γιόγιακα

Φέτος έχουμε έναν ακόμα λόγο να ευχηθούμε μια καλή, ομαλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας, και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να φροντίσουν για την ασφάλεια των μαθητών στις ειδικές συνθήκες της εποχής!

Μήνυμα Μ. Κάτση

Μια νέα και διαφορετική σχολική χρονιά ξεκινά. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, καλούνται φέτος να αλλάξουν τις συνήθειές τους μέσα και έξω από τις σχολικές  αίθουσες. Οι συνθήκες δυστυχώς είναι πρωτόγνωρες.

Η κυβέρνηση προτίμησε να μετακυλήσει τις ευθύνες τηςγια την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποκλειστικά στους μαθητέςκαι τη σχολική κοινότητα. Αν και υπήρχε χρόνος, αποφάσισε να μην ενισχύσει το δημόσιο σχολείο με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μικρότερα τμήματα και αύξηση του δυναμικού που απασχολείται στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Το πρώτο κουδούνι όμως, πάρα τις μεγάλες δυσκολίες και την εύλογη ανησυχία, φέρνει πάντα ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και χαμόγελα.

Μήνυμα Λώλου

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα,με φόντο τις προκλήσεις της εν εξελίξει πανδημίας, εύχομαι από καρδιάς να είναι ασφαλής και δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά, προκειμένου να φέρει τη μαθητική κοινότητα κοντά στους στόχους της καθώς και σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Η παιδεία παράλληλα με την ουσιαστική μάθηση και γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.

Για το λόγο αυτό, η φροντίδα μας για τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης θα είναι συνεχής, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία  εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων και δηλώνω ότι ως Δήμος, θα είμαστε πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες τους.
Καλή, ασφαλή και εποικοδομητική σχολική  χρονιά.

Μήνυμα Καραγιάννη

Αγαπητά μου παιδιά,

Σήμερα χτυπάει για πρώτη φορά το κουδούνι και ξεκινά μια περίοδος πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις. Σήμερα ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά, αυτή την φορά όμως με τις ιδιαιτερότητες της πανδημίας που εντάσσει νέες συνήθειες στην καθημερινότητά σας, εντός και εκτός σχολικών αιθουσών.

Η σχολική περίοδος είναι πάντα συναρπαστική, σας ανοίγει νέους ορίζοντες και είναι το όχημα που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων σας. Αυτήν την περίοδο σας καλώ να την απολαύσετε στο έπακρο, δίνοντας μεγάλη σημασία και προσοχή στις ειδικές συνθήκες που συνοδεύουν την φετινή χρονιά.

Γνωρίζουμε καλά πως πλέον είστε πολύ ώριμοι και μπορείτε εύκολα να ανταποκριθείτε στις ειδικές συνθήκες όπως οι φετινές, με την καθοδήγηση και την στήριξη των δασκάλων και των καθηγητών σας.  Στις μέρες αυτές εμπιστευόμαστε και τους εκπαιδευτικούς, στην δύσκολη αποστολή της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης σας.

Η συνύπαρξη του πάθους για μάθηση και η διατήρηση ενός περιβάλλοντος μάθησης με ασφάλεια, είναι φέτος το στοίχημα που όλοι έχουμε δώσει. Θα είμαστε στο πλευρό́ σας, στο πλευρό́ των γονέων σας και των εκπαιδευτικών σας για να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη και παραγωγικότερη σχολική χρονιά υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες της πολιτείας  για τον περιορισμό της πανδημίας. Έτσι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα αισθάνεται ασφαλής και θα μείνετε προσηλωμένοι και απερίσπαστοι στο έργο σας.

Ο Δήμος Σουλίου στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει προβεί το τελευταίο διάστημα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει μέσα σε απολύτως ομαλές και ασφαλείς συνθήκες. Προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίζουμε για εσάς, μια ιδανική λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας.

Καλή σχολική χρονιά