Στην προσαγωγή εφτά διαδηλωτών που μετείχαν στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας, προχώρησε αστυνομία της Ηγουμενίτσας.

Στην πλατεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολιτικών φορέων και οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα.
Όταν ξεκίνησαν πορεία, η αστυνομία επενέβη και προχώρησε σε 7 προσαγωγές διαδηλωτών, στους οποίους βεβαίωσε ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα για συμμετοχή σε συνάθροιση.

Το ΚΚΕ
Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής κατά διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σε όλη την Ελλάδα και στην Θεσπρωτία, τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στην Παραμυθιά, οργανώθηκαν εκδηλώσεις που τηρούσαν υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση και την αστυνομία να απαντήσουν πανελλαδικά με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών. Στην συγκέντρωση της Αθήνας υπήρξαν προπηλακισμοί βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.
Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Οι συγκεντρώσεις γίνανε και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ)
Τα αγωνιστικά τμήματα λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα, έσπασαν το κλίμα φόβου και σιωπής, και όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στους πάνοπλους μηχανισμούς καταστολής, τα ΜΑΤ, τις αύρες κ.λπ., που έζωσαν τις πόλεις της χώρας. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΣΠΑΣΕ!
To ίδιο και στην πόλη μας, χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές-νέους και νέες, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους- που αψήφησαν την απαγόρευση κρατώντας τη φλόγα της εξέγερσης ζωντανή, και φέρνοντας το μήνυμα του Πολυτεχνείου, πλαισίωσαν τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και την πορεία που ακολούθησε, πορεία στην οποία καλούσαν το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ.
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που συντονισμένα καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την απόφαση πλήρους απαγόρευσης των συναθροίσεων για τις μέρες του Πολυτεχνείου...
Παρά την εμετική λασπολογία από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δυσφημίσουν την απότιση φόρου τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου...
Παρά την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής απόφασης να μην γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, από τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τη γραμμή του "συμβολικού" γιορτασμού που έδινε κι έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες...
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!
Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας, προσαγωγών και συλλήψεων στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής σε όλη τη χώρα .
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές στην Ηγουμενίτσα από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που τους περικύκλωσαν και τους ακολουθούσαν κυνηγώντας τους και προχωρώντας τελικά σε 7 προσαγωγές . Η λύσσα με την οποία επιτέθηκαν ενάντια σε διαδηλωτές και συγκεντρωμένους που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αποδεικνύει ότι οι στόχοι της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της υγείας του λαού.
Στόχος της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί, ήταν και παραμένει το ξερίζωμα της μνήμης του Πολυτεχνείου, η απογύμνωση της επετείου από το αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό μήνυμά της.
Ό,τι και να κάνει το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ό,τι και να κάνουν οι υπάλληλοί του, κυβερνητικοί και μη, το πνεύμα της εξέγερσης είναι ζωντανό. Και η απαγόρευση της 47ης επετείου θα βαραίνει για πάντα τους οσφυοκάμπτες πολιτικούς υπαλλήλους του κεφάλαιου και των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση καταγγελλίας της κρατικής καταστολής την Πέμπτη 6μμ στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας
Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά και δημοκρατικά μας δικαιώματα
• Πάλη για Δουλειά-Περίθαλψη-Ζωή με δικαιώματα
• Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής Να αποσυρθούν τα πρόστιμα από τους αγωνιστές

Το Μ-Λ ΚΚΕ
Με ικανοποιητική συμμετοχή έγινε σήμερα 17 Νοέμβρη στις 4μμ, στην Ηγουμενίτσα, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου για να τιμήσουμε την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Στην συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ.
Και στην πλατεία αλλά και στην στη συντεταγμένη, μαχητική, ειρηνική πορεία που ακολούθησε με πανό και συνθήματα από την οδό Κύπρου, τηρήθηκαν αυστηρότατα τα μέτρα προστασίας.
Στο ύψος της Ευαγγελίστριας, η πορεία εμποδίστηκε από την Αστυνομία, η οποία μετά από διαπραγματεύσεις, ζήτησε να γυρίσουν πίσω οι διαδηλωτές από το πεζοδρόμιο.
Και όταν ακριβώς έγινε αυτό και οι διαδηλωτές εκινούντο πάλι προσεκτικά και συντεταγμένα στον Πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, με κατεύθυνση το Ηρώο για κατάθεση στεφάνων, οι αστυνομικές δυνάμεις εντελώς απρόκλητα και αναίτια, θέλοντας προφανώς να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους, τις διαταγές της κυβέρνησής τους και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, προέβησαν σε κυνηγητό διαδηλωτών και σε προσαγωγές 7 συναγωνιστών, γνωστών συμπολιτών και συνδικαλιστών «για εξακρίβωση στοιχείων», οι οποίοι κατά τον ζητηθέντα έλεγχο είχαν επιδείξει τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Στην συνέχεια στην Αστυνομία που οδηγήθηκαν, τους επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ έξω από τον χώρο της Αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση αρκετοί συναγωνιστές.
Σημειώνουμε πάντως και το γεγονός της στάσης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που με Ανακοίνωσή του τις προηγούμενες ημέρες είχε ορίσει, την ώρα αυτή (4μμ), την Πλατεία Δημαρχείου σαν αφετηρία εκδηλώσεων, στην οποία δεν εμφανίστηκε κανείς, επιλέγοντας άλλη πρωϊνή παρέμβαση.
Χαιρετίζουμε την αγωνιστική παρουσία του κόσμου που συμμετείχε στην διαδήλωση και που έσπασε την απαγόρευση.
Καταγγέλλουμε τη προκλητική, βάρβαρη, αναίτια και τρομοκρατική επέμβαση της Αστυνομίας σε εφαρμογή της χουντικής έμπνευσης απόφασης της αντιδραστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συναγωνιστές μας και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε σύντομα την απάντησή μας στην τρομοκρατία με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες μας
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει

Τι λέει η Αστυνομία
Ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο συνέταξε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια κατά την ημέρα του Πολυτεχνείου σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθησαν στις δύο πόλεις 23 άτομα και τους αποδόθηκε ένα βαρύ κατηγορητήριο για διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβίαση μέτρα για την πρόληψη ασθενειών κτλ. Η ανακοίνωση δεν αναγνωρίζει ευθύνες της Αστυνομίας για τα επεισόδια κάτι που αμφισβητείται έντονα από τις εικόνες που διαδραματίστηκαν μπροστά από τις φοιτητικές εστίες της Δομπόλη το απόγευμα της Τρίτης, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθεια να μην επιτρέψουν την πορεία 40-50 φοιτητών συνεπλάκησαν πολύ εύκολα μαζί τους…
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου έχει ως εξής:
Στην Ηγουμενίτσα, την 16:10 ώρα, ομάδα 10 ατόμων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου. Παρά τις συστάσεις των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, ενώθηκαν μαζί τους άλλα 20 περίπου άτομα με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας επί της οδού Κύπρου, η οποία αποτράπηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών.
Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή επτά (7) ατόμων στα οποία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο
Συνολικά σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν 23 άτομα, προσήχθησαν 79 και επιβλήθηκαν 44 διοικητικά πρόστιμα.
Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι 23 συλληφθέντες σε Γιάννινα και Ηγουμενίτσα .
Για όλους ορίζεται τακτική δικάσιμος και δεν ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.