Συνάντηση για τις αθλητικές υποδομές του Νομού Θεσπρωτίας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, το μεσημέρι της Τρίτης 28/8.

Στα θέματα που αναδείχτηκαν από τη συνάντηση εργασίας, είναι τα εξής:

Η πορεία υλοποίησης των ήδη ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας, όπως το γήπεδο στο Καστρί για τη δημιουργία κερκίδων και η διαμόρφωση των αθλητικών υποδομών του αύλειου χώρου του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας στο Λαδοχώρι. Επιβεβαιώθηκε ως προς τα 2 αυτά έργα, η εποπτεία της επίσπευσης των διαδικασιών από τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την δημοπράτηση και την εκταμίευση των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού προς όφελος των πολιτών.
Η ένταξη στο ΠΔΕ για τη δημιουργία ενός γηπέδου Beach Volley (έχει κατατεθεί άλλωστε μελέτη για το σκοπό αυτό), το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες κατά τους θερινούς μήνες, θα αναδείξει ως πόλο έλξης την περιοχή και θα αξιοποιείται από τους συλλόγους πετοσφαίρισης τόσο του Νομού μας όσο και της Ηπείρου συνολικά.
Η διερεύνηση της δυνατότητας για την τοποθέτηση φωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τις υποδομές του σταδίου, θα επεκτείνει το χρόνο προπόνησης των αθλητών των ακαδημιών της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, των αθλητών του στίβου και όλων των δημοτών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές και προς το παρόν αδυνατούν λόγω του περιορισμού του χρόνου χρήσης του σταδίου.
Τη δυνατότητα ένταξης στο ΠΔΕ για τη δημιουργία ενός Γηπέδου Τέννις στην περιοχή των Συβότων, που θα πλαισιώσει τις δραστηριότητες των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.
Τη δυνατότητα ένταξης στο ΠΔΕ για τη δημιουργία ενός Γηπέδου 5×5 στον Δήμο Φιλιατών στην Ελαία, ενός ακριτικού δήμου που έχει την ανάγκη να δώσει διέξοδο σε νέα παιδιά να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν στα χωριά.
Για τα δύο τελευταία έχουν κατατεθεί επίσης αντίστοιχες μελέτες προς ένταξη και χρηματοδότηση.