Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Έρχεται καραντίνα μόνο για τους ανεμβολίαστους

από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
24 Αυγούστου 2021
σε Επικαιρότητα
Εκτός εμβολιασμών οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων Φυσικών Επιστημών και στην Θεσπρωτία
Share on FacebookShare on Twitter

Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η τήρηση των μέτρων προστασίας παραμένει ο κύριο στόχος του υπουργείου Υγείας, τόνισε.  Δίνοντας στοιχεία για τα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας είπεπως πλέον “πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ COVID είναι ανεμβολίαστοι”. “Τα νοσοκομεία θα συνεχίζουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά” πρόσθεσε, τονίζοντας πως και όσοι νοσούν από άλλες ασθένειες, έχουν δικαίωμα στη περίθαλψη. “Αυτό είναι ένα επίτευγμα των ανθρώπων που υλοποιούν τα εμβολιαστικά προγράμματα”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας πως πλέον οι επιλογές υπάρχουν και η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη. “Μετά τον Δεκαπενταύγουστο έχουμε νέα ραντεβού και χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς ακόμη για να φτάσουμε τα ποσοστά που έχουν άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Πιστεύω στον Έλληνα και πιστεύω πως θα επικρατήσει το “εμείς έναντι του εγώ”, συνέχισε ο ίδιος.

Τα νέα μέτρα για τα rapid test

-Θα τηρηθεί από 1η Σεπτεμβρίου και χωρίς καμία παράταση το μέτρο αναστολής όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου.

-Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες ιατρούς και φαρμακοποιούς. Για τους ιδιώτες θα θεσμοθετηθούν πρόστιμα και κυρώσεις.

-Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να κάνουν ένα υποχρεωτικό rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

-Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα πρέπει να κάνουν 2 υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου. Τα τεστ θα ελέγχονται με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

-Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 σελφ τεστ την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν.

-Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του φοιτητή.

-Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες υποχρεούνται σε 1 εργαστηριακό rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι. Οι ανήλικοι ταξιδιώτες μέχρι 12 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει self test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι.

-Τα rapid test θα γίνονται σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Διευκρινίζεται πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές. Οι ΚΟΜΥ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο από εμβολιασμένους ή ανθρώπους με συμπτώματα.

Χώροι διασκέδασης

Οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Οι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο του αθλητικού χώρου με την εφαρμογή covid free app.

Οι κλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων είναι ανοιχτοί για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστουςς που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνουν έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης.

Τα κλειστά γυμναστήρια θα λειτουργούν για για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνουν έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης.

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης δικαιούται να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι.

Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και τους εξωτερικούς χώρους υψηλής συνάθροισης θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για χρήση μάσκας.

Όλα τα μέτρα ισχύουν από 13/9/21-31/3/22.

Σχετικά με τα εμπορικά καταστήματα και σουπερμάρκετ, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, τα σενάρια αυτά φαίνεται πως απομακρύνονται καθώς ανακύπτουν δυσκολίες εφαρμογής στην πράξη. Θα ισχύουν, πάντως, μέτρα, όσον αφορά σε χωρητικότητα και αποστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει σύσταση για διπλή χρήση μάσκας.

Στο μεταξύ, έχουν φουντώσει τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες του πληθυσμού. Το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. “Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα μας απασχολήσουν. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να απέχουμε από κάθε κίνδυνο. Για να μην μπούμε πάλι σε περιπέτειες. Με ό,τι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας”, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ερωτηθείς σχετικά το ζήτημα της υποχρεωτικότητας δήλωσε συγκεκριμένα: “Δε φαίνεται να ανοίγει θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας αυτή τη στιγμή και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες”.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Ρότσα έφερε στον Θεσπρωτό τον γιο του Σεμπάστιαν Ρομέρο

Επόμενο άρθρο

88 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Επόμενο άρθρο
covid-coronoios-korono

88 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Πρόσφατα Νέα

Κινητοποιήσεις στην Ηγουμενίτσα με αιχμή τα εργασιακά

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

27 Απριλίου 2026
bezas-1-300x250

Διπλωματία χωρίς σεβασμό: τι αποκάλυψε η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

27 Απριλίου 2026
Ο Δήμαρχος Σουλίου στις εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Ο Δήμαρχος Σουλίου στις εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

27 Απριλίου 2026
Λιτά τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου

Λιτά τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου

26 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

8 Απριλίου 2026
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
siragges-egnatia-1140x570

Μονοδρομήσεις χωρίς τέλος στην Εγνατία

15 Απριλίου 2026
σαμονιβα

Το ιστορικό χωριό Σαμονίβα Σουλίου…

7 Ιουνίου 2022
ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

23 Μαρτίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Κινητοποιήσεις στην Ηγουμενίτσα με αιχμή τα εργασιακά

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

27 Απριλίου 2026
bezas-1-300x250

Διπλωματία χωρίς σεβασμό: τι αποκάλυψε η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

27 Απριλίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH