Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου και το 2025

από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
5 Μαρτίου 2025
σε Επικαιρότητα
Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου και το 2025

Eingang Nord *** Local Caption *** North Entrance

Share on FacebookShare on Twitter

«Εξαιρετικά καλή χρονιά» για τον τουρισμό θα είναι και το 2025, μετά τα ρεκόρ των προηγούμενων ετών, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από την διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο και ανέδειξε την βιωσιμότητα ως την σημαντικότερη παράμετρο της στρατηγικής του υπουργείου για το μέλλον.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας προορισμός με φήμη, κύρος και ωριμότητα. Τα μηνύματα από την τουριστική αγορά για το 2025 είναι πολύ θετικά και αισιόδοξα, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι μεγάλοι παίκτες της τουριστικής αγοράς δεν βλέπουν την Ελλάδα ως έναν τουριστικό προορισμό μόνο για την επόμενη χρονιά, αλλά θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα», δήλωσε η κυρία Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού, να μην επενδύει μόνο σε μία ή δύο καλές χρονιές, αλλά στο πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπεδωθεί μακροπρόθεσμα ως προορισμός, έχει ήδη αποδώσει. Εκτός από τα θετικά, η υπουργός αναφέρθηκε και στις προκλήσεις του κλάδου, όπως την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την δημιουργία νέων προορισμών και εμπειριών στην Ελλάδα και την βιωσιμότητα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Σε αυτό μάλιστα, όπως είπε, «έχουμε την υποστήριξη όλων των εταίρων στην τουριστική αγορά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και το 2025, το οποίο εκτίμησε ότι θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά, «θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της στρατηγικής μας για την Ελλάδα ως έναν βιώσιμο, ανθεκτικό, ανταγωνιστικό προορισμό που αποδίδει τα μέγιστα για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε επίσης ότι ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης «έχει να κάνει ακριβώς με το πώς θα έχουμε έναν βιώσιμο τουρισμό με ισορροπία και με την δυνατότητα να υποστηρίξουμε τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες και την εθνική οικονομία, διατηρώντας παράλληλα τον φυσικό και τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων στον τουρισμό, η Όλγα Κεφαλογιάννη αναγνώρισε ότι ο τουρισμός είναι τομέας ευάλωτος και ευαίσθητος στις γεωπολιτικές εξελίξεις, τόνισε όμως ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται με απόλυτη επάρκεια και αποτελεσματικότητα σε όλες τις κρίσεις και ότι έχει εμπεδωθεί ως ανθεκτικός προορισμός, ανταγωνιστικός και ασφαλής για τους επισκέπτες του. «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να διατηρήσουμε και για την χρονιά που έρχεται, αλλά και για τις επόμενες, μαζί με την μεγάλη πρόκληση της βιωσιμότητας», ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η γεωπολιτική κατάσταση θα οδηγηθεί σε λύσεις που θα φέρουν ειρήνη και θα επιτρέψουν σε κάποιες από τις αγορές που επηρεάστηκαν τα τελευταία χρόνια να ανακάμψουν.

Η υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η ίδια η τουριστική αγορά δίνει πλέον όλο και μεγαλύτερο βάρος στην βιωσιμότητα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Γερμανοί θέτουν από μόνοι τους το θέμα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου. «Η Ελλάδα, εκτός από την διάχυση του τουριστικού οφέλους στον χρόνο, επιδιώκει την διάχυση στον χώρο», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη και σημείωσε ότι προωθούνται από το υπουργείο Τουρισμού οι νέες τάσεις για τουρισμό με περισσότερη επαφή με την φύση, ευεξία, καταδύσεις, ορειβασία κλπ.

Ερωτώμενη ειδικά για την περίπτωση της Σαντορίνης μετά την πρόσφατη έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, η υπουργός εξήγησε ότι ακολουθούνται οι εισηγήσεις των επιστημόνων και διαβεβαίωσε ότι το νησί θα ανοίξει όπως πάντα για τους επισκέπτες του, με κάποιες παραμέτρους οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια. «Η ασφάλεια προέχει, αν χρειαστεί να λάβουμε μέτρα, θα τα λάβουμε», δήλωσε.

Η υπουργός Τουρισμού, στο πλαίσιο της ΙΤΒ, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς και των διεθνών ΜΜΕ. Η φετινή διοργάνωση, με τιμώμενη χώρα την Αλβανία, φιλοξενεί αριθμό – ρεκόρ συμμετοχών, με 5.800 εκθέτες από περισσότερες από 170 χώρες.

Σημαντική η παρουσία και της Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού της πλούτου, συμμετέχει κι αυτή ενεργά στην ITB του Βερολίνου, προβάλλοντας τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες. Η παρουσία της Περιφέρειας σε προηγούμενες διοργανώσεις της ITB έχει συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής της ταυτότητας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών τουριστικών πρακτόρων και ταξιδιωτών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, η Ήπειρος παρουσιάζει σημαντική εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, παρά τη χαμηλή συνεισφορά της στο ΑΕΠ και τις επενδύσεις. Η συμμετοχή της στην ITB αποτελεί στρατηγική κίνηση για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της ως ελκυστικού προορισμού.

Η Περιφέρεια Ηπείρου άλλωστε, με διαρκή παρουσία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, επιδιώκει να εδραιώσει τη θέση της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, προωθώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο ορεινός, ο γαστρονομικός και ο πολιτιστικός τουρισμός. Στην ITB 2025, δίνεται έμφαση στη βιωσιμότητα και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Η δυναμική παρουσία της Περιφέρειας ενισχύει την αναγνωρισιμότητα της Ηπείρου και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τουριστικές συνεργασίες και επενδύσεις.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ζητά τη συδρομή της εστίασης για καθαρότερη πόλη

Επόμενο άρθρο

Χωρίς νεκρούς στην άσφαλτο τον Φεβρουάριο

Επόμενο άρθρο
troxaia

Χωρίς νεκρούς στην άσφαλτο τον Φεβρουάριο

Πρόσφατα Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026
Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

30 Ιανουαρίου 2026
Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

30 Ιανουαρίου 2026

Δημοφιλή

Φοινίκι-4

Οκτώ χωριά στη Θεσπρωτία χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί

28 Ιουλίου 2023
Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
thesprotia_edited

Νομός Θεσπρωτίας: Δύο νέοι Δήμαρχοι σε Σούλι και Φιλιάτες

9 Οκτωβρίου 2023
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
egnatia

 «Κυκλοφοριακός στραγγαλισμός» στην Εγνατία

30 Ιανουαρίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH