Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Ειδική συνεδριάση για τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
22 Νοεμβρίου 2021
σε Επικαιρότητα
igoumenitsa-dimarxeio-1021x580
Share on FacebookShare on Twitter

Nα συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά με επιστολή του στο δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Γιάννη Λώλο, την οποία κοινοποιεί και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δώρης Δήμας.
Σε αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Κ. Δήμαρχε
Θα συμφωνείτε και εσείς ότι η πρωτοφανής ανοιχτή διαπάλη μεταξύ του ΦΟΔΣΑ, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεπεράσει κατά πολύ «τα εσκαμμένα». Θα συμφωνείτε επίσης ότι αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στη παράδοση και κατ’ επέκταση τη λειτουργία του έργου των ΣΜΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια την όξυνση περιβαντολλογικών, κυκλοφοριακών προβλημάτων και προφανώς οικονομικών για τους δημότες. Αυξάνει το κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους και την κυκλοφοριακή συμφόρηση , στην καταπόνηση των απορριμματοφόρων, την αύξηση της κατανάλωσης των καυσίμων, την αύξηση των απαιτούμενων εργατοωρών, την απόσπαση των απορριμματοφόρων από την κύρια δουλειά τους που είναι η αποκομιδή. Αυτό δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση στους δήμους που δουλεύουν με μειωμένο προσωπικό και με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δημιουργεί η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση.( Σήμερα πρέπει να προσθέσουμε και την άνοδο της τιμής των καυσίμων και του ρεύματος). Η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα τινάξει στον αέρα του δημοτικούς προϋπολογισμούς και στον δήμο μας. Προφανώς θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση των ήδη μεγάλων δημοτικών τελών(ήδη έγινε αύξηση 20% το 2021). Θα συνεχίσει να φορτώνει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Ήδη υπάρχει πρόβλημα είσπραξης των τελών από τους δημότες ,λόγω της καπιταλιστικής κρίσης.
Θα συμφωνήσετε επίσης ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η ακολουθούμενη διαδικασία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα.
Μας είναι πολύ δύσκολο να πεισθούμε ότι τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο ΦΟΔΣΑ «αγωνίζονται» για το ποιος ικανοποιήσει καλύτερα τα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί και η περιφέρεια και ο ΦΟΔΣΑ είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των ΑΣΑ. Δεν ξεχνάμε ότι «το μήλον της έριδος» ήταν το ποιός θα κάνει την ανάθεση της διαχείρισης των Σ.Μ.Α. σε ιδιωτική εταιρεία (π.χ. ακυρώσεις διαγωνισμών). Μάλλον για πόλεμο εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων πρόκειται. Δείχνοντας το παραπέρα δέσιμο των φορέων της Τοπικής Διοίκησης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα ,αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ.
Η αμαρτωλή ιστορία του ΠΕΣΔΑ στην περιοχή μας βγάζει μάτι για:
• Την αναγκαιότητα ύπαρξης του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού και στον τομέα της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων (ΑΣΑ).
• Την αναγκαιότητα της διαχείρισης των ΑΣΑ από τον δημόσιο φορέα που θα μας απαλλάξει από την εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και των μεταξύ των πόλεμο που έχει σαν θύματα τους δημότες μας.
• Την αναγκαιότητα γενναίας κρατικής χρηματοδότησης που θα ελαφρύνει οικονομικά τους δημότες που ήδη επιβαρύνονται με πολλούς και αβάσταχτους φόρους (υψηλό ΦΠΑ, ΕΝΦΥΑ, δημοτικά τέλη…..).
Πιστεύουμε ότι μόνο η λαϊκή αγωνιστική παρέμβαση μπορεί να αναγκάσει το κεντρικό κράτος να δώσει φιλολαϊκή λύση. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να είναι ο λαός ενημερωμένος για «αυτά που γίνονται για αυτόν, χωρίς αυτόν», πολύ περισσότερο ενάντια του. Πράγμα που δεν γίνεται με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής. Δεν μπορεί να συμβαίνουν πράγματα και θάματα που μας αφορούν άμεσα και να τα πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, όπως αυτά τα προβάλλουν.
Σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των ΑΣΑ.( Έχουμε νέες εξελίξεις :έγγραφο περιφέρειας για λειτουργία ΣΜΑ, πόλεμο υπολειμμάτων από ΜΕΑ κλπ.) Να ενημερωθούμε επίσημα οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και δημότες μας που «πληρώνουν το μάρμαρο». Το θέμα της διαχείρισης των ΑΣΑ αφορά την ζωή των κατοίκων του δήμου μας, αυτοί θα πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο. Για να το κάνουν πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι.
Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί επιβάλλει, και σε στο θέμα της διαχείρισης των ΑΣΑ, λύση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και όχι υπέρ της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Γιατί πιστεύουμε πως τελικά «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» στον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Προηγούμενο άρθρο

Με επιτυχία η ημερίδα για την αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια

Επόμενο άρθρο

Ανδρουλάκης και Καστανίδης στην Ηγουμενίτσα – Μηνύματα συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Επόμενο άρθρο
kastanidis-androulakis-pg8sckp98csvjk6qhoo5sdjy7ogsy30tjvl75tobeg

Ανδρουλάκης και Καστανίδης στην Ηγουμενίτσα - Μηνύματα συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Πρόσφατα Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026
Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

30 Ιανουαρίου 2026
Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

30 Ιανουαρίου 2026

Δημοφιλή

Φοινίκι-4

Οκτώ χωριά στη Θεσπρωτία χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί

28 Ιουλίου 2023
Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
thesprotia_edited

Νομός Θεσπρωτίας: Δύο νέοι Δήμαρχοι σε Σούλι και Φιλιάτες

9 Οκτωβρίου 2023
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
egnatia

 «Κυκλοφοριακός στραγγαλισμός» στην Εγνατία

30 Ιανουαρίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH