Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και θα ξεκινήσει η λειτουργία πρατηρίου φυσικού αερίου και στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με το νέο business plan της ΔΕΠΑ.
Η ΔΕΠΑ αναπτύσσει ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με CNG (FISIKON) επεκτείνοντας την αεριοκίνηση σε όλη την επικράτεια. Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία έχει προσθέσει τέσσερα νέα πρατήρια (ΣΕΑ Ευαγγελισμού Λαρίσης & ΣΕΑ Ψαθόπυργου Αχαίας), με άλλα τέσσερα σε Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη να κατασκευάζονται και να τίθενται σε λειτουργία εντός του 2021, ενώ άλλα 12 είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022, σε όλη τη χώρα.
Στη ναυτιλία, η ΔΕΠΑ μέσω των προγραμμάτων POSEIDON MED II και BlueHUBS, προχωρά στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας με LNG στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία κατασκευάζει ένα καινοτόμο πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 3.000 κ.μ., το πρώτο αυτού του είδους, το οποίο θα τροφοδοτεί τα λιμάνια και τα πλοία της ευρύτερης περιοχής.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά έξι μεγάλους λιμένες (Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσό, Βενετία) στους οποίους εκπονούνται όλες οι απαιτούμενες μελέτες για το σχεδιασμό και την αδειοδότηση των απαραίτητων εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας LNG, συμπεριλαμβανομένων και των μελετών για την ασφαλή λειτουργία τους και αναμένεται να ολοκληρωθεί επίσης μέχρι το τέλος του έτους.

















