Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, καταγγέλουν δημόσια την κατάσταση της παιδικής χαράς του σχολείου , γιατί, όπως τονίζουν, παρά τις επανειλημμένες και επίμονες οχλήσεις στην δημοτική αρχή, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό.
Η εικόνα της παιδικής χαράς, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, παραμένει απαράδεκτη, με φθαρμένο εξοπλισμό και ελλείψεις στις βασικές προδιαγραφές ασφάλειας, γεγονός που μας ανησυχεί καθημερινά.
“Παρότι μας ειπώθηκε ότι έγιναν «εργασίες», η εικόνα του χώρου μετά τις επιφανειακές παρεμβάσεις παραμένει η ίδια επικίνδυνη και ακατάλληλη. Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση! Μιλάμε για σχολείο και για μικρά παιδιά που δεν μπορούν να προστατευτούν μόνα τους. Η ασφάλειά τους θα έπρεπε να είναι αυτονόητη προτεραιότητα και όχι θέμα διαχείρισης μετά από καταγγελίες.
Μέχρι στιγμής συναντάμε υποσχέσεις, αδιαφορία και πρόχειρες λύσεις.
Ζητάμε επιτέλους να λυθεί το θέμα και να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώστε οι σχολικοί χώροι και οι παιδικές χαρές να είναι πραγματικά ασφαλείς. Μέχρι να γίνει αυτό, δεν θα σιωπήσουμε και δεν θα εφησυχάσουμε. Απαιτούμε από το Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να μεριμνήσει για την ασφάλεια των χώρων όπου φιλοξενούνται και παίζουν και τα παιδιά μας” αναφέρεται σε ανακοίνωση.



















