Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Νέα συγκέντρωση για τα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα

από Συντακτική Ομάδα
13 Μαρτίου 2023
σε Επικαιρότητα
tempi_
Share on FacebookShare on Twitter

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, πραγματοποιεί σύσκεψη την Δευτέρα 13 Μαρτίου στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, με σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και μεμονωμένους συνδικαλιστές.

«Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια «συγνώμη» δε συγκινούν κανέναν.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

–             Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

–             Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

–             Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

–             Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

–             Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή», σημειώνεται σε ανακοίνωση η οποία καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη στις 11 στην πλατεία δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Ο Σύλλογος ΟΤΑ

Κάλεσμα στην απεργία απευθύνει και ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ. Σε αυτή σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας που κατέκλυσε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας και όλων των πόλεων της χώρας στην απεργία της 8ης Μαρτίου.

Ανοίγει ο δρόμος για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας.

Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Η λειτουργία των Δήμων ως επιχειρήσεις, η οικονομική αυτοτέλεια, η ανταποδοτικότητα, τα τροφεία και τα αντίτιμα βάζουν στο ζύγι του κόστους τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Μέσα ατομικής προστασίας δεν χορηγούνται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται οι υποδομές εγκαταλείπονται, τα οχήματα και τα μηχανήματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν το έγκλημα να τιμωρηθεί.

Αυτή την τιμωρία, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών και πληγή στην ανταγωνιστικότητα. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι που λένε ότι τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν και δεν προχωράει η δουλειά με τους «ρυθμούς» που πρέπει.

Αυτή την τιμωρία δεν μπορεί να τη δώσει το «συνάφι» ειδικών επιστημόνων και νομικών που βγάζουν μόνιμα τις απεργίες παράνομες και δίνουν πράσινο φώς στα κοράκια τα FUNDS να πλειστηριάζουν τα σπίτια του λαού και πιστοποιούν τόσα χρόνια για την ασφάλεια και την ποιότητα των συγκοινωνιών ότι όλα βαίνουν καλώς.

    Εμείς ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  να πάρουμε θέση και να δυναμώσουμε την αντίσταση μας απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους.

Με όχημα αυτή την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 16 Μαρτίου και στη συγκέντρωση 11πμ στην Πλατεία Δημαρχείου»

Προηγούμενο άρθρο

Επέστρεψε με βαθμό ο Θεσπρωτός

Επόμενο άρθρο

Χωρίς ειδήσεις αύριο

Επόμενο άρθρο
απεργια-δημοσιογραφοι

Χωρίς ειδήσεις αύριο

Πρόσφατα Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026
Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

30 Ιανουαρίου 2026
Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

30 Ιανουαρίου 2026

Δημοφιλή

Φοινίκι-4

Οκτώ χωριά στη Θεσπρωτία χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί

28 Ιουλίου 2023
Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
thesprotia_edited

Νομός Θεσπρωτίας: Δύο νέοι Δήμαρχοι σε Σούλι και Φιλιάτες

9 Οκτωβρίου 2023
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
egnatia

 «Κυκλοφοριακός στραγγαλισμός» στην Εγνατία

30 Ιανουαρίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH