Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Στις 21 Οκτωβρίου η χειροτονία

από Συντακτική Ομάδα
11 Οκτωβρίου 2023
σε Επικαιρότητα
μητροπολιτησ
Share on FacebookShare on Twitter

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Παραμυθιάς, η χειροτονία του  νέου Μητροπολίτη Σεραπίωνος Μιχαλάκη στον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη και θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μόλις κοινοποιηθεί στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας το προεδρικό διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως, ο νέος μητροπολίτης θα δώσει διαβεβαίωση  περί της εκπληρώσεως των αρχιερατικών καθηκόντων του. ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μετά θα ακολουθήσει η ενθρόνιση του στην Παραμυθιά  κατά την εκκλησιαστική τάξη.

Ο νέος Μητροπολίτης την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 έδωσε το “Μικρό” και το “Μεγάλο Μήνυμα”. Το “Μεγάλο Μήνυμα”, είχε τελετουργικό χαρακτήρα στη Μονή Πετράκη, προηγήθηκε σύντομη ακολουθία και στη συνέχεια ο αρχιγραμματέας διάβασε το πρακτικό της εκλογής. Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης ανέγνωσε ένα μικρό κείμενο, με το οποίο αποδέχτηκε  επίσημα την εκλογή και διαβεβαίωσε ότι θα επιτελέσει με όλες του τις δυνάμεις τα καθήκοντα της διακονίας του και θα τηρήσει τους Ιερούς Κανόνες.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Παραμυθιάς αναφέρονται βιογραφικά στοιχεία του νέου Μητροπολίτου. Ειδικότερα σημειώνεται: “Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίων (κατά κόσμον Ιωάννης) Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1967 στα Μέγαρα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή των Αθηνών και στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1994 Πρεσβύτερος, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος ως Εφημέριος και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων. Από τον Οκτώβριο του 2003  υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί και εν συνεχεία ως Β΄ και ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος”.

Κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας νέος Μητροπολίτης σε μια Μητρόπολη δημιουργείται μια πνευματική ελπίδα και οι πιστοί προσβλέπουν στον ποιμενάρχη ως τον ακοίμητο παραστάτη του λαού. 

Σε μια εποχή, όπως η σημερινή, ο ρόλος της Εκκλησίας είναι σημαντικός, έστω και αν κάποιοι το παραβλέπουν αυτό. Με τον Χριστό βοηθό δαμάζεται η απελπισία, γίνεται η προσδοκία πεποίθηση ασφαλή και βέβαια. 

Η αδυναμία γίνεται δύναμη, η θλίψη γίνεται ευλογία, η δοκιμασία γίνεται επιτυχία. 

Ο Θεός δίνεται στους ανθρώπους κατά τη δίψα τους. Σε μερικούς, που δεν μπορούν να πιούν περισσότερο, δεν δίνει παρά μια σταγόνα. Αλλά θα επιθυμούσε να δώσει ποταμούς ολόκληρους, ώστε οι Χριστιανοί να μπορούν να ξεδιψάσουν με τη σειρά τους τον κόσμο όλο”. 

Ανακοινώσεις

Η ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας της Ν.Δ. εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Με αίσθημα σεβασμού καλωσορίζουμε και συγχαίρουμε για την εκλογή τον νέο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Σεβασμιότατο  Σεραπίων Μιχαλάκη.

Του ευχόμαστε καλό ποιμαντορικό έργο προς όφελος της τοπικής μας εκκλησίας και του Θεσπρωτικού λαού.

Άξιος στο έργο του!»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο απερχόμενος δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης:

«Σεβασμιότατε,

Εκ μέρους του Δήμου Σουλίου και των δημοτών του, Σας απευθύνουμε τις ειλικρινείς και εκ βαθέων ευχές μας για την ανάδειξή Σας στο νέο Σας αξίωμα, σε αυτό του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Η εκλογή Σας σηματοδοτεί μια νέα εποχή ενότητας, ευημερίας, συνεργασίας και πνευματικότητας στη Μητρόπολη και στην κοινωνία μας.

Είμαστε βέβαιοι πως με την καθοδήγηση του Θεού, θα αγκαλιάσετε με πατρική αγάπη το νέο Σας ποίμνιο, συνεχίζοντας επάξια το έργο του προκατόχου Σας, κ.κ. Τίτου, σε πνεύμα αγάπης, ειρήνης και ευγενικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, συνοδεία της αμέριστης στήριξης και της αγαστής συνεργασίας μας.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς, καλή δύναμη και υγεία στο δημιουργικό και θεάρεστο έργο Σας, με επιτυχία στην άσκηση των νέων Σας καθηκόντων, ασπαζόμενοι ταπεινά τη δεξιά Σας.

ΑΞΙΟΣ!»

π. Ηλίας Μάκος

Προηγούμενο άρθρο

Εξέταση αντιρρήσεων κατά του αναρτηθέντος Δασικού χάρτη

Επόμενο άρθρο

Τρεις καταδίκες για την τραγωδία στο Norman Atlantic

Επόμενο άρθρο
norman-atlantic-burned_0

Τρεις καταδίκες για την τραγωδία στο Norman Atlantic

Πρόσφατα Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026
Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στο ΥΠΕΣ για τον νέο Κώδικα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

30 Ιανουαρίου 2026
Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

Η ειρωνεία του Ράμα, η ιστορία και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την Ελλάδα*

30 Ιανουαρίου 2026

Δημοφιλή

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
Φοινίκι-4

Οκτώ χωριά στη Θεσπρωτία χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί

28 Ιουλίου 2023
thesprotia_edited

Νομός Θεσπρωτίας: Δύο νέοι Δήμαρχοι σε Σούλι και Φιλιάτες

9 Οκτωβρίου 2023
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
egnatia

 «Κυκλοφοριακός στραγγαλισμός» στην Εγνατία

30 Ιανουαρίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
vouli-edrana

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ζητά στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

30 Ιανουαρίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH