ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ανακοίνωση κατά του νόμου πέρασε η κυβέρνηση και φέρνει πιο κοντά την ιδιωτικοποίηση του νερού, εξέδωσε το Ε.Κ. Θεσπρωτίας.
Σε αυτή σημειώνει τα ακόλουθα:
«Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε στην Ολομέλεια της Βουλής ένα εγκληματικό νομοσχέδιο με το οποίο εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται ακόμα περισσότερο το νερό ενώ, ταυτόχρονα, προωθείται η μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση στο νερό, όπως έχει συμβεί με την ενέργεια, τους σιδηρόδρομους κ.ά. Ταυτόχρονα, με το ίδιο νομοσχέδιο, προχωρά στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της γης, δίνοντας ακόμα ένα «πάτημα» στα μονοπώλια της ενέργειας, του τουρισμού και των κατασκευών για να αυγατίσουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και να υποβαθμίσουν περεταίρω το περιβάλλον.
Τι επιδιώκει η κυβέρνηση: Να καταργηθούν τα όποια προστατευτικά μέτρα και να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι «επενδύσεις» των επιχειρήσεων σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα για την ίδια μας τη ζωή.
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τον λαό: Από τη μια θα χρυσοπληρώσουμε την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα εξαρτώνται πάντα από τα επιχειρηματικά κέρδη που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους.
Τις συνέπειες αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη!
Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δε θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη όπως κάνει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα. Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι!
Διεκδικούμε:
- Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης.
- Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.
- Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους».
Και σύσκεψη
Εξάλλου, την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Πάνθεον θα πραγματοποιήσει συνέλευση, με το κάλεσμα να είναι το ακόλουθο:
«Όλες και όλοι εμείς που πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων των προηγούμενων ημερών με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε, να σηκώσουμε στις πλάτες μας την ευθύνη που υποσχεθήκαμε στους νεκρούς, αυτό το έγκλημα να μην ξεχαστεί. Μέχρι να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος, να μην ξαναγίνει άλλη θυσία στο βωμό του κέρδους.
Αυτή η κοινή οργή, η κοινή επιθυμία για απόδοση ευθυνών να γίνει οργανωμένη διεκδίκηση σε όλους τους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, εκπαίδευσης, κατοικίας, πολιτισμού, αθλητισμού, με τη δύναμη του κοινού σχεδιασμένου συντονισμένου αγώνα για να μην ξαναθρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων.
Η δύναμη του συντονισμένου αγώνα κρίθηκε στις τελευταίες μαζικές κινητοποιήσεις. Η συνέχεια είναι στο χέρι όλων μας να δοθεί ακόμα πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά. Βάζοντας σε προτεραιότητα τις ζωές μας και τα όνειρα των παιδιών μας, να μη δείξουμε άλλη ανοχή περιμένοντας κάποιος άλλος να παλέψει για εμάς. Να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να δώσουμε την πραγματική ελπίδα στη νέα γενιά για το μέλλον που τους αξίζει».



















