Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
Το Σάββατο 17 Ιουνίου Πανελλαδική Ημέρα Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την Ακρίβεια, κλιμάκια του κόμματος περιόδευσαν σε σούπερ μάρκετ σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες. Τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με καταναλωτές για την ακρίβεια στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης ενώ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στο οποίο αναφέρονται τα άμεσα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων.
- Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας:
- Θεσπίζουμε πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια.
- Φορολογούμε άμεσα τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων.
Εξοικονόμηση 5,5 δισ. ευρώ για κοινωνική ευημερία.
- Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή της Ε.Ε.
- Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.
- Προβλέπουμε μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης (γάλα, ψωμί, παιδικές τροφές).
- Μειώνουμε το κόστος της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις δημόσιες συγκοινωνίες από τα 27 στα 10 ευρώ.
- Για την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων:
- Θεσπίζουμε κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα.
- Ξεπαγώνουμε τις τριετίες.
- Αυξάνουμε κατά 10% τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.
- Θεσπίζουμε μηχανισμό Ετήσιας Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
- Επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη του 2019.
Πλήρη για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια.
- Καταβάλλουμε στους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά που δικαιούνται σε τρεις ετήσιες δόσεις.
- Χορηγούμε τις ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις, όπως προβλέπει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2017 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.
- Αυξάνουμε το αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ.
- Θεσπίζουμε αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζόμενους με μπλοκάκια και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
- Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος.
Εκδήλωση την Τετάρτη
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πραγματοποιεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 21/6 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνθεον”
Θα μιλήσει η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

















