Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Επίσκεψη Π. Νταη στο Γραικοχώρι

από Συντακτική Ομάδα
4 Σεπτεμβρίου 2023
σε Επικαιρότητα
γραικοχωρι
Share on FacebookShare on Twitter

«Πνεύμονας» για την Ηγουμενίτσα

Στο Γραικοχώρι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής, το οποίο μαζί με τη Νέα Σελεύκεια τα χαρακτηρίζει ως τους «πνεύμονες» της περιοχής, καθώς είναι τα δύο μεγαλύτερα και πιο πολυάνθρωπα προάστια της Ηγουμενίτσας, με ισχυρούς οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με αυτήν. Η κάθε Κοινότητα έχει και τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες κι αυτές ακριβώς  συζήτησε με τα μέλη του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» που είναι υποψήφιοι Σύμβουλοι στην Κοινότητα: τη Βούλα Μπέζα, τον Θανάση Κατσούλη, τη Σπυριδούλα Κίτσου – Παπατσάτση, την Αθηνά Καίσαρη- Ντάσιου και την Μαριάννα Ντέντη.

Παρουσία πολλών άλλων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού, η συζήτηση κατέληξε στα ακόλουθα κύρια σημεία:

1.Συνέχιση του προγράμματος ασφαλτόστρωσης των οδών που έχει αρχίσει με τους κεντρικούς δρόμους και στο δευτερεύον δίκτυο του χωριού.

2.Κατασκευή νέου δρόμου προς το Κοιμητήριο και τα πλησίον αυτού κτήματα, καθώς και προς τον παλαιό οικισμό Γραικοχωρίου. Βελτίωση της βατότητας του δρόμου προς το Γήπεδο.

3.Εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για την κατασκευή ολοκληρωμένων πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της οδού Πάργης και επέκταση του έργου στην οδό Αγίου Δημητρίου, έως το ύψος του κόμβου.

4.Επανεξέταση του θέματος της χρήσης του ΚΕΓΕ, ώστε να διασφαλιστεί ότι το κτήριο θα παραμείνει στην δικαιοδοσία του Δήμου και θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη πρωτίστως εκπαιδευτικών και προνοιακών αναγκών, όπως αποτυπώθηκε στην αρχική συμφωνία παραχώρησης.

5.Αλλαγή δικτύου ύδρευσης, το οποίο χρονολογείται από το 1970 και είναι κατασκευασμένο με παλιά και ξεπερασμένα υλικά.

6.Στο γενικότερο πλαίσιο της προστασίας και αξιοποίησης του αστικού δασυλλίου Ηγουμενίτσας, διασφάλιση επαρκούς καθαρισμού της πλευράς του, που γειτνιάζει με το Γραικοχώρι και ταυτόχρονα διευκόλυνση της πρόσβασης των κατοίκων του χωριού σε αυτό.

7.Ιδιαίτερη προσοχή στη μελέτη για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Ηγουμενίτσας, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων, στην παραρεμάτια περιοχή του ρέματος της οδού Γκούμανης. Είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν ανισόπεδες ή υπόγειες διαβάσεις πεζών και ποδηλάτων, ώστε να μην αποκοπεί η σύνδεση Γραικοχωρίου – Ηγουμενίτσας, με τα προαναφερόμενα μέσα, και ταυτόχρονα να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα, προκειμένου να μειωθεί η ηχορύπανση.

8.Συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Κοινοτικού Γραφείου, με την κατασκευή παιδικής χαράς στην δημοτική έκταση δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, περαιτέρω αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού των παρακείμενων πλατειών και χώρων αθλοπαιδιών και αναψυχής, καθώς και λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση του δρόμου από τα παιδιά στην περιοχή.

«Οι οκτώ προαναφερόμενες προτάσεις, αποτελούν μόνο τη βάση του προγράμματός μας για το Γραικοχώρι. Μαζί με τις γενικές παρεμβάσεις που αφορούν το σύνολο του αστικού κέντρου, αλλά και την μέριμνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας (αποκομιδή απορριμάτων, επάρκεια ηλεκτροφωτισμού, κυκλοφοριακό κ.α.) θα αλλάξουν την μορφή και την εικόνα της περιοχής και θα βελτιώσουν αισθητά το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, θέλουμε να τα επιλύσουμε, έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις και την ικανότητα να το πετύχουμε», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθρο

Οδεύει για τη βουλή η σύμβαση για την παραχώρηση του Λιμένα

Επόμενο άρθρο

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Επίσκεψη στην Παραμυθιά

Επόμενο άρθρο
παραμυθιά

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Επίσκεψη στην Παραμυθιά

Πρόσφατα Νέα

Ιόνια και Εγνατία μετ’ εμποδίων

3 Φεβρουαρίου 2026
Ανάπτυξη με κανόνες: τοπική αγορά, πολεοδομική νομιμότητα και ίσοι όροι για όλους

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Εγκρίθηκε η ίδρυση υπεραγοράς τροφίμων

3 Φεβρουαρίου 2026
dimarxeio-filiates-neo-Δημαρχείο Φιλιατών 2023

Την Κυριακή η εκλογή νέου δημάρχου στον Δήμο Φιλιατών

3 Φεβρουαρίου 2026
MEDINNO II Στην Ηγουμενίτσα η 2η συνάντηση του έργου

MEDINNO II Στην Ηγουμενίτσα η 2η συνάντηση του έργου

3 Φεβρουαρίου 2026

Δημοφιλή

thesprotia_edited

Νομός Θεσπρωτίας: Δύο νέοι Δήμαρχοι σε Σούλι και Φιλιάτες

9 Οκτωβρίου 2023
Φοινίκι-4

Οκτώ χωριά στη Θεσπρωτία χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί

28 Ιουλίου 2023
Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φιλιατών, Β. Τζίγκος

30 Ιανουαρίου 2026
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
egnatia

 «Κυκλοφοριακός στραγγαλισμός» στην Εγνατία

30 Ιανουαρίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Ιόνια και Εγνατία μετ’ εμποδίων

3 Φεβρουαρίου 2026
Ανάπτυξη με κανόνες: τοπική αγορά, πολεοδομική νομιμότητα και ίσοι όροι για όλους

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Εγκρίθηκε η ίδρυση υπεραγοράς τροφίμων

3 Φεβρουαρίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH