ΓΕΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ
Φαντάζομαι ότι κανείς δεν ξεχνάει το σύνθημα των Μητσοτάκη το 2019 για τους «άριστους» και τους «ικανούς» που θα αξιοποιούσε αυτός όταν θα έφτιαχνε κυβέρνηση. Όπως θα θυμάστε, φαντάζομαι, και την ειδική σχολή στελεχών που είχε συστήσει για τους ανθρώπους της Ν.Δ. Με σκοπό να φτιάξει μια δεξαμενή στελεχών άξιων και ικανών, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει, να τους αξιοποιήσει καλύτερα, σε διάφορα πόστα, όταν θα γινόταν κυβέρνηση.
Με μεγάλο χορηγό τις ηλιθιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και της πρώτης φοράς αριστερά, ο Κυριάκος έγινε πρωθυπουργός. Μη γελιόμαστε. Όποιος και αν ήταν πρόεδρος της Ν.Δ., εκείνη την εποχή, θα εκλεγόταν πρωθυπουργός. Ακόμη και η κουτσή Μαρία. Τόσο πολύ είχε αγανακτήσει ο κόσμος με τους …ζαίους.
Και ήρθε η ώρα να κάνει πράξη την δέσμευσή του.
Για την αξιοποίηση των αξίων και των ικανών. Των ειδικών σε κάθε θέση, κι όλα αυτά.
Και τι είδαμε;
Μόνο τους ικανούς και τους αρίστους δεν επιβράβευσε.
Αντίθετα αξιοποιήθηκαν όλοι όσοι είχαν ένα και μοναδικό προσόν.
Ήταν κομματόσκυλα της Ν.Δ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα
Υπάρχουν βέβαια δεκάδες εκατοντάδες παραδείγματα που θα μπορούσε κανείς να παραθέσει.
Σήμερα θα περιοριστώ σε ένα, άγνωστο ως γεγονός στους πολλούς, και με τοπικό υπερ-τοπικό χαρακτήρα.
Αύριο, μεθαύριο λοιπόν, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών. Παρεμπιπτόντως, για την δική μας ΥΠΕ που έχει έδρα την Πάτρα, σας λέω από τώρα ότι επιλέχτηκε Δημήτριος Μπάκος καθηγητής ιατρικής, πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σήμερα. Από τα… δικά μας παιδιά βεβαίως, βεβαίως.
Όμως μέχρι να φτάσουμε στην τελική επιλογή του διορισμού, είχαν προηγηθεί κάποιες άλλες διαδικασίες. Η μοριοδότηση, οι γραπτές εξετάσεις, και όσοι περνούσαν στην πρώτη επτάδα, θα πήγαιναν και για συνέντευξη.
Τριάντα εφτά παλληκάρια διεκδίκησαν τις 7 θέσεις των ΥΠΕ.
Ανάμεσα σε αυτούς και η σημερινή ηγεσία της 6ης ΥΠΕ, Καρβέλης, πρόεδρος, και Νικόπουλος, αντιπρόεδρος.
Είναι τραγικό
Πήγαν που λέτε τα παλληκάρια να γράψουν εξετάσεις, διορθώνονται τα γραπτά και βαθμολογούνται.
Τι τραγικό, τι τραγικό, που έλεγαν σε μια ελληνική ταινία με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο.
Μόλις και μετά βίας, αυτοί οι «άξιοι» και οι «ικανοί», που διοικούσαν τέσσερα χρόνια της 6η ΥΠΕ, κατέλαβαν την 15η και την 32η θέση ανάμεσα στους 37!!!
Αποτέλεσμα; Να μην μπορέσουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο, αυτό της συνέντευξης.
Τέσσερα χρόνια διοικητής και υποδιοικητής στην 6η ΥΠΕ και δεν μπόρεσαν να περάσουν στους εφτά πρώτους!!! Τόσο «άξιοι» και «ικανοί» ήταν Κυριάκο Μητσοτάκη.
Υπάρχουν και χειρότερα
Αλλά σαν να μην έφτανε αυτή η παταγώδης αποτυχία των εκλεκτών στελεχών της Ν.Δ. τους ξεπέρασε στα γραπτά και ένας… νοσοκόμος. Ναι καλά διαβάσατε. Ένας νοσοκόμος που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Ο Γιώργος Δέντσικας, λοιπόν, γιατί περί αυτού πρόκειται, στα γραπτά κατετάγη δεύτερος (!!!).
Που σημαίνει ότι του δόθηκε η δυνατότητα, βάσει της προκήρυξης, να συνεχίσει στο επόμενο στάδιο, αυτό των συνεντεύξεων.
Και εκεί σάρωσε. Κατέλαβε ξανά την δεύτερη θέση, πίσω από τον καθηγητή ιατρικής κο Μπάκο.
Τώρα να μην γίνει υποδιοικητής ο Γιώργος;
Θα το μάθουμε οσονούπω.
Αυτά τα ρεζιλίκια κάνουν τα κομματικά ρουσφέτια και οι κομματικές επιλογές σε θέσεις που αρκετά κομματόσκυλα τοποθετούνται χωρίς τις αξίζουν.
Και επειδή το κομματικό πανηγύρι συνεχίζεται σε βάρος των πραγματικά άξιων και των ικανών, πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με ένα άλλο πανηγυράκι που έγινε σε άλλη υπηρεσία.
Θα γελάσουμε, είναι βέβαιο. Θα γελάσουμε (πικρά) με τα χάλια μας.
Δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτε κάτω.
Σπύρος Θεμελής