Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Πρόεδρος ξανά η Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση

από Συντακτική Ομάδα
2 Ιανουαρίου 2024
σε Επικαιρότητα
mpraimi-750x375
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση επανεξελέγη και για τη νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής Καχριμάνη, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης, η κ. Μπραΐμη προτάθηκε από τον επικεφαλής της πρώτης παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρο Καχριμάνη και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Δια ανατάσεως της χειρός, η κ. Μπραΐμη υπερψηφίστηκε από το σύνολο των μελών της παράταξής της, ενώ υπερψήφισαν την πρόταση Καχριμάνη οι παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον-Ήπειρος Τόπος να Ζεις».

Λευκό ψήφισε στην πρόταση για την εκλογή προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και «παρών» οι «Ορίζοντες Ηπείρου».

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη από την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” με την πρόταση του επικεφαλής της Γιάννη Στέφου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας Μάριος Τσίρκας, με το λευκό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μόνο, ενώ ο Στέφανος Ζούμπας πρότεινε τη Μαρία Τατιάνα Καράλη για γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την παράταξη “Ήπειρος Όλον”, κατά πλειοψηφία με τη λευκή ψήφο μόνο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η Αγνή Νάκου Δασούλα, πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» ήταν αυτή που προήδρευσε στη συνεδρίαση του σώματος, και στους απόντες ήταν η Γιούλα Μητροκώστα, Λάμπρος Γεωργόπουλος και Μάξιμος Γεωργόπουλος.

Ευχές και πρώτα λόγια από τη νέα πρόεδρο

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Στέφος δήλωσε τη στήριξή του στη νέα πρόεδρο καλώντας την να λειτουργήσει δημοκρατικά. “Περιμένουμε να τιμήσετε το ρόλο σας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει” σημείωσε ο κ. Στέφος.

Ο Στέφανος Ζούμπας από την παράταξη “Ήπειρος Όλον” τόνισε πως οι προσδοκίες είναι μεγάλες για το πρόσωπο της προέδρου και έδειξε τη διάθεση να θέτει θέματα που θέλει να εντάσσονται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Ο Γιώργος Πρέντζας για την αρνητική ψήφο προς τη νέα πρόεδρο, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόβλημα με το πρόσωπο αλλά με το γεγονός ότι το προεδρείο δεν είναι διαπαραταξιακό και για λόγους αρχής διαφωνίας με το ρόλο και το θεσμό. 

Η επικεφαλής των “Οριζόντων Ηπείρου” Μάγδα Τάτση ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα πρόεδρο και τόνισε πως δεν έχει τίποτα με το συγκεκριμένο πρόσωπο η παράταξή της.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης συνεχάρη την κ. Μπραΐμη και επεσήμανε πως επί της προηγούμενης θητείας της πέρασαν όλα τα θέματα που τέθηκαν από την αντιπολίτευση. “Όλα τα έχουμε συζητήσει επειδή μας ενδιαφέρει η Ήπειρος και υπάρχει παραπληροφόρηση σε πολλά ουσιαστικά θέματα. Όποιος αρχηγός θέλει να ενημερώνεται, θα είμαι στη διάθεσή του” δήλωσε ο κ. Καχριμάνης, ενώ στην ερώτηση του Γ. Πρέντζα αν οι απαντήσεις θα είναι τεκμηριωμένες με στοιχεία και ντοκουμέντα, απάντησε… όπου αυτά υπάρχουν.

Η κ. Μπραΐμη ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν αλλά και όσους όχι. Χαρακτήρισε την επανεκλογή της τεράστια ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Περιφερειακών Συμβούλων… Συνεχάρη τους παλιούς για την επανεκλογή τους και τους νέους για την εκλογή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τόνισε πως αυτό είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο στο οποίο η λήψη των αποφάσεων κρίνει το μέλλον της Περιφέρειας σε πολλά επίπεδα, και ακόμα και με δεδομένες τις διαφορετικές προτεραιότητες και την ιεράρχηση προβλημάτων από τις παρατάξεις, απαιτείται ευπρέπεια για να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο λίκνο του πολιτισμού και εφαλτήριο για την πρόοδο και ανάπτυξη της Ηπείρου. Κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να λειτουργήσουν συναινετικά, ζήτησε παρεμβάσεις αλλά όχι άσκοπες και αέναες πολιτικές συζητήσεις, η ατζέντα θα αναδιομορφώνεται από το προεδρείο, όπως είπε. 

Δεσμεύτηκε πως θα επιδιωχθούν αποκεντρωμένα περιφερειακά συμβούλια στις έδρες και των άλλων τριών Νομών και ευχήθηκε στο τέλος της θητείας να γίνει η “Ήπειρος Όλον… Τόπος να Ζεις”.

Ευχές εκφράστηκαν και από τα δύο άλλα μέλη του προεδρείου. 

Αλλαγή στη σύνθεση

Πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος ο κ. Βασίλειος Βλέτσας (της παράταξης Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου), υπέρ του οποίου εκδόθηκε την Παρασκευή, μετά από επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. Ο κ. Βλέτσας καταλαμβάνει την θέση του κ. Θεόφιλου Γιουγλή.

Προηγούμενο άρθρο

Σωρεία συλλήψεων και παραβάσεων Κ.Ο.Κ

Επόμενο άρθρο

Ηπειρος:Ποιοι εκλέγονται στην Περιφερειακή Επιτροπή

Επόμενο άρθρο
perifereiako11-750x375

Ηπειρος:Ποιοι εκλέγονται στην Περιφερειακή Επιτροπή

Πρόσφατα Νέα

oikodomiki-drastiriotita-ioannina-2-prdo8a4xf0g0ha5lsjfm5tlwsxy9fqejq9pv5d41bs

Αύξηση κατά 41% των τιμών πώλησης κατοικιών στην Ήπειρο

28 Δεκεμβρίου 2025
Γνωριμία

Φορολογικός προγραμματισμός, η έκτη συνθήκη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

28 Δεκεμβρίου 2025
Φυλακές θα γίνουν στο 628 Τάγμα Πεζικού

Εγκρίθηκε η χωροθέτηση σωφρονιστικού καταστήματος στους Φιλιάτες

17 Δεκεμβρίου 2025
sxoleio

Σχολεία της Ηπείρου μετονομάζονται σε «Μιχάλης Γκανάς» και «Γεώργιος Γεννάδιος»

17 Δεκεμβρίου 2025

Δημοφιλή

μπεζας βλαχικο

Καλύπτοντας το λάθος με ένα μεγαλύτερο

25 Νοεμβρίου 2025
Φοινίκι-4

Οκτώ χωριά στη Θεσπρωτία χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί

28 Ιουλίου 2023
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
«Δεν πωλείται το Ζάππειο»

«Δεν πωλείται το Ζάππειο»

10 Δεκεμβρίου 2025
Φυλακές θα γίνουν στο 628 Τάγμα Πεζικού

Εγκρίθηκε η χωροθέτηση σωφρονιστικού καταστήματος στους Φιλιάτες

17 Δεκεμβρίου 2025
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

oikodomiki-drastiriotita-ioannina-2-prdo8a4xf0g0ha5lsjfm5tlwsxy9fqejq9pv5d41bs

Αύξηση κατά 41% των τιμών πώλησης κατοικιών στην Ήπειρο

28 Δεκεμβρίου 2025
Γνωριμία

Φορολογικός προγραμματισμός, η έκτη συνθήκη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

28 Δεκεμβρίου 2025

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH