ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας που συνεδριάζει αύριο θα συζητηθεί τελικά η μίσθωση της παραλίας «Ελιά» που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Το αίτημα για συζήτηση έχει καταθέσει η Λαική Συσπείρωση αφού επρόκειτο για την τελευταία παραλία που δεν είχε αναπτυχθεί επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η Λαική Συσπείρωση, επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχουν μια σειρά παραβάσεις του κανονισμού που έχει ψηφισθεί στο Δ.Σ. και νόμων που αφορούν και άλλες υπηρεσίες ( Δασική, υγειονομικού κλπ, ακόμα και τις απαιτήσεις της δημοπρασίας που έκανε η οικονομική επιτροπή του δήμου).
«Άρα περιμένουμε εξηγήσεις γιατί η Δ.Α. επιτρέπει αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας.
Σας είναι γνωστό ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει τοποθετηθεί ενάντια στην εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου. Ωστόσο εδώ δεν τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι ( π.χ. ναυαγοσώστες στον χώρο ) αλλά ούτε κανονισμοί που το Δ.Σ. έχει ψηφίσει σε αυτήν την κατεύθυνση» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο της ΛΑΣΥ.
Κινητοποίηση
Στο μεταξύ η συνεδρίαση φαίνεται ότι θα γίνει εν μέσω κινητοποιήσεων καθώς το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί σε τέτοια συμβουλίου στις 7.30μμ έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως έκανε και το ΚΚΕ (μ-λ).
Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ αναφέρει:
“Καλά τα κατάφεραν” στην Ηγουμενίτσα τα τελευταία χρόνια η “Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου”, η “ΟΛΗΓ ΑΕ” και η Δημοτική Αρχή! Χρόνο με το χρόνο μισθώνουν σε ιδιώτες τις παραλίες του δήμου γιατί έτσι αποκτούν έσοδα και έρχεταιη «τουριστική ανάπτυξη» επιτέλους! Ανάπτυξη όμως που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ητελευταία ελεύθερη από επιχειρηματική δραστηριότηταπαραλία “ΕΛΙΑ” μισθώθηκε σε ιδιώτη, για την δημιουργία καντίνας και την τοποθέτηση ομπρελοκαθησμάτων, μη αφήνοντας καθόλου χώρο για τους λουόμενους που δεν έχουν την δυνατότητα η και δεν θέλουν να πληρώσουν. Η παραλία αυτή αποτελεί για εκατοντάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη με εύκολη πρόσβαση και χωρίς αντίτιμο.
Το τελευταίο γεγονός είναι και αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο στο δίκαιο αίτημα των παραπάνω από 500σιων συμπολιτών μας που υπέγραψαν ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την παραχώρηση της παραλίας “ΕΛΙΑ” σε ιδιώτη, καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας, αλλά και όλους τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο Δημαρχείο την ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί το λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του!
- Γιατί δικαίωμα στην αναψυχή και τον τουρισμό έχει και ο λαός που δεινοπαθεί από την αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο τα εκατομμύρια των τουριστών που μας διαφημίζουν ότι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα.
- Γιατί πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες.
- Γιατί το δικαίωμα του λαού να απολαμβάνει τη θάλασσα δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους δήμους, κάτι για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά το επιδιώκει κιόλας.

















