Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Ο κ. Μητσοτάκης ανατρέπει την θεωρία περί «Αδέσμευτων» ,«Ακομμάτιστων» και «Αυτοδιοικητικών» συνδυασμών

από Συντακτική Ομάδα
3 Οκτωβρίου 2023
σε Επικαιρότητα
laiki_sispirwsi
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν αποκαλυπτικός στη τοποθέτηση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ σχετικά με το διακύβευμα των επερχόμενων τοπικοδιοικητικών εκλογών. Ζήτησε ευθέως να εκλεγούν περιφερειάρχες και δήμαρχοι που θα υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Οπως είπε, οι εκλογές του Οκτώβρη «καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα», «Ναι, είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση», πρόσθεσε, «είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Έτσι   ωμά  και  σταράτα    ξεκαθαρίζει  το  περιεχόμενο  των  εκλογών  ο  πρωθυπουργός  με  τον  πιο  επίσημο τρόπο  στην  κοινοβουλευτική  ομάδα  της  Ν.Δ., δίνοντας  τέλος  στην  θεωρία  περί  ανεξάρτητων  απολιτικών  συνδυασμών  και  υποψηφίων  δημάρχων  και  περιφερειαρχών.

Τι  έχουν  να  πούνε  οι  άλλοι  συνδυασμοί στον δήμο μας  που δηλώνουν  ανεξάρτητοι;  Τι  θα  κάνουν  αν  εκλεγούν;  Θα  στοιχηθούν  πίσω  από  την  κυβερνητική  πολιτική  ή  θα  την  αντιπαλέψουν;

Γιατί το   πολιτικό  περιεχόμενο   της  κυβερνητικής  πολιτικής (και  των  αναπτυξιακών  σχεδιασμών),για     την μεγιστοποίηση της  κερδοφορίας του  κεφαλαίου  καιi όχι  για  την εξυπηρέτηση των λαϊκών  αναγκών, είναι  δεδομένη.

Κάτι  που  επιβεβαιώνεται από  τις  πρόσφατες πλημύρες  στην  Θεσσαλία,  τις  καταστροφές  από  τις  φωτιές  του  καλοκαιρού,  τον  πρόσφατο  νομοσχέδιο  για  την  κατάργηση  του  8ωρου,  κλπ.

Γιατί τα  «τοπικά» προβλήματα, η  φτώχια, η ανέχεια  και  η  ποιότητα  ζωής  των  πολιτών, είναι  λαϊκά προβλήματα που δημιουργούν οι κυβερνητικές στοχεύσεις, και εκφράζονται τοπικά. Τα δε έργα για αντιπλημμυρική  προστασία,  πυροπροστασία και  αντισεισμική  θωράκιση  των  σχολείων είναι μη «επιλέξιμα» για χρηματοδότηση από την Ε.Ε.(επιταγές της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ)   

Οι επικεφαλείς των «Αυτοδιοικητικών»  συνδυασμών στον δήμο μας τι λένε για όλα  αυτά;

Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό όσον αφορά τον κ. Λώλο και τον κ. Μπέζα που δηλώνουν στελέχη της ΝΔ. Άλλωστε έχουν δώσει σημεία γραφής, και  από τον πρότερο τους πολιτικό βίο, στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Ο κ. Νταής, όντας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι: «Σε περίπτωση που εκλεγεί ο Συνδυασμός, δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση στην όποια κυβέρνηση αλλά σκοπεύουμε να συνεργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου». Πως σκέφτεται άραγε να συνεργαστεί; Θα συμμερίζεται τις κυβερνητικές στοχεύσεις;

Πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να «γλυτώσει από τα τσακάλια, με ευχές και παρακάλια»;; ( παράφραση στίχων του Βάρναλη)

Ο κ. Μητσοτάκης όμως έχει δίκιο όταν μιλάει για πολιτική σύγκρουση. Σε αυτήν την σύγκρουση τι ρόλο μπορεί να παίξει η ψήφος στους συγγενείς, φίλους κλπ, αν όχι αποπροσανατολιστικό;

Εμείς η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα  αγωνιστούμε   από  τη  όποια  θέση  κι  αν  βρεθούμε  από  την  επομένη  των  εκλογών,  για  να  κάνουμε  την  ζωή  των  κατοίκων του δήμου μας όσο  πιο  υποφερτή  και  όμορφη  γίνεται. Για αυτό και θα  συγκρουστούμε με την  κεντρική  πολιτική. Για να μπορέσουμε να  αποσπάσουμε  πόρους και να τους αξιοποιήσουμε για  την ικανοποίηση των  λαϊκών  αναγκών.

Για να δυναμώσει η αντιπαράθεση με το  σύνολο της πολιτικής  που  τα  αποτελέσματα  της βιώνουμε  στην  καθημερινά σε όλους τους  τομείς, φυσικά  μαζί   και  με  τα  λεγόμενα  τοπικά  προβλήματα.

Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό απέναντι στον λαό.

Δεν ξεχνάμε κανένα έγκλημα! Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!
Φτάνει με το «πάμε κι όπου βγει». Απαιτούμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για τον λαό από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς. Ήρθε η ώρα να πάμε κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!

Το ρεύμα αμφισβήτησης στις “κυβερνητικές στοχεύσεις”  μπορεί να δυναμώσει με την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις επικείμενες τοπικές εκλογές.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει.

Μπορεί να αλλάξει μόνο αν το πάμε αλλιώς. Με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” και δυνάμωμα των αγώνων. Τότε μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να θέτουμε όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο το κύριο πρόβλημα:

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Με αυτές τις θέσεις ζητάμε να γεμίσουν οι κάλπες και στον δήμο μας και την περιφέρεια Ηπείρου  με ψηφοδέλτια “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο της ελπίδας και του αγώνα.

Προηγούμενο άρθρο

3η Βραδιά Γευσιγνωσίας : Το γαστρονομικό γεγονός της Θεσπρωτίας

Επόμενο άρθρο

Η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων στην συγκύρια των κρίσεων

Επόμενο άρθρο
βασιαδης8

Η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων στην συγκύρια των κρίσεων

Πρόσφατα Νέα

Εόρτασε η ιστορική Μονή του Αγίου Αθανασίου στα όρη της Μουργκάνας

Εόρτασε η ιστορική Μονή του Αγίου Αθανασίου στα όρη της Μουργκάνας

2 Μαΐου 2026
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας τίμησε την Πρωτομαγιά

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας τίμησε την Πρωτομαγιά

2 Μαΐου 2026
astynomikoi-5-12-2021

Συνελήφθη οδηγός φορτηγού για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσπρωτία

2 Μαΐου 2026
Τα εκλογικά κέντρα και οι υποψήφιοι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ για την Πρωτομαγια

2 Μαΐου 2026

Δημοφιλή

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

8 Απριλίου 2026
siragges-egnatia-1140x570

Μονοδρομήσεις χωρίς τέλος στην Εγνατία

15 Απριλίου 2026
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
siragges-egnatia-1140x570

Έρχεται αμφιδρόμηση στην Εγνατία

30 Απριλίου 2026
nosokomeio_filiates

8 θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Φιλιατών

23 Απριλίου 2026
siragges-egnatia-1140x570

ΠΕΔ Ηπείρου και ΤΕΕ θα σχεδιάσουν κοινές πρωτοβουλίες για την Εγνατία

26 Απριλίου 2026
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Εόρτασε η ιστορική Μονή του Αγίου Αθανασίου στα όρη της Μουργκάνας

Εόρτασε η ιστορική Μονή του Αγίου Αθανασίου στα όρη της Μουργκάνας

2 Μαΐου 2026
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας τίμησε την Πρωτομαγιά

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας τίμησε την Πρωτομαγιά

2 Μαΐου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH