Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους ο Κωνσταντίνος Τασούλας

από Συντακτική Ομάδα
4 Ιουλίου 2023
σε Επικαιρότητα
tasoulas-750x375
Share on FacebookShare on Twitter

Πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας. 51 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Υπέρ του κ. Τασούλα ψήφισαν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Ο κ. Τασούλας δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ θετικών ψήφων που διατηρεί ο ίδιος με 283 «υπέρ», για μία τρίτη διαδοχική θητεία στο αξίωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1974 μόνο δύο Πρόεδροι της Βουλής έχουν να επιδείξουν κάτι ανάλογο: οι Αθανάσιος Τσαλδάρης και Απόστολος Κακλαμάνης.

H συνεδρίαση

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ανέγνωσε στο Σώμα τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής σε σχέση με τη διαδικασία εκλογής. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και κάθε βουλευτής που ακουγε το όνομα του σηκωνόταν από το έδρανο για να δηλώσει ευκρινώς την προτίμησή του, δηλαδή είτε το όνομα του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, είτε «παρών».

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Κακλαμάνης απευθύνθηκε στους βουλευτές για την 8ετή πορεία του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής, τα προηγούμενα χρόνια. «Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος. Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες» ανέφερε προσθέτοντας: «Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως». Ο κ. Κακλαμάνης και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της Ν.Δ. γιατί τον πρότεινε τρεις φορές, ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα Κωνσταντίνο Μπαγιώκο. Ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής κ. Περηφάνου όλο το πολιτικό προσωπικό, το ένστολο προσωπικό, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο πρόσωπο των πολιτικών αρχηγών ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του της προηγούμενης βουλής, για την «απίστευτη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του».

«Παρών» ψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας

Με ανακοίνωσή της η Πλεύση Ελευθερίας γνωστοποίησε πως θα ψηφίσει «παρών» στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής. «Στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας θα δηλώσει ‘παρών’ για λόγους αρχής, χωρίς η τοποθέτηση αυτή να ενέχει προσωπική μομφή προς τον προτεινόμενο Πρόεδρο, με τον οποίο προσβλέπουμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Λειτουργίας» αναφέρει το κόμμα και προσθέτει: «Ως νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας βήμα, για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη και την προσδοκία των πολιτών, που εναποθέτουν σε εμάς τις ελπίδες τους».

Αντιδράσεις για το χωροταξικό

Τη σκιά τους στη σημερινή συνεδρίαση ρίχνουν οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων στα έδρανα και ειδικά για τη «συνύπαρξη» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους Σπαρτιάτες.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Κώστα Τασούλα για την τοποθέτηση των Σπαρτιατών ανάμεσα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αριστερή πλευρά της αίθουσα.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως «θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα».

Επικοινωνία Τασούλα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τασούλας είχε επικοινωνία τόσο με τον Σωκράτη Φάμελλο όσο και με την Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια, για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί».

Προηγούμενο άρθρο

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ*

Επόμενο άρθρο

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα συμπαράστασης στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση Φρέντι Μπελέρη

Επόμενο άρθρο
beleris-720x375

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα συμπαράστασης στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση Φρέντι Μπελέρη

Πρόσφατα Νέα

apati__

Απάτη με κάρτα πελάτισσας στην Παραμυθιά – έμπορος στο Λαμπόβο πίσω από τις 15 συναλλαγές

6 Μαΐου 2026
troxaio-

Δύο νεκροί στους δρόμους της Ηπείρου τον Απρίλιο

6 Μαΐου 2026
19-anemogennitries

Νέα προκλητική αδειοδότηση από το ΥΠΕΝ

6 Μαΐου 2026
fotovoltaiko_agr-orhmwbr1jrmdihpsnd7e508ht8iji11w3zl8t58drs

Ερώτηση Β. Γιόγιακα για τη στήριξη των επενδύσεων σε ΑΠΕ

6 Μαΐου 2026

Δημοφιλή

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

8 Απριλίου 2026
siragges-egnatia-1140x570

Μονοδρομήσεις χωρίς τέλος στην Εγνατία

15 Απριλίου 2026
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
siragges-egnatia-1140x570

Έρχεται αμφιδρόμηση στην Εγνατία

30 Απριλίου 2026
nosokomeio_filiates

8 θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Φιλιατών

23 Απριλίου 2026
limani-hgoumenitsa

Χωρίς πλοία την πρωτομαγιά για Κέκρυκα, Λευκίμη και Παξούς

25 Απριλίου 2026
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

apati__

Απάτη με κάρτα πελάτισσας στην Παραμυθιά – έμπορος στο Λαμπόβο πίσω από τις 15 συναλλαγές

6 Μαΐου 2026
troxaio-

Δύο νεκροί στους δρόμους της Ηπείρου τον Απρίλιο

6 Μαΐου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH