Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Περιμένει τις κινήσεις του πανεπιστημίου

από Συντακτική Ομάδα
13 Νοεμβρίου 2024
σε Επικαιρότητα
igoumenitsa-dimarxeio-1021x580
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΞΕΝΙΑ

Διάθεση να περιμένει ως το 2027 όταν και θα λήξει η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην Ξενία από το ΤΑΙΠΕΔ προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου ως τότε να δει αν το σχέδιο αξιοποίησης των παλιών εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ από τη σημερινή πρυτανική αρχή που μιλά για προγράμματα τύπου θερινών σχολείων αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορεί να αποδώσει, δηλώνει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μίλησε το βράδυ της Τρίτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση και σχολίασε τα όσα λέχθηκαν το τελευταίο διάστημα γύρω από τις προθέσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με την ενεργοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, μετά από ένα σαρωτικό λίφτινγκ που θα γίνει με μελέτες που εκπονεί ήδη η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η πρυτανική αρχή της Άννας Μπατιστάτου θεωρεί μονόδρομο το σχέδιο της λειτουργίας προγραμμάτων στο μοντέλο των summer schools με Έλληνες και ξένους φοιτητές καθώς θα αναζωογωνήσει με ανθρώπινο, επιστημονικό δυναμικό και νέους την καθημερινότητα της θεσπρωτικής πρωτεύουσας, δεδομένης της αντικειμενικής δυσκολίας να λειτουργήσει από την αρχή ένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα.

Ο κ. Νταής τόνισε πως επιθυμία του Δήμου είναι να επιστρέψει κανονικά το Πανεπιστήμιο στην Ηγουμενίτσα, άποψη που υποστηρίζει και ο κυβερνητικός βουλευτής της Θεσπρωτίας, ωστόσο εφόσον τα σχέδια της Πρυτανικής αρχής του τοπικού ΑΕΙ είναι διαφορετικά στην παρούσα φάση, ο Δήμος θα περιμένει να δει αν αυτό το σχέδιο αποδώσει. Διαφορετικά το 2027 που θα τελειώσει η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ από το ΤΑΙΠΕΔ προς το Πανεπιστήμιο, ο Δήμος κρίνει πως εναλλακτικά θα έπρεπε να εξεταστεί ακόμα και η παραχώρηση σε ιδιώτη των εγκαταστάσεων, για χρήση αμιγώς τουριστική, ευθυγραμμισμένη με το σχέδιο που αναπτύσσει αυτό τον καιρό ο Δήμος για την παραλιακή ζώνη, σχέδιο που θα αναβαθμίσει σημαντικά αυτό το κομμάτι της πόλης, εγκαταλελειμμένο για χρόνια.

Για το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Εξάλλου, ο κ. Νταής μίλησε και στον Prisma 91,6 στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου “Δευτέρα στις Δέκα” για όσα διαδραματίστηκαν στο τριήμερο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Ρόδο.

Αρχικά ανέφερε ότι το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων δεν ήταν τόσο θετικό, καθώς και ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης προς την αυτοδιοίκηση, χωρίς να υπάρχει η διάθεση για συνεργασία.

Όπως εξήγησε, αντί να δοθούν λύσεις και να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα, ο Υπουργός αποφάσισε να καταθέσει τις προτάσεις του για τις αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028, το οποίο όπως τόνισε «ήταν ένας απόλυτος αιφνιδιασμός».

Στηριζόμενος στο παραπάνω, ο κ. Νταής είπε ότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να ήθελε σκόπιμα με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσει, ώστε να περάσουν τα κρίσιμα θέματα πιο «χαλαρά».

Σχετικά με τα θέματα στον οικονομικό τομέα υποστήριξε ότι θα συνεχίσουν να εξελίσσονται με ασφυκτικό τρόπο. Στο θέμα του προσωπικού σημείωσε ότι οι διαδικασίες επιτάχυνσης δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη, καθώς και ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία προοπτική να εγκριθούν περισσότερες θέσεις γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το ψήφισμα που εκδόθηκε σχεδόν ομόφωνα από τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις, καλύπτει τα θέματα και τις διεκδικήσεις στον ΟΤΑ.

Ο κ. Νταής ελπίζει να γίνουν αποδεκτά τα βασικότερα σημεία αυτού του ψηφίσματος, όπως είναι η αύξηση των ΚΑΠ, η κατάργηση του ανωτάτου ορίου του πλαφόν, η επιτάχυνση της διαδικασίας των προσλήψεων, η σύμφωνη γνώμη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, η ειδική μέριμνα για ορεινούς δήμους και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Όποια προσπάθεια συγχώνευσης και συνεργασίας πρέπει να έχει αυστηρά εθελοντικό χαρακτήρα και όχι υποχρεωτικό», συμπλήρωσε.

Στο τέλος την συνέντευξης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου σημείωσε ότι η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ δεν δέχθηκε κάτι παραπάνω από την έκδοση ενός ψηφίσματος με τα αιτήματα. Ειπώθηκε όμως ότι αφού φανερωθεί η κατάληξη των προσπαθειών για την ΔΕΥΑ θα εξεταστούν και οι περιπτώσεις πιο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Προηγούμενο άρθρο

ΟΛΗΓ: Αρνήθηκε την συμμετοχή του για την Πολιτική Προστασία

Επόμενο άρθρο

Παραβίαση της σύμβασης παραχώρησης

Επόμενο άρθρο
mpezas

Παραβίαση της σύμβασης παραχώρησης

Πρόσφατα Νέα

 «Βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων στους δήμους της Θεσπρωτίας

 «Βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων στους δήμους της Θεσπρωτίας

24 Απριλίου 2026
Το πρώτο εξάμηνο του 2027 οι πρώτες μελέτες

Το πρώτο εξάμηνο του 2027 οι πρώτες μελέτες

24 Απριλίου 2026
Παραμυθίας Σεραπίων: “Να έχουμε θερμή πίστη και πύρινη αγάπη”

Παραμυθίας Σεραπίων: “Να έχουμε θερμή πίστη και πύρινη αγάπη”

24 Απριλίου 2026
pena

Η διαφάνεια στην οικονομία δεν είναι πολυτέλεια, είναι θεμέλιο της υγιούς επιχειρηματικότητας.

24 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

8 Απριλίου 2026
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
siragges-egnatia-1140x570

Μονοδρομήσεις χωρίς τέλος στην Εγνατία

15 Απριλίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
σαμονιβα

Το ιστορικό χωριό Σαμονίβα Σουλίου…

7 Ιουνίου 2022
ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

23 Μαρτίου 2026
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

 «Βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων στους δήμους της Θεσπρωτίας

 «Βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων στους δήμους της Θεσπρωτίας

24 Απριλίου 2026
Το πρώτο εξάμηνο του 2027 οι πρώτες μελέτες

Το πρώτο εξάμηνο του 2027 οι πρώτες μελέτες

24 Απριλίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH