Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Σύμμαχος του επιχειρείν για την ανάπτυξη του τόπου

από Συντακτική Ομάδα
30 Ιανουαρίου 2023
σε Επικαιρότητα
πιτα-EPIMELHTHRIO
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας το βράδυ του Σαββάτου στην Ηγουμενίτσα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, Αλέξανδρος Πάσχος ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Με την ελπίδα λοιπόν ότι το 2023 θα είναι καλύτερο, όχι μόνο από το 2022, αλλά και από τα αμέσως προηγούμενα δύσκολα χρόνια, σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Το κράτος πρέπει να βλέπει τη μικρομεσαία επιχείρηση ως σύμμαχο στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, περαιτέρω στοχευμένες φοροελαφρύνσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης ή η μείωση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων, θα συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, κυρίως του τουριστικού μας προϊόντος, το οποίο αποτελεί το ισχυρό όπλο και την ατμομηχανή της ανάπτυξης. 

Αλλά και ο οριζόντιος εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους θα συνεισφέρει σημαντικά προς την ίδια κατεύθυνση.

Παράλληλα το κράτος πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε η αύξηση των μισθών να μην επιβαρύνει μονομερώς και υπερβολικά τις επιχειρήσεις. 

Πέρα όμως από τα γενικά θέματα, υπάρχουν και ορισμένα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τα οποία πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά φυσικά και για τους παραγωγικούς φορείς στους οποίους υπάγεται και το Επιμελητήριο.

Πρώτα απ’ όλα επισημαίνουμε την ανάγκη για την ολοκλήρωση της μελέτης σύνδεσης της Εγνατίας με τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα, μέρος της οποίας αποτελεί και ο περιφερειακός δρόμος της Ηγουμενίτσας.

Είναι ένα έργο που θα «ξεκλειδώσει» όλες τις δυνατότητες του διασυνοριακού εμπορίου, αλλά θα διευκολύνει και την πρόσβαση στις μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν στην περιοχή της Σαγιάδας.

Αυτές είναι που πρέπει να προστατευθούν από απειλές που δέχονται λόγω της προοπτικής λειτουργίας μονάδων αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην περιοχή.

Ένα ενδεχόμενο, που δυστυχώς παραμένει ακόμη ενεργό, και στο οποίο δηλώσαμε προς κάθε κατεύθυνση την απόλυτη αντίθεσή μας και την πρόθεσή μας για αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωσή μας.

Η λειτουργία της ΟΛΗΓ ΑΕ υπό ιδιωτική διοίκηση θα είναι πλέον γεγονός σε λίγους μήνες.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυτή την εξέλιξη και να διεκδικήσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη,  όπως είναι η κατασκευή της Μαρίνας Ηγουμενίτσας, η αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας, η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου.

Η αναβάθμιση της παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, μαζί με τη βελτίωση των δρόμων πρόσβασης στα ανεπτυγμένα τουριστικά παράλια του Νομού, αποτελούν αναγκαία προαπαιτούμενα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, μαζί βεβαίως με τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής προβολής.

Τέλος, η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες της περιοχής, πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά με την επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς της.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο στάθηκε στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα της πανδημίας, ενημερώνοντας διαρκώς καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, κάθε ημέρας, τα μέλη μας κατευθύνοντάς τα και πληροφορώντας τα, προκειμένου να μη χαθούν ευκαιρίες χρηματοδότησης, να μην υποπέσουν σε παραπτώματα και επιβολή προστίμων, να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους στην εφαρμογή των εκάστοτε περιοριστικών μέτρων.

Ο δρόμος των διεκδικήσεων είναι ακόμη μακρύς και οι προκλήσεις πολύ σημαντικές.

Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε, η Διοίκηση, τα Στελέχη και όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου και το τρέχον έτος, αλλά και τα επόμενα, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και τη συμμετοχή μας στην πρόοδο και προκοπή αυτού του τόπου».

Προηγούμενο άρθρο

Η ομάδας της ΕΦΚΕ Θεσπρωτίας στο διαγωνισμό EOES 2023

Επόμενο άρθρο

Η υποψηφιότητα Τάτση ισχυροποιεί το “προξενιό” με το ΠΑΣΟΚ

Επόμενο άρθρο
Η υποψηφιότητα Τάτση ισχυροποιεί το “προξενιό” με το ΠΑΣΟΚ

Η υποψηφιότητα Τάτση ισχυροποιεί το “προξενιό” με το ΠΑΣΟΚ

Πρόσφατα Νέα

siragges-egnatia-1140x570

Έρχεται αμφιδρόμηση στην Εγνατία

30 Απριλίου 2026
paidikos-stathmos-2

Καταγγελία εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον κανονισμό παιδικών σταθμών στον Δήμο Ηγουμενίτσας

30 Απριλίου 2026
teloneio mavromati

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας προς τον Σύλλογο Εφοριακών Ν. Θεσπρωτίας

30 Απριλίου 2026
Η αλλαγή ονομάτων σε χωριά της Θεσπρωτίας (Πώς λέγονταν και πώς λέγονται)

Η αλλαγή ονομάτων σε χωριά της Θεσπρωτίας (Πώς λέγονταν και πώς λέγονται)

30 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

8 Απριλίου 2026
siragges-egnatia-1140x570

Μονοδρομήσεις χωρίς τέλος στην Εγνατία

15 Απριλίου 2026
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
σαμονιβα

Το ιστορικό χωριό Σαμονίβα Σουλίου…

7 Ιουνίου 2022
nosokomeio_filiates

8 θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Φιλιατών

23 Απριλίου 2026
ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

23 Μαρτίου 2026
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

siragges-egnatia-1140x570

Έρχεται αμφιδρόμηση στην Εγνατία

30 Απριλίου 2026
paidikos-stathmos-2

Καταγγελία εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον κανονισμό παιδικών σταθμών στον Δήμο Ηγουμενίτσας

30 Απριλίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH