Θεσπρωτική
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English
No Result
View All Result
Η Θεσπρωτική
No Result
View All Result
espa
Home Επικαιρότητα

Αναπροσαρμογή σχεδίων για την χερσαία ζώνη

από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
2 Ιουλίου 2021
σε Επικαιρότητα
Αναπροσαρμογή σχεδίων για την χερσαία ζώνη
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως θα κάνουν οι δήμοι Φιλιατών και Ηγουμενίτσας σε σχέση με τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης. Αφορμή φυσικά η επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, το αποτέλεσμα της οποίας, όπως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις των κ.κ. Λώλου και Παππά, ήταν σε γενικές γραμμές θετικό.
Το γεγονός ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε για λύση εντός διμήνου, είναι ίσως το κρίσιμο σημείο που έκανε τους δύο δημάρχους να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
Το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών θα συνεδριάσει το Σάββατο στις 8 το βράδυ με τηλεδιάσκεψη με θέμα «Αναστολή προγραμματισμένης κινητοποίησης σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 51/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα : Διαμόρφωση πρότασης κινητοποιήσεων στα πλαίσια της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης στη Κ. Σαγιάδος».
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «ο λόγος του κατεπείγοντος, συνίσταται στις νέες εξελίξεις που προέκυψαν με την άφιξη και συνάντηση με τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη».
Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει μια αλλαγή στάσης, όχι όμως πλήρης διακοπή των κινητοποιήσεων, τη νέα μορφή των οποίων όμως μένει να τη δούμε.
Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί και ο δήμος Ηγουμενίτσας, αν και μέχρι την ώρα που γράφονταν το κείμενο δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Εκδόθηκε όμως ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:
«Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος και μάλιστα εντός του προσεχούς διμήνου υιοθετώντας το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων, με ανοιχτό μόνο το ζήτημα του πάρκινγκ και του παλιού τελωνείου, ζητήματα τα οποία αποτελούν κόκκινες γραμμές για τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Αμφότεροι οι Δήμοι ζήτησαν συντομότερο χρονοδιάγραμμα με άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εξαιρεθούν από τη σύμβαση παραχώρησης τα όσα οι τοπικές κοινωνίες διεκδικούν.
Προκειμένου να διευθετηθεί και το εν λόγω ζήτημα, την προσεχή Τετάρτη οι δύο Δήμαρχοι πρόκειται να μεταβούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα διαμορφωθεί και η τελική πρόταση του Υπουργείου.
Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις τα Δημοτικά Συμβούλια Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα συνεδριάσουν, προκειμένου να εκτιμήσουν αναλόγως τα δεδομένα».
Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται μια στάση υποχώρησης στη λογική ότι εφόσον ο υπουργός δεσμεύτηκε για λύση υπέρ των αιτημάτων των δήμων και μάλιστα με σαφές χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει από την πλευρά τους να υπάρξει και κίνηση καλής θελήσεως, αλλά όχι πλήρους απόσυρσης των κινητοποιήσεων, αφού οι όποιες δεσμεύσεις δεν παύουν να είναι ακόμα προφορικές.
Φυσικά, καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η νέα συνάντηση που θα έχουν με τον κ. Πλακιωτάκη οι δύο δήμαρχοι την ερχόμενη εβδομάδα, όπου ειδικά για το δήμο Ηγουμενίτσας.

Η αποτίμηση του Γ. Γόγολου

Εξάλλου τη δική του αποτίμηση για την επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, Γιάννης Γόγολος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
Ο κ. Υπουργός και η συνοδεία του κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας τοποθετήθηκε επί του θέματος της Χερσαίας Ζώνης και δεσμεύτηκε προφορικά εντός δύο (2) μηνών, ότι θα έχουν εξαιρεθεί από τη διαδικασία πώλησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας τα εξής:

  1. Η παραλία του Δρεπάνου, για την οποία δεν είναι σε θέση να απαντήσει, εάν θα περιέλθει στο Δήμο Ηγουμενίτσας ή το Υπουργείο Οικονομικών
  2. Το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, από τα κτίρια του Παλαιού Τελωνείου έως το Λιμανάκι και κάποια έκταση την οποία δεν προσδιόρισε πέραν αυτού ( εάν θα φθάνει έως το χώρο που καταλαμβάνουν τα υπάρχοντα γήπεδα tennis)
  3. Oπαραλιακός δρόμος της πόλης της Ηγουμενίτσας που αστυνομεύεται σήμερα από τη Λιμενική Αστυνομία και βασικός οδικός άξονας της πόλης.
  4. Έκανε αναφορά για την εξαίρεση μικρού μέρους του υπάρχοντος παραλιακού parking του Παλαιού Τελωνείου ή αντ’ αυτού, να γίνει παραχώρηση μέρους των υφισταμένων παλαιών κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
    Στην τοποθέτηση μου απευθυνόμενος στον κ. Πλακιωτάκη τον καλωσόρισα σε αυτή τη φιλόξενη γωνιά της Ηπείρου και στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καταθέτοντας την απορία μου για την δεκαεξάμηνη(16) καθυστέρηση άφιξης του από την προηγούμενη, στην οποία είχε δεσμευτεί τότε να κάνει εντός σύντομου διαστήματος.
    Του ζήτησα δύο φορές να αποσαφηνίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δρεπάνου μετά την εξαίρεσή του από τη διαδικασία πώλησης, χωρίς να πάρω απάντηση.
    Επεσήμανα το μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει έως τον Νοέμβριο που θα κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές των ενδιαφερομένων.
    Παραδίδοντάς του το Υπόμνημα της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον κ. Υπουργό του υπενθύμισα ότι σήμερα είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά οι πολιτικές του αποφάσεις μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον καταστήσουν “ανεπιθύμητο”.
    Κατά την πολιτική μου εκτίμηση η επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, μας γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ηγουμενίτσας. Μας είπε αυτό που γνώριζαν ήδη αυτοί που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, αλλά δεν είχαν και το πολιτικό ανάστημα να πουν στους πολίτες.
    Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα υπομνήματα, δεν φοβούνται αντιδράσεις. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ προχωρά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής για τους πολίτες και τη θέλησή τους.
Προηγούμενο άρθρο

Το σχόλιο της “Θ” για την επίσκεψη Πλακιωτάκη

Επόμενο άρθρο

Στη Βουλή τα λουκέτα τραπεζικών καταστημάτων από τον Μ. Κάτση

Επόμενο άρθρο
katsis-marios-860x490

Στη Βουλή τα λουκέτα τραπεζικών καταστημάτων από τον Μ. Κάτση

Πρόσφατα Νέα

Με επιτυχία η εκδήλωση για το σύμπαν και τις σύγχρονες εξελίξεις στην κοσμολογία

Με επιτυχία η εκδήλωση για το σύμπαν και τις σύγχρονες εξελίξεις στην κοσμολογία

16 Απριλίου 2026
Ο Δήμος Σουλίου στους 10 κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς της Ελλάδας

Ο Δήμος Σουλίου στους 10 κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς της Ελλάδας

16 Απριλίου 2026
Πώς ο αθλητισμός ενώνει νέους από τρεις χώρες

Πώς ο αθλητισμός ενώνει νέους από τρεις χώρες

16 Απριλίου 2026
Έπεσαν οι υπογραφές για το Block 2 στο Ιόνιο

Έπεσαν οι υπογραφές για το Block 2 στο Ιόνιο

16 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

Θεσπρωτοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη

8 Απριλίου 2026
phlio gousis

Κατασκευασμένος μύθος ότι ο Πήλιο Γούσης πρόδωσε το Σούλι!

21 Μαΐου 2024
ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  στο σημερινό πολιτικό τοπίο

23 Μαρτίου 2026
zaloggo

Όλη η ιστορική αλήθεια για το χορό του Ζάλογγου από τις Σουλιώτισσες

16 Δεκεμβρίου 2022
σαμονιβα

Το ιστορικό χωριό Σαμονίβα Σουλίου…

7 Ιουνίου 2022
vagelis-tsironis-480x320

Τρεις Σουλιώτισσες – Θρύλοι της Νεότερης Ιστορίας*

22 Δεκεμβρίου 2023
Θεσπρωτική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: 2665022319
Email: thesprot@gmail.com

facebook

Όροι χρήσης
Πολιτική cookies
  • visa
  • mastercard
  • maestro
  • mastercard
  • visa

Κατηγορίες

  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία η εκδήλωση για το σύμπαν και τις σύγχρονες εξελίξεις στην κοσμολογία

Με επιτυχία η εκδήλωση για το σύμπαν και τις σύγχρονες εξελίξεις στην κοσμολογία

16 Απριλίου 2026
Ο Δήμος Σουλίου στους 10 κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς της Ελλάδας

Ο Δήμος Σουλίου στους 10 κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς της Ελλάδας

16 Απριλίου 2026

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Απόψεις
  • Διάφορα
  • English

© 2021 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Accessibility by WAH